ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Frozenland: H πρώτη ατομική έκθεση της Ρόζας Ζεϊντάν!

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκε η πρώτη ατομική της Ρόζας Ζειντάν με τίτλο “Frozenland”, στο φουαγιέ του ξενοδοχείου «WYNDHAM GRAND ATHENS», σε επιμέλεια του Αλέξανδρου Κασσανδρινού. Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τον χώρο της έκθεσης και θαύμασε από κοντά τα έργα της εικαστικού.

Θεοδωρής Θεοδωρίδης, Αλέξανδρος Γεωργίου, Ρόζα Ζεϊντάν, Αλέξανδρος Κασσανδρινός

Η εικαστικός δημιουργώντας αρχικά ένα τοπίο από πάγο, εγκλωβίζει καθηλώνοντας αυτοκίνητα και άλλα αντικείμενα, τα οποία κατόπιν φωτογραφίζει αποσκοπώντας να αιχμαλωτίσει την αίσθηση της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής πριν αυτή χαθεί για πάντα.

Πάνος Κοκκινιάς, Ρόζα Ζεϊντάν, Γιώργος Χαρβαλιάς

Η σειρά τριάντα φωτογραφιών με τον τίτλο Frozenland αποτελεί την καταγραφή της κρούσης, την αποτύπωση δηλαδή αυτής της μοναδικής χρονικής στιγμής δύο σωμάτων, τα οποία κατόπιν της κρούσης είτε θα αλλάξουν κατεύθυνση, είτε θα ενωθούν σε ένα συσσωμάτωμα.

Με τον ίδιο τρόπο τα βιώματα μας διαταράσσουν την πορεία μας και συχνά ενσωματώνονται στην οντότητα μας. Σε μια πρώτη ανάγνωση η καταγραφή παραπέμπει σε ατυχήματα, αυτοκίνητα με ξεχαρβαλωμένες ρόδες, άδεια, με ανοιχτές, κατεστραμμένες πόρτες καθηλωμένα και εγκαταλελειμμένα παγωμένα στον χρόνο. Και ξαφνικά σε δεύτερο χρόνο ο θεατής συνειδητοποιεί ότι τα συντρίμμια είναι παιδικά παιχνίδια.

Ρόζα Ζεϊντάν, Χρήστος Παλλαντζάς

Η Ρόζα Ζεϊντάν επιδιώκοντας να μετουσιώσει τα βιώματα της στο έργο, διατηρεί τις μνήμες και συγχρόνως τις μεταπλάθει, καθιστώντας τες πιο εύπεπτες για εκείνη, αλλά και για τους συνομιλητές της. Οι μοναδικές στιγμές που πάγωσαν στον χρόνο και καταγράφηκαν από την εικαστικό καθορίζουν την εξέλιξη, σμιλεύουν το μέλλον. Ο χρόνος και η διαδικασία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του έργου. Η ύλη, ο πάγος ενέχει την εκκρεμότητα, τι θα γίνει όταν λιώσει?

Έλενα Καραγιώργη, Μιχάλης Βικάτος, Δάφνη Γιουρούκου, Χαρά Παπά
Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Βογιατζόγλου, Άννα Ζηρδέλη, Θεοδωρής Θεοδωρίδης, Δανάη Δερματά
Αίγλη Χατζούλη Γεροντάκη, Βεατρίκη Αρώνες, Αλεξάνδρα Βισβάρδη, Έλενα Καραγιώργη

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!