ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Fay's Control 4th Anniversary: We Age not by Years, but by Stories…

Ήταν 12 τα μεσάνυχτα, στις 12/12/12 όταν πληκτρολόγησα για πρώτη φορά στο dashboard του fayscontrol.gr το μήνυμα: “It’s Up!”
Ένα τόσο δα μικρό μηνυματάκι, που συνοδευόταν από δεκάδες αντικρουόμενα συναισθήματα, κάποια ευπρόσδεκτα, άλλα τρομακτικά.

Ενθουσιασμός: Τέτοιος ενθουσιασμός είχε να με κατακλύσει πολύ πολύ καιρό, ούτε μπορώ να θυμηθώ από πότε. Είχε στερέψει εδώ και πολύ καιρό έως και η τελευταία στάλα του όποιου ενθουσιασμού, είχε παγώσει κάθε ελπίδα για δημιουργία και αισιοδοξία, τουλάχιστον έως τον ορίζοντα που έφτανε η ματιά μας, δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε ούτε μία ηλιαχτίδα. Το ότι υπήρχε -αν υπήρχε- ακόμη κάποια θέση εργασίας για εμάς ήταν ό,τι πιο ενθουσιώδες, και ήταν αρκετό. Λες να τα καταφέρω;
Φόβος: Τόσο η χώρα μας όσο ο συγκεκριμένος χώρος των ΜΜΕ βρίσκονταν στο ζενίθ της οικονομικής κρίσης-καταστροφής, ο Όμιλος που φιλοξενούσε την στήλη “Fay’s Control” μόλις είχε κατεβάσει ρολά, ενώ η εφημερίδα με την οποία συνεργαζόμουν αδυνατούσε να μείνει σταθερή στις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στο δισέλιδο μου. Μα, τι πάω να κάνω;
Ελπίδα: Η λέξη “lifestyle” είχε πλέον κακοποιηθεί όσο καμία άλλη μέσα στην τελευταία δεκαετία και πρωτίστως από ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν ιδέα τι σημαίνει καν η λέξη που “υπηρετούσαν”. Άνθρωποι απαίδευτοι που βασάνισαν κάθε κυριολεκτική έννοια της λέξης, όσο θα βασάνιζα εγώ κάποιον άμοιρο και ανυποψίαστο ασθενή, αν μου πρόσφεραν νυστέρι στο χέρι για να του κάνω εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Όσο για το ποιοι πήραν στήλες “Κοσμικού Ρεπορτάζ” στα ΜΜΕ, θα προτιμούσα να μην αναφερθώ, μιας και στους ίδιους “κοσμικογράφους” το μόνο που στην ουσία τους είχε ανατεθεί να διεκπεραιώσουν, ήταν η αντιγραφή Δελτίων Τύπου νυχτερινών μαγαζιών, “εντολές” από το διαφημιστικό τμήμα, και η ανάδειξη πλατινέ μοντέλων, οι οποίες πληρώνονταν από βιοτεχνίες ρούχων για να γραφτεί στις λεζάντες το όνομα της εταιρίας. Λες να μπορέσω να εξηγήσω τις διαφορές?
Χαρά: Ανάμεσα στα χιλιάδες -στην κυριολεξία- sites και blogs που φιλοξενούν τις κατηγορίες: Μόδα, Γυναίκα, Ζώδια, Μαγειρική, Gossip, Ομορφιά, Παιδί, Σχέσεις, κοκ, να βάλω τα δυνατά μου και να απέχω. Να απέχω από οτιδήποτε εύκολο, πανομοιότυπο, “πιασιάρικο”, επαναλαμβανόμενο, που θα “ιντριγκάρει” το εύκολο και θα συγκεντρώσει τους πολλούς. Θα χαρεί μαζί μου άραγε και η Google Analytics? Και αν όχι, πειράζει πολύ?…

7213_471422249599169_259158905_n

983986_471421896265871_1439407545_n

Τέσσερα χρόνια μετά, όλα πήγαν κατ’ ευχήν και ακόμη πιο καλά. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το Fay’s Control. Οι στόχοι, μικροί και μεγαλύτεροι επιτεύχθηκαν, κάποια από τα όνειρα βγήκαν αληθινά, για κάποιον λόγο πλέον όταν λέω πως το Fay’s Control είναι ένα lifestyle blog, δεν με κοιτάει κανείς στραβά, ναι ξέρουν πως το lifestyle εδώ, είναι Art”, και είναι και People”, και είναι και Go, και Get, και είναι και Editorials, και Chic to be Greek, και είναι και Make.

Και είμαστε όλοι εμείς. Που στην αρχή ήμασταν λίγοι και τώρα γίναμε πολλοί. Και μοιραζόμαστε την καθημερινότητα μας, δύσκολη πολλές φορές, με αισιοδοξία πάντα. Και μοιραζόμαστε και γιορτές, και μυστικά, και tips πολλές φορές, και όπως μου λένε φίλοι που ζούνε μακριά, όταν έρχονται στην Αθήνα κάνουν τις “Fay’s Control Διαδρομές” (έτσι Rose?), και τελικά, το Google Analytics εκτός από όλα τα ευχάριστα και ευοίωνα που δείχνει καθημερινά τα τελευταία 4 χρόνια τώρα, δείχνει πως όλο και πιο πολλοί Έλληνες που ζούνε στο εξωτερικό αγαπάνε να διαβάζουν το fayscontrol.gr. “Γιατί αυτή η Ελλάδα μας λείπει” μου λέει ο ένας, “Γιατί όταν σε διαβάζω νοιώθω σαν να είμαι εκεί” μου λέει ο άλλος, “Γιατί περιγράφεις την καθημερινότητα σας με τόση ευγένεια” μου λέει ο τρίτος, “Γιατί με ταξιδεύεις”, “Γιατί με εσένα θυμάμαι”, “Γιατί με εσένα ξεχνιέμαι”, “Γιατί με κάνεις να κρατάω σημειώσεις”, “Γιατί ενώ όλα είναι σκοτεινά τα κάνεις να φαίνονται φωτεινά”

a6a213fa801fa2922adb4f8f7cf3e249
Μαζί σας γιόρτασα τον 1ο Χρόνο του Fay’s Control με ένα μεγάλο πάρτι -σαν εχθές ήταν-, μαζί ήμασταν στην παρουσίαση της Velvet Collection που υπέγραψα για την See You Klio, με αφορμή τα δεύτερα γενέθλια του blog, μαζί γιορτάσαμε την κάθε αλλαγή του στα 3α μας γενέθλια, μαζί και τα τρία Pop Up Projects που διοργανώσαμε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με την Ιλεάνα Ισμυρίδη.
Δεν χρειάζεται να κάνω βαρύγδουπες ανακοινώσεις ούτε μελό αναφορές. Η ευχή παραμένει πάντα μία: Να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί.
Και αν πρέπει να σταθώ και να ξεχωρίσω ένα μόνο όμορφο και άκρως συγκινητικό περιστατικό που ζήσαμε αυτόν τον χρόνο μαζί, αυτό είναι οπωσδήποτε τα εκατοντάδες μηνύματα σας που μου στείλατε λέγοντας μου πως στάθηκα η δύναμη σας και η αφορμή για να με ακολουθήσετε και να διακόψετε το τσιγάρο. Ήσασταν πολλοί. Πάρα πολλοί… Αλλά έστω κι ένας μόνο να πήρε κουράγιο και δύναμη από αυτή μου την προσπάθεια, τότε αξίζει κάθε -μα κάθε- ημέρα αυτών των τεσσάρων υπέροχων χρόνων…

More to come, stay tuned,

lots of love,

Fay xxx

7321c877-3937-47b4-bc91-48bc78f27de9

PS. Ευχαριστώ πολύ τον Jason Deligiannis-Fetsis για το υπέροχο εορταστικό banner του cover!

error: Content is protected !!