ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Γεύμα αγάπης στην «Κιβωτό του Κόσμου» από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου!

Mε αφορμή τους 32ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργάνωσε εκδήλωση και γεύμα, στο παιδικό χωριό της “Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου”, στο Αίπος της Χίου.
Η Περιφέρεια ΒΑ με αισθήματα εκτίμησης και αναγνώρισης προς το πρόσωπο του Πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, εμπνευστή και ιδρυτή της “Κιβωτού του Κόσμου” πραγματοποίησε εκδήλωση-Γεύμα τιμώντας το κοινωνικής προσφοράς έργο της “Κιβωτού,” της μοναδικής δομής φιλοξενίας παιδιών στο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν τα εγκαίνια των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Αίπος που υλοποιήθηκαν με την βοήθεια της ΠΒΑ καθώς και ιδιωτικών χορηγιών που θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά και ως έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΣ Κιβωτός του Κόσμου, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Χίου.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ, ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΝΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ, ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο Ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των νησιών Βορείου Αιγαίου, αλλά και πολλοί παλιοί και εν ενεργεία αθλητές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με μεγαλειώδης επιτυχίες του Ελληνικού Αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα, εκεί ήταν οι Ολυμπιονίκες και Παρολυμπιονίκες των νησιών μας, Κώστας Κεντέρης, Στράτος Νικολαίδης, Κέλλυ Λουφάκη, Παντελής Καλόγερος, Παναγιώτης Μαγδανής, μέλη της θρυλικής ομάδας του EURO 2004 Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Μπασινάς κι Αντώνης Νικοπολίδης, Παγκόσμιοι πρωταθλητές, μέλη της ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας αστέγων, αθλητικοί παράγοντες Ομοσπονδιών και αθλητικών Ενώσεων.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ, ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΚΗΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΝΑΣ, ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ, ΧΑΡΗΣ ΓΡΑΜΜΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ

Στην εκδήλωση χαιρετισμό μέσω βίντεο απηύθυνε κι ο «Πρέσβης της κιβωτού του κόσμου» Πάνος Μουζουράκης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Στο πλαίσιο της γιορτής τα παιδιά της “Κιβωτού” παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο και τραγούδησαν.

ΓΩΓΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

ΒΑΣΩ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ, ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΗ, ΑΛΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΖΑΠΑΤΙΝΑ, ΜΑΙΡΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΥΛΑ ΜΠΕΣΙΟΥ

It’s good to know: Η Κιβωτός του Κόσμου με την καθοδήγηση του π. Αντωνίου 23 χρόνια τώρα φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά, τις μητέρες και τις οικογένειες, που βρίσκονται σε ανάγκη. Στηρίζει μονογονεϊκές, άπορες οικογένειες και παραμελημένα παιδιά από τη βρεφική ηλικία μέχρι και την ενηλικίωσή τους. Αποβλέπει κυρίως στη θεραπεία του τραύματος της παιδικής ψυχής και όχι μόνο στη στέγη, τροφή και εκπαίδευσή τους. Διαθέτει έντεκα σπίτια ολοήμερης φιλοξενίας παιδιών, όπου μένουν 250 παιδιά κατόπιν εισαγγελικής εντολής κι ανάθεσης της επιμέλειας, στην Αθήνα, στην Άνοιξη Αττικής, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή και Κόνιτσα Ηπείρου, στο Βόλο (2), στη Χίο και στην Καλαμάτα. Λειτουργεί το βραβευμένο πρόγραμμα (από το GENE) των γεωργικών μας σχολείων, ένα καινοτόμο παιδαγωγικό θεραπευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για νέους 16 έως 18 χρονών. Επίσης, στο κέντρο ημέρας της Αθήνας εξυπηρετεί 310 οικογένειες – 400 παιδιά με σίτιση, ψυχολογική, νομική υποστήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση, οικονομική ενίσχυση και κατάρτιση, με στόχο την κινητοποίηση των γονέων να αναλάβουν υπεύθυνα τον γονεϊκό ρόλο τους.

Η ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΕΛΛΥ ΛΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΗ, ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

Η Κιβωτός του Κόσμου Αιγαίου: Η Κιβωτός του Κόσμου Αιγαίου με έδρα την Χίο, είναι ένα χωριό Παιδικής Μέριμνας και Προστασίας, που από το 2014 καλύπτει το τεράστιο κενό που υπάρχει σε δομές Παιδικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου. Φιλοξενεί, με εισαγγελική εντολή, αγόρια και κορίτσια από όλο το Αιγαίο αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να τα προστατέψει από την παραμέληση και την κακοποίηση που βίωσαν από το ίδιο το οικογενειακό τους περιβάλλον. Το κύριο χαρακτηριστικό της Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου είναι η διατήρηση της αδελφικής σχέσης καθώς δίνει την δυνατότητα στα παιδιά αυτά, αγόρια και κορίτσια ανεξαρτήτου ηλικίας που είναι μεταξύ τους αδέρφια, να μεγαλώσουν μαζί. Μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον με τα δεκάδες ζωάκια, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το εξειδικευμένο προσωπικό, και τα πρωτοποριακά προγράμματα, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις προκειμένου να θεραπεύσουμε τα ψυχικά τραύματα των παιδιών και ενδυναμωμένα και υγιή να μπορέσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια στην κοινωνία μας.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!