ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Εξερευνώντας την ασιατική Τέχνη της Καλλιγραφίας!

Μία μοναδική ευκαιρία για συνάντηση του αθηναϊκού κοινού με την ασιατική Τέχνη της Καλλιγραφίας, δοσμένη εξαιρετικά μέσα από πίνακες, όπου η πανάρχαια Τέχνη της Γραφής συναντάται με τον σύγχρονο ζωγραφικό τρόπο έκφρασης. Τα έργα έχουν φιλοτεχνηθεί από τον Νοτιοκορεάτη εικαστικό JEON, CHAN-DUK με αφορμή την συγκεκριμένη έκθεση.

Η συνάντηση αυτή, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού,  θα πλαισιωθεί και με ελληνική Καλλιγραφία, σε διάφορες εκφράσεις της, από την αρχαία ελληνική έως τη σύγχρονη Γραφή από την καλλιγράφο Λένα Σεπτέμβρη. Οι δύο μορφές καλλιγραφίας –ασιατική και ελληνική– θα συνυπάρξουν σε διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά και για ενήλικες και θα πραγματοποιηθεί επίσης διαδραστική εκδήλωση, όπου οι δύο καλλιγράφοι θα δημιουργούν ταυτόχρονα, παρουσία του κοινού. Στόχος, η ανάπτυξη μιας πιο οικείας σχέσης του κοινού με την τεχνική και την Τέχνη της Καλλιγραφίας και η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για αυτή την ξεχασμένη εδώ και πολλές δεκαετίες αλλά και αδιαμφισβήτητης αξίας και αισθητικής Τέχνη.

Δείγμα δουλειάς του καλλιτέχνη

Δείγμα δουλειάς του καλλιτέχνη

Την έκθεση επιμελείται & παρουσιάζει η φωτογράφος Τζένη Κριμίτση σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
Την  έκθεση θα εγκαινιάσει ο πρόεδρος του ICOMOS (International Council of Monuments and Sites) Dr.Αθανάσιος Νακάσης.

Πληροφορίες:
Διάρκεια έκθεσης: 21 – 24 Απριλίου 2016
Tην έκθεση θα συνοδεύουν διαδραστικά εργαστήρια:
Για ενήλικες
Οι ενήλικες θα χρησιμοποιήσουν στο εργαστήριο χαρτιά, μελάνια και εργαλεία γραφής καθώς και γραμματοσειρές, ώστε να δοκιμάσουν την ελληνική καλλιγραφία. Στο τέλος, οι συμμετέχοντες θα φύγουν από το εργαστήριο κρατώντας ο καθένας το έργο του.
Ημερομηνίες
Παρασκευή 22/4/2016 14:00 – 18:00
Σάββατο 23/04/2016 13:00- 16:00
Κυριακή 24/4/2016 10:30- 14:00 & 14:30- 18:00
Για παιδιά
Τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν επίσης, χαρτιά, εργαλεία και γραμματοσειρές στις οποίες θα πειραματιστούν ζωγραφίζοντας. Στο τέλος, οι μικροί μας φίλοι θα φύγουν από το εργαστήριο κρατώντας ο καθένας το όνομά τους γραμμένο καλλιγραφικά.
Ημερομηνίες
Σάββατο 23/4/2016 11:00 – 12:30
Κόστος συμμετοχής: 8 €.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε εργαστήρι: 18 άτομα.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO
& του ICOMOS

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος

error: Content is protected !!