ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ένα «ΚΙΝΗΜΑ» για την κλιματική αλλαγή με έδρα τη Νάξο!

Εκδήλωση γνωριμίας στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν οι στόχοι και το πρόγραμμά δράσης για το 2022 της ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ» πραγματοποιήθηκε χθες, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO & το Φυτώριο Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και χορηγούς τις εταιρείες Νερά ΚΟΡΠΗ, ΟΝΕΧ, LUXURIOS.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ, ΒΑΣΩ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ, ΠΑΝΟΣ ΞΕΝΟΚΩΣΤΑΣ

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου, ενώ παρέστησαν ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, οι βουλευτές Βασίλης Υψηλάντης, Γιάννης Παππάς , Φίλιππος Φόρτωμας και Κατερίνα Μονογυιού, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Σαρακιώτης και Μιχάλης Κατρίνης, ο Δρ. Γιάννης Μανώλης, Επικεφαλής Τομέα Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, ο Κων/νος Συνολάκης, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου όπως η Μαριάνα Λάτση και η Αγγελική Φράγκου, το ζεύγος Φιξ, ο επικεφαλής ONEX Group, Πάνος Ξενοκώστας, εκπρόσωποι από την Εκκλησία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι από το Διπλωματικό Σώμα, επιστήμονες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, καθώς και προσωπικότητες που έχουν επιδείξει έμπρακτα την ευαισθησία τους σε θέματα περιβάλλοντος.

ΒΑΣΩ ΠΕΤΡΙΔΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΛΑΤΣΗ

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση, δήλωσε: «Απόψε στέλνουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι το παράδειγμα οφείλουμε να το αντιγράψουμε όλοι και ότι το αύριο έρχεται μέσα από τις πράξεις, μέσα από σχέδιο, από μια περιοχή η οποία με κάθε τρόπο έχει δηλώσει ότι δεν μένει απαθής και αδρανής στο αύριο που έρχεται , αλλά δουλεύει για αυτό για να το συνδιαμορφώσει. Αγκαλιάζουμε τις ευγενείς προσπάθειες της κοινωνίας των Πολιτών, στηρίζουμε κάθε δράση που έρχεται να αναδείξει την ανάγκη για ενεργό συμμετοχή στις προκλήσεις της εποχής”.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΙΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ

Στην ομιλία της η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ» Κατερίνα Ανδρούτσου τόνισε ότι η ανησυχία και ο προβληματισμός της για την προστασία του Περιβάλλοντος για τα Νησιά του Ν. Αιγαίου βρήκε άμεση ανταπόκριση από τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, γι αυτό και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι συμπαραστάτης στο «ΚΙΝΗΜΑ» και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ, ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΛΑΙΜΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΦΙΞ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΕΛΕΝΑ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΚΙΝΗΜΑ ιδρύθηκε με πρωτοβουλία έξι ενεργών πολιτών οι οποίοι, με έδρα τη Νάξο, ενστερνίζονται την υποχρέωσή τους να μεριμνήσουν, με ατομική προσφορά και ευθύνη, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών της περιοχής του Νοτίου Αιγαίου σε θέματα της κλιματικής αλλαγής. Στοχεύει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει δράσεις οι οποίες θα επαναφέρουν την ισορροπία του οικοσυστήματος των νησιών του Ν. Αιγαίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ, ΑΓΑΠΗ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥ, ΒΑΣΩ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

ΡΟΥΛΑ ΛΕΒΕΝΤΗ

ΝΤΑΝΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, ΑΛΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΒΛΙΡΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΤΣΙΟΥ, ΒΑΣΩ ΠΕΤΡΙΔΟΥ

ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ

ΖΕΥΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΥΝΟΛΑΚΗ

ΜΑΙΡΗ ΦΙΞ, ΕΛΕΝΑ ΣΥΡΑΚΑ

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!