Girlfriends who lunch: Γευστικό ταξίδι & Insta Srories με θέα τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις!
Αφήνουμε πίσω μας τις χιονοθύελλες και τις καταιγίδες των τελευταίων ημερών, και αντικρίζοντας ξανά κατάματα τον γαλάζιο ουρανό, που όποια εποχή του χρόνου, δεν χάνει τη μοναδική φωτεινότητα του, ακολουθούμε εκεί που μας οδηγεί το ουράνιο τόξο, εκεί που σαν να ενώνεται με ένα άλλο “ουράνιο τόξο”, το μνημειακό γλυπτό που σχεδίασε ο Σαντιάγο Καλατράβα για να αγκαλιάσει το ΟΑΚΑ, και βρισκόμαστε -κυριολεκτικά- στο τραπέζι με την ομορφότερη θέα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αυτό που έχει κρατήσει το εστιατόριο “1896” για εμάς. Για την Τέσσυ και για εμένα, που έχουμε να πούμε τα νέα μας πάνω από ένα συγκλονιστικό χειροποίητο Μαντί, εδώ και πολύ, πάρα πολύ καιρό.
Την τελευταία φορά που γευμάτισα στο “1896”, σε αυτόν τον contemporary χώρο εστίασης με θέα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, με ξεκάθαρη ελληνική και μεσογειακή ταυτότητα και frugal gourmet φιλοσοφία που προάγει την ουσία της απλότητας, ήταν μία ημέρα ακριβώς πριν τα Χριστούγεννα, σε ένα απολαυστικό Christmas lunch που με είχε προσκαλέσει η Ρενάτα Τσαούση, για να ανταλλάξουμε τις ευχές μας για τις γιορτές, σε ένα από τα minimal τραπέζια του εστιατορίου που βρίσκεται στη ποδιά του Ολυμπιακού Μουσείου, μέσα στο Golden Hall. Και να, που έναν δύο μήνες μετά, βρέθηκε κιόλας μέσα στο top five των προτιμήσεων μας, για ένα ελαφρύ -ή όχι και τόσο- after office (ή after shopping) lunch!
Το γεύμα μας εξελίσσεται καλύτερα και από ότι το φανταζόμασταν, κάθε πιάτο που έρχεται στο τραπέζι μας και ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι, και ένα ξεχωριστό Insta story που αξίζει να μοιραστεί.
Τα μηνύματα που μου στείλατε με όλες τις εικόνες που ανέβαζα κατά τη διάρκεια του lunch μας, είχα να τα λάβω από το τελευταίο μας ταξίδι στη Ρώμη! Σας είχα υποσχεθεί πως θα γράψω τα πάντα για την επίσκεψη μου σε αυτή την all day εμπειρία που μας προτείνει η εταιρία Terrablue, ή ίδια που ήδη μας έχει δώσει 3 επιτυχημένα Il Barretto, το αγαπημένο Σερσέ λα Φαμ στη Μητροπόλεως αλλά και το μοναδικό NERO στη Λίμνη Βουλιαγμένης!
Εδώ, ο chef Γιάννης Μαρκουλής, στρέφει όλη του τη προσοχή στις καθαρές γεύσεις και στην αξία της πρώτης ύλης, δίνοντας τη δική του, ιδιαίτερα προσωπική άποψη και υπογραφή για τη νέα ελληνική γεύση.
Σήμερα Παρασκευή είναι η καλύτερη after office πρόταση που έχω να σου κάνω, να ξέρεις πως το 1896 είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως και Σάββατο 13:00′ – 22:00′! Καλό Σαββατοκύριακο! xxx