ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Eπετειακή Συναυλία DionysiaTrust «Alain Lefevre και Νέοι Πιανίστες», στο Μέγαρο Μουσικής

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του σκοπών και συνεργασιών, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, σε συνδιοργάνωση με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Dionysia Trust, γιόρτασε τα πέντε χρόνια των διαγωνισμών πιάνου Dionysia Trust, προβάλλοντας τους νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες.
Με μια συγκλονιστική εορταστική συναυλία στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, οι νικητές των διαγωνισμών πιάνου που διοργάνωσε τα τελευταία πέντε χρόνια η Dionysia Trust παρουσίασαν στο φιλόμουσο κοινό ένα ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας, ερμηνεύοντας έργα σημαντικών συνθετών του πιανιστικού ρεπερτορίου: Fr. Chopin, Al. Scriabin, I. Albeniz.

Οι Συνιδρυτές της DionysiaTrust, τα 4 αδέλφια  Νίκος, Χριστίνα, Λώρα και Μάρκος Μαμάκος

Οι Συνιδρυτές της DionysiaTrust, τα 4 αδέλφια  Νίκος, Χριστίνα, Λώρα και Μάρκος Μαμάκος

H Λώρα Μαμάκου με τον σύζυγό της Στάθη Τριφύλλη και τα παιδιά τους Σωκράτη, Αρριέτα και Κλειώ

H Λώρα Μαμάκου με τον σύζυγό της Στάθη Τριφύλλη και τα παιδιά τους Σωκράτη, Αρριέτα και Κλειώ

Οι νέοι ταλαντούχοι πιανίστες που απολαύσαμε στη συναυλία, ηλικίας 13 – 20 ετών, είναι οι: Angelique Tragin, Ιωάννης-Φρανκ Σύμκο, Φίληβος Γκάτζιος, Χρήστος Καραβασίλης και Νταβίτ Χελασβίλι, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την ευγενική συμμετοχή του ο διεθνούς φήμης πιανίστας Alain Lefevre, προσκεκλημένος της Dionysia Trust, ο οποίος εμφανίστηκε στο Ηρώδειο το καλοκαίρι που μας πέρασε μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και ο οποίος ερμήνευσε έργα του Claude Debussy καθώς και δύο δικές του συνθέσεις από τον καινούργιο του δίσκο, αφιερωμένο στους Έλληνες, “Sas Agapo”.

Alain Lefèvre

Alain Lefèvre

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ τα έσοδα της συναυλίας θα ενισχύσουν το εκπαιδευτικό έργο της DionysiaTrust.

Angelique Tragin A' Βραβείο Διαγωνισμοού Πιάνου DionysiaTrust, 2011

Angelique Tragin A’ Βραβείο Διαγωνισμοού Πιάνου DionysiaTrust, 2011

Αλέξανδρος Φιλιππίδης του ΔΣ. του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Λώρα Μαμάκου, Πρόεδρος και Συνιδρυτής της DionysiaTrust.

Αλέξανδρος Φιλιππίδης του ΔΣ. του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Λώρα Μαμάκου, Πρόεδρος και Συνιδρυτής της DionysiaTrust.

Λώρα Μαμάκου, Κωστής Γαϊτάνος

Λώρα Μαμάκου, Κωστής Γαϊτάνος

 It’s good to know:

ALAIN LEFEVRE: Ένας από τους σημαντικότερους βιρτουόζους του Καναδά, ο πιανίστας Alain Lefevre διαγράφει μια λαμπρή διεθνή καριέρα, έχοντας εμφανισθεί σε πάνω από 40 χώρες σε ιστορικές αίθουσες (Carnegie Hall, Kennedy Center, Royal Albert Hall, Royal Festival Hall, Theatre du Chatelet, Theatre des Champs-Elysees), σε σύμπραξη με επιφανείς μαέστρους όπως π.χ. τους Matthias Bamert, James Conlon, Charles Dutoit,
Christoph Eschenbach, Joann Falletta, Yannick Nezet-Seguin, Vladimir Spivakov, Long Yu και πολλούς άλλους.
Με πάνω από 30 CDs, η δισκογραφία του καλύπτει ένα ευρύτατο ρεπερτόριο. Αξιωματικός του Τάγματος του Καναδά (Officer to the Order of Canada) και Ιππότης του Εθνικού Τάγματος του Κεμπέκ (Chevalier of the National Order of Quebec), ο Alain Lefevre έχει κερδίσει πολλά και σημαντικά βραβεία, όπως Opus Award, δέκα Felix Awards (ADISQ) και το AIB Award στο Λονδίνο το 2010.
Eίναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα, στην οποία αφιερώνει το νέο του CD.

Alain-Lefèvre, Λώρα Μαμάκου

Alain-Lefèvre, Λώρα Μαμάκου

DionysiaTrust: H DionysiaTrust είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία, που υποστηρίζει τη μουσική και τις τέχνες. Σκοπός της είναι η προώθηση των νέων καλλιτεχνών μέσα από ποικίλες πρωτοβουλίες: διαγωνισμούς, υποτροφίες, εκδηλώσεις κ.α. Ιδρύθηκε το 2010 στη μνήμη της Denise Διονυσίας Μαμάκου. Σε ανάμνηση του πάθους της για τις τέχνες και ιδιαίτερα για τη μουσική, και προς τιμήν της, η οικογένειά της θέσπισε το φορέα αυτό, με σκοπό να βοηθά τους ανερχόμενους μουσικούς και καλλιτέχνες. Οι διαγωνισμοί της DionysiaTrust πραγματοποιούνται στη Μουσική Βιβλιοθήκη των Φίλων της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

error: Content is protected !!