
Παραμονή Χριστουγέννων, σε μία ώρα πρέπει να είμαι όμορφη, ξεκούραστη, κεφάτη, ντυμένη με τα βελούδα μου να γιορτάσω την βραδιά, και αν και ήδη 8.30′ το βράδυ είμαι κουρασμένη, κουρέλι από τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, ντυμένη με τις φόρμες μου και φτιάχνω το πατέ για το αυριανό μας Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!
Έτοιμο! Μοιράζομαι την συνταγή μου μαζί σας γιατί όσες φορές -άπειρες- το έχω φτιάξει έχω ακούσει ύμνους για το ταλέντο μου στην κουζίνα, είναι πανεύκολο -αυτό δεν το λέμε παραέξω-, ενώ μπορείτε να το σερβίρετε είτε σε μεγάλο ασημένιο μπολ και να το συνοδέψετε με ζεστό ψωμί μαζί με τα τυριά και τα αλλαντικά σας είτε σε ατομικά μπολάκια μαζί με πράσινη σαλάτα. Ώρα παρασκευής, το πολύ δέκα λεπτά…
Υλικά:
400 γρμ συκωτάκια κοτόπουλο
1 πρέζα μπαχαρικών
150 γρμ βούτυρο & 50 γρμ επιπλέον για την επικάλυψη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Θυμάρι
Δύο κουταλιές της σούπας crème fresh
Εκτέλεση:
Σοτάρω σε λίγο βούτυρο τα συκωτάκια μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι και το μείγμα μπαχαρικών.
Τα συκωτάκια θα είναι έτοιμα όταν θα έχουν πάρει χρώμα απ’ έξω αλλά μέσα θα είναι ροζ, όχι όμως ωμά.
Μεταφέρω στο mixer και τα χτυπάω μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτω το υπόλοιπο βούτυρο μαζί με την crème fresh και χτυπάω μέχρι να γίνει κρέμα, όσο πιο λείο γίνεται.
Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω.
Μοιράζω το πατέ σε μπολάκια ή σε ένα μεγάλο μπολ, λειαίνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι και αφού έχω λιώσει 50 γρμ βούτυρο σε ένα μπρίκι, το περιχύνω στο μπολ με το πατέ. Προσθέτω ένα κλωνάρι θυμάρι, και το βάζω στο ψυγείο…
Τόσο εύκολο, τόσο γρήγορο, φτιάξτε το και για το δικό σας Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, χρόνια πολλά! xxx