Η εναρκτήρια London Design Biennale & η Ελληνική συμμετοχή!

27/06/2016 • ART

Η πρώτη London Design Biennale θα ανοίξει τις πόρτες της 7-27 Σεπτεμβρίου 2016, με πάνω από 35 συμμετέχουσες χώρες στο Somerset House. Με καλλιτεχνικό χαρακτήρα, η Μπιενάλε θα αποτελέσει μία συναρπαστική νέα πλατφόρμα, εκθέτοντας έργα κορυφαία στο σύγχρονο ντιζάιν καθώς και προτάσεις καινοτομίας, δημιουργικότητας και έρευνας.
Μία νέα άφιξη στην πολιτιστική ατζέντα, η London Design Biennale διερευνά το ρόλο του ντιζάιν στο συλλογικό μας μέλλον: χώρες από 6 ηπείρους θα παρουσιάσουν πρωτότυπα έργα, με στόχο να εξετάσουν το θέμα της Μπιενάλε ‘Ουτοπία μέσω Σχεδιασμού’. Οι διοργανωτές της, Sir John Sorrell και τον Dr Christopher Turner, καλούν μερικούς από τους πιο επίκαιρους και φιλόδοξους δημιουργούς να ερευνήσουν ουσιαστικά θέματα της ανθρωπότητας, να ενημερώσουν και να εμπνεύσουν δημιουργικό και αισιόδοξο μέλλον.

ok politistiko topio
Η ελληνική συμμετοχή θα εκπροσωπηθεί από το marble atelier on· entropy, την διακεκριμένη με EMMY Award σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ και τη σχεδιάστρια Δόμνικα Γρηγοριάδη, ενώ την κινηματογραφία θα επιμεληθεί ο Γιώργος Κορδάκης.

on•entropy, Yiorgos Kordakis, Domnika Gregoriades, Eleftheria Deko, Daphne Stylianou (Design Team)

Design Team: on•entropy, Yiorgos Kordakis, Domnika Gregoriades, Eleftheria Deko, Daphne Stylianou

Η πρότασή τους εμπνέεται από το κυκλαδικό μαρμάρινο ειδώλιο, η εύρεση του οποίου σε ποικίλα νησιά μαρτυρά τα πρώτα ταξίδια στο Μεσογειακό χώρο. Θα εξετάσουν το ελληνικό πολιτιστικό τοπίο, χαρτογραφώντας τις ιστορικές μετακινήσεις πληθυσμών και μετατοπίσεις μαρμάρων.

ok utopia_ materiality
Μία επιβλητική στοά εξόρυξης μαρμάρου σε ένα λατομείο αποτελεί τον λευκό καμβά της ελληνικής πρότασης, πάνω στον οποίο τα ταξίδια ανθρώπων και μαρμάρου χαράσσονται με φως. Στόχος είναι μέσω αυτού του φαντασιακό αλλά και έντονα αισθαντικό τοπίο – σύμβολο της Ουτοπίας, να αναδεχθεί η ύλη και το ντιζάιν ως μέσο γεφύρωσης φύσης και ανθρώπου, τοπικής και καθολικής ταυτότητας.

Supporting Bodies: Upstream, Nopera, Neon Cultural Institution, Martinos Art and Antiques and Foundation of the Hellenic World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons