ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Γιώργος Π. Λαιμός: Από το Goodbye Yellow Brick Road , 40 χρόνια στα κύματα της μουσικής…

Ήταν το 1973 όταν ο Γιώργος Π. Λαιμός, ξεκινώντας την εκπαίδευση του στη ναυτιλία, ταξιδεύει με ένα εμπορικό πλοίο. Εκεί ακούει πρώτη φορά  το «Goodbye Yellow Brick Road» του Elton John. Άκουσμα που ξυπνάει μέσα του τη διάθεση να ξεκινήσει ταυτόχρονα και το ταξίδι του και στη μουσική….

2

Φέτος γιορτάζει «40 χρόνια στα Κύματα της Μουσικής» με μια συναυλία στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη στις 3 Οκτωβρίου 2013. Μία συναυλία τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Αναπτυξιακού Κέντρου Οινουσών Αιγαίου

1Τον Γιώργο Π. Λαιμό θα πλαισιώσει το μουσικό σύνολο «Septetto en plo-G.P.LEMOS».
Δύο αγάπες διαμόρφωσαν τη στάση του Γιώργου Π. Λαιμού απέναντι στη ζωή, με κοινή αφετηρία και των δύο το ταξίδι. Αν και αρκετές φορές υπήρξε το δίλημμα τις επιλογής αποφάσισε να τις συνδυάσει και το κατάφερε με επιτυχία.
Η πρώτη του ουσιαστική επαφή με τη μουσική ήταν σε ηλικία πέντε ετών, παρακολουθώντας μαθήματα ακορντεόν από την καθηγήτρια του Μάχη Βάσου ως την ηλικία των έντεκα ετών.
Η καθοριστική όμως ήταν όταν ταξιδεύοντας με ένα εμπορικό πλοίο έτυχε να ακούσει το “Goodbye yellow brick road” του Elton John, που έγινε η αφορμή της περιπλάνησης του στο πεντάγραμμο…
Μουσική σπούδασε σε ωδεία του Λονδίνου, μαθαίνοντας ένα καινούργιο μουσικό όργανο, το πιάνο και πρωτόπαιξε σε live εμφανίσεις με περιστασιακά συγκροτήματα, μέχρι τη στιγμή της γνωριμίας του με το Βαγγέλη Πιτσιλαδή. Μαζί του συμμετείχε σε τρία άλμπουμ, το “Αγάπη μου” με ερμηνευτή τον Βαγγέλη Πιτσιλαδή και τα δύο ορχηστρικά “Οasis – Call me now“, “Oasis – Yes i do” μέσα από το οποίο ο Νίκος Φώσκολος επέλεξε το κομμάτι “Aphrodite’s melody” ως soundtrack για την ταινία “Ατίθασα Νιάτα”.

3
Τη δεκαετία του ογδόντα συμμετέχει στους διαγωνισμούς για την ανάδειξη του τραγουδιού της Ελληνικής εκπροσώπησης στη Eurovision κατακτώντας το 1986 την τρίτη θέση με το τραγούδι “Είσαι εσύ”. Την ίδια χρονιά με παραγωγό τον αείμνηστο Σπύρο Ράλλη, έγραψε δώδεκα τραγούδια για το άλμπουμ “Ώρα να μιλήσουμε γι’ αγάπη” του τραγουδιστή Γιώργου Σωτηρόπουλου που κυκλοφόρησε από την Polygram.
Το 2007 επανήλθε στα μουσικά δρώμενα με το άλμπουμ “Eclipse” που κυκλοφόρησε από την “Virus Music”με 14 κομμάτια -εκ των οποίων 8 ορχηστρικά- υπογράφοντας τη μουσική αλλά και τους στίχους σε τρία από τα έξι κομμάτια ενώ στα υπόλοιπα τρία συναντάμε τις στιχουργούς Σέβη Τηλιακού και Γιώτα Χαλκίδου. Τα τραγούδια πλαισιώνουν με τη φωνή τους η Έρα Ρούσση αλλά και ο Γιάννης Στάθης στο ντουέτο “Together”. Τα έσοδα του άλμπουμ διατίθενται στο “Αναπτυξιακό Κέντρο Οινουσσών – Αιγαίου”.

4
Το 2009 κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Εchoes” από την “Αlpha records” με 14 κομμάτια -εκ των οποίων 3 ορχηστρικά- που υπογράφει τη μουσική αλλά και τους στίχους σε τρία απο τα κομμάτια του άλμπουμ, στα υπόλοιπα επτά τους στίχους υπογράφει η Κατερίνα Μποζώνη και ο Αντώνης Παππάς στο τραγούδι “Πρώτο Φιλί”. Τα τραγούδια του άλμπουμ ερμηνεύουν οι: Πάνος Καπίρης, Ηρώ Σάϊα, Στέλιος Καρπαθάκης, Γιωργος Φαναρας, Ειρήνη Ζώη και Ξένια. Τα έσοδα του άλμπουμ διατίθενται στο “Ίδρυμα Ηλιαχτίδα” για τα παιδιά με σύνδρομο down.
Το 2011 κυκλοφόρησε το άλμπουμ “en plo 17.09…” από την “ocean music” και την “alpha records” με 13 κομμάτια (εκ των οποίων 7 ορχηστρικά) γραμμένα σε μοντέρνο Rock ρυθμό με στιχουργό το Θάνο Παπανικολάου και ερμηνευτές τους: Γιώργο Τετζεράκη, Γιώργο Καραδήμο, Σοφία Μάνου, Θάνο Παπανικολάου και Γιώργο Παπαδημητράκη (Κόκκινα Χαλιά). Τα έσοδα του άλμπουμ διατίθενται στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “Ελπίδα”.

new
Το τελευταίο άλμπουμ “Symphonic Smile” ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2012 και κυκλοφορεί από την “Ocean Music” και την “Alpha Records”. Περιέχει 12 τραγούδια ενορχηστρωμένα από τον μουσικό και πιανίστα Ζαχαρία Τσίχλα, εκ των οποίων τα επτά είναι ορχηστρικά, ενώ τα υπόλοιπα πλαισιώνονται από τους στίχους της Κατερίνας Μποζώνη, που ερμηνεύουν οι: Μαριλένα Κανελλίδου, Κατερίνα Κουμπή, Γιώργος Ρομωσιός και η παιδική χορωδία του Δήμου Βύρωνα. Τα έσοδα του άλμπουμ διατίθενται στον εθελοντικό οργανισμό “Το χαμόγελο του παιδιού”.

error: Content is protected !!