ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Ένα θέμα» του Βλάση Φρυσίρα αποτελεί την πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής!

Ο Βλάσης Φρυσίρας παρουσίασε την πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο «Ένα θέμα» στο χώρο Δεξαμενές Καθαρισμού της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων , όπου πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν προκειμένου να την απολαύσει από κοντά. Ανάμεσα τους φίλοι της τέχνης αλλά και εκπρόσωποι από τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό κόσμο.

Οι πίνακες διέπονται από κατασταλαγμένη ωριμότητα, έντονα και λαμπερά χρώματα. Η γυναικεία μορφή βρίσκεται στο επίκεντρο των ζωγραφικών του αναζητήσεων, ως πολλαπλή παρουσία, άλλοτε απτή και γήινη και άλλοτε αινιγματική, φαντασιωτική, απρόσιτη, αλλά και ως ψυχισμός και πηγή συναισθήματος. Έτσι, μέσα από την περιπέτεια της σύνθεσης, του πλασμού και του χρώματος επιδιώκει να αρθρώσει ένα προσωπικό βλέμμα πάνω σε όψεις και πτυχές της θηλυκότητας.

ΒΛΑΣΗΣ ΦΡΥΣΙΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΡΥΣΙΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ ΣΤΑΜΟΣ ΦΡΥΣΙΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ

ΤΑΚΗΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗ ΜΕΜΑ ΣΙΜΟΝΕΤΑΤΟΥ ΑΓΑΠΗΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕΜΑ ΣΙΜΟΝΕΤΑΤΟΥ ΑΓΑΠΗΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ

«Η ζωγραφική είναι μια μορφή πειρασμού ακόμα και για τους πιο αφοσιωμένους μύστες της. Πώς ένας βαθύς γνώστης της ζωγραφικής πράξης και αντίληψης, που περνά στην αντίπερα όχθη και ξεκινά να ζωγραφίζει ο ίδιος, αντιστέκεται στη μίμηση των μεγάλων καλλιτεχνών που προηγήθηκαν; Πώς διαχειρίζεται την επιρροή που έχει δεχθεί από το ζωγραφικό βίωμα εν γένει και την επαφή του με τα έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, τα οποία έχει θαυμάσει, στηρίξει και αποκτήσει ως συλλέκτης για πενήντα περίπου χρόνια;» αναφέρει η ιστορικός τέχνης Βασιλική Βαγενού στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση.

ΒΛΑΣΗΣ ΦΡΥΣΙΡΑΣ ΛΟΛΑ ΝΤΑΙΦΑ

ΦΕΝΗ ΜΠΟΥΖΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΛΥΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΛΑΣΗΣ ΦΡΥΣΙΡΑΣ

ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΗΤΑΚΗΣ ΟΛΓΑ ΚΡΑΒΕΡΒΕΡΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

ΣΤΕΛΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΑΑΝΔΡΙΝΟΣ ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΠΕΖΑΝΟΥ

Ο εικαστικός αναφέρει σε δήλωσή του: «Αγόρασα χιλιάδες έργα ζωγραφικής. Δημιούργησα έναν ξεχωριστό κόσμο. Τον έβαλα στην άκρη του μυαλού μου και άρχισα να δημιουργώ το προσωπικό μου ζωγραφικό σύμπαν. Μέχρι το τέλος!»

ΒΛΑΣΗΣ ΦΡΥΣΙΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

It’s good to know: Ο Βλάσης Φρυσίρας  θα βρίσκεται κάθε Σάββατο 12:00 με 14:00 στο χώρο της έκθεσης και θα συνομιλεί με τους επισκέπτες. Τα έσοδα από την πώληση του καταλόγου της έκθεσης θα διατεθούν για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων της Τεχνόπολης. Διάρκεια έκθεσης: Έως 4 Μαρτίου 2023.

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!