ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Flag of Greece: One Symbol – 200 Objects”

Με αφετηρία την επέτειο των 200 ετών του ανεξάρτητου ελληνικού έθνους 1821-2021, η Αστική Μη
Κερδοσκοπική Εταιρεία Flag of Greece εγκαινιάζει τον πρώτο της κύκλο καλλιτεχνικών εκθέσεων,
παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο κοινό 200 αντικείμενα από την συλλογή της, σκιαγραφώντας ένα εικαστικό ταξίδι στην ελληνική σημαία από τα τέλη του 19ου αιώνα έως σήμερα.

Σπάνια αφίσα «Ζήτω η Ελλάς», αμερικάνικης παραγωγής, 1919

Η οπτικοακουστική περιοδική έκθεση “Flag of Greece: One Symbol – 200 Objects” παρουσιάζει στη Καλντέρα της Σαντορίνης, σε ένα προορισμό ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, την ελληνική σημαία ως πηγή έμπνευσης στο χώρο των εικαστικών τεχνών, της μουσικής, της μόδας και του design.

Στέλλα Κουκουλάκη, «2012», λάδι σε μουσαμά και ράβδοι χρωμίου, 2012

Micha Cattaui, Crying Flag, „Drained of all and everything…”, ακρυλικό σε καμβά, 2013

Από αφίσες, πλακάτ, περιοδικά και καρτ ποστάλ άγνωστων δημιουργών του Α παγκοσμίου πολέμου, παιχνίδια του μεσοπολέμου, συλλεκτικές αναμνηστικές εκδόσεις γραμματοσήμων, καρφιτσών και μεταλλίων του προηγούμενου αιώνα, έως σύγχρονα έργα ζωγραφικής, κεραμικής και φωτογραφίας, καθώς και γλυπτά μοντέρνας τέχνης από καταξιωμένους καλλιτέχνες. Ένα πραγματικό ταξίδι στην ελληνική ιστορία με επίκεντρο το εικαστικό ενδιαφέρον της γαλανόλευκης.

Παύλος, Από τη σειρά «Flags of 22 Countries”, ξυλομπογιές σε χαρτί, 1985

Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται έργα των Παύλου, Γιάννη Τσαρούχη, Γιάννη Μόραλη, Micha, Ζέττας Αντσακλή, Στέλλας Κουκουλάκη, Τάσου Νικάκη, Dimitris the Athens, Χριστίνας Μόραλη, Antonio Jorge Concalves, καθώς και numérotés αντικείμενα των οίκων Cartier, Omega, Corum, Jaeger LeCoultre, Swatch, Superga.

Hamilton, Χρυσό ρολόι τσέπης, 1909

Καθώς τα έργα της συλλογής θα εκτίθενται χωρίς εμπορικό σκοπό, στην έκθεση θα λειτουργήσει και πωλητήριο μικροαντικειμένων, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν αποκλειστικά για φιλανθρωπικό – πολιτιστικό σκοπό για τη στήριξη των δράσεων της Flag of Greece, για την ανάδειξη της Ελληνικής Σημαίας ως σύμβολο ελληνικής ταυτότητας, που διαχωρίζεται από οποιονδήποτε εθνικιστικό συσχετισμό που προάγει φυλετικές διακρίσεις, κυριαρχικά μοντέλα ή αποκλεισμούς μελών της κοινωνίας μας.

Στρατιωτάκια και τσολιάδες, Μόλυβος και ρητίνη, 20ος αιώνας

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Marinera Gallery στα Φηρά Σαντορίνης.
Διάρκεια έκθεσης: 1η Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2021

error: Content is protected !!