ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Farm to Table Greek Island Cuisine: Το νέο project της ομάδας nice n easy στη Μύκονο, στην παραλία της Αγίας Άννας στον Καλαφάτη!

Η Ελλάδα βάζει το  φως, τα νησιά βάζουν τα ιδιαίτερα και ποιοτικά υλικά, η ομάδα Nice n Easy βάζει τη δική της φιλοσοφία, η θάλασσα με την αρχέγονη ομορφιά της βάζει το όνομα… και γεννιέται η Νησαία.
Το νέο εστιατόριο της Μυκόνου που έρχεται για να προσφέρει στην ελληνική νησιωτική κουζίνα την πιο δημιουργική και φινετσάτη της εκδοχή.

Στο λιτό, με κυκλαδίτικο στιλ χώρο και την υπέροχη θέα που θα ανοίξει την Πρωτομαγιά, ο Χρήστος Αθανασιάδης θα προτείνει δημιουργική ελληνική κουζίνα  με έμπνευση από τις συνταγές και τα υλικά των ελληνικών νησιών ακολουθώντας τη βασική nice n easy «συνταγή» της healthy – farm to table cuisine .

7649

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Νησαία ήταν μία από τις Νηρηίδες, τις κόρες του Νηρέα και της Ωκεανίδας και θεότητες που εκπροσωπούσαν τη θάλασσα, δίνοντας ανθρώπινη μορφή σε κάθε χαρακτηριστικό της. Ιδιαίτερα όμορφες και φιλικές προς τους ανθρώπους, οι Νηρηίδες ζούσαν στο βυθό της θάλασσας και είχαν τη δύναμη να την εξουσιάζουν. Η Νησαία, ήταν μία εκ των δύο που είχαν στη δικαιοδοσία τους τα νησιά και έτσι δικαιολογημένα δίνει το όνομά της στο νέο εστιατόριο του Nice n Easy Team στη Μύκονο.

7686

Nησαία σημαίνει φιλικότητα, χαλάρωση, γοητεία, διακοπές, φως, θάλασσα, δημιουργικότητα, αγνότητα, κάτι που φαίνεται και στο λογότυπο του εστιατορίου όπου δύο σταγόνες, μία από τη θάλασσα και μία από την κουζίνα,  ενώνονται και γεννούν μια ιδιαίτερη θηλυκή μορφή που τη φυσάει νησιώτικος αέρας… και δίνει μια νέα πνοή στη δημιουργική κουζίνα των Κυκλάδων!

7610

Στο μενού  θα μπορούμε να απολαύσουμε  πιάτα όπως χταπόδι sous vide με ζελέ από Μezzo Σαντορίνης, φάβα και dressing με μελάνι, καραβίδα με νιόκι φάβας και κακαβιά καθώς και κάποια μυκονιάτικα παραδοσιακά πιάτα σε παραλλαγές όπως η αποδομημένη κρεμμυδόπιτα με μους από ξινοτύρι  και τα κουκιά σε λαρδί , ενώ καθημερινά θα υπάρχουν και πιάτα ημέρας.

error: Content is protected !!