ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“ENOSIS”: Η νέα συλλογή για τα 10 χρόνια POLINA ELLIS

Η νέα συλλογή “ENOSIS” από την POLINA ELLIS, ανακεφαλαιώνει τη φιλοσοφία και τις γραμμές του brand, έτσι όπως αυτά ξεδιπλώθηκαν τα 10 χρόνια πορείας του.
Έχοντας στον πυρήνα της συλλογής το δυαδικό στοιχείο, σύλληψη που διατρέχει απ’ αρχής όλες τις συλλογές της δημιουργού, αποτυπώνει την ένωση δύο στοιχείων και τη δύναμη της αντιθετικής συμμετρίας που οδηγεί σε απόλυτη Αρμονία. «Το όλον υφίσταται από την ένωση δύο στοιχείων τουλάχιστον. Η Ένωση αφορά τόσο την ένωση με τους γύρω μας, με τις ρίζες μας, τις παραδόσεις μας, όσο και  την ένωση με την ψυχή μας, την εσωτερική μας αλήθεια».

Με αφετηρία τις σπουδές της στην αρχαιολογία αλλά και την αγάπη της για την τέχνη και το σχέδιο, η Πολίνα Σαπουνά Έλλις συμπληρώνει φέτος μία δεκαετία, κατά την οποία δημιουργεί κοσμήματα με καθαρές, δωρικές γραμμές, μικρά έργα τέχνης που με αφαιρετικό τρόπο, μεταφέρουν ισχυρούς αρχετυπικούς συμβολισμούς. Έτσι, τα κοσμήματά της «αγγίζουν στην ψυχή» και γίνονται κατανοητά από όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως πολιτισμού, που νιώθουν την σημασία των γραμμών τους.

Αυτή τη σημαντική επετειακή χρονιά, η POLINA ELLIS μεταφέρει για άλλη μια φορά ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, εκφράζοντας το όπως πάντα, με την δύναμη της απέριττης γραμμής, επηρεασμένη από γεωμετρικά σχέδια της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Ενώνει μοτίβα που βρίσκονται σε απόλυτη αντιθετική συμμετρία, τονίζοντας το ένα και μοναδικό μήνυμα που τελικά αφορά όλον τον κόσμο: την Ένωση.

error: Content is protected !!