ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ένα δανεικό χαμόγελο που έγινε ιδιόκτητο γέλιο!

Τον Νοέμβριο του 2019, προτού η ζωή μας ανατραπεί από τον Covid -19, μια νεράιδα του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος συνάντησε τον 14χρονο Ορέστη, ένα ευγενικό και συνεσταλμένο παιδί. Η μητέρα του Ορέστη μετέφερε στη νεράιδα ότι οι γιατροί στην αρχή της διάγνωσής, ήταν συγκρατημένοι σχετικά με την ίασή του. Όμως ο ίδιος ήταν εκεί για να τους αποδείξει το αντίθετο: έπειτα από πολλές θεραπείες, αγωγές, εξετάσεις και χειρουργεία βγήκε νικητής. Επέστρεψε στην ιδιαίτερή του πατρίδα έπειτα από καιρό και έκανε μια νέα αρχή. Μα δεν επέστρεψε και το χαμόγελο μαζί του…
Ο Ορέστης είναι ο προστάτης της οικογένειας. Έχει αναλάβει καθήκοντα μεγάλου αδερφού, κάνει τα ψώνια του σπιτιού, φροντίζει τη μητέρα του και την αδερφή του. Αγαπά τα μαθηματικά και μετά το σχολείο κάνει μαθήματα πολεμικών τεχνών. Κάνει βόλτες με το ποδήλατό του και τους φίλους του, παίζει ποδόσφαιρο στην πλατεία και γενικά έχει επανέλθει σε όλες τις δραστηριότητες του παρελθόντος. Μα δεν επανήλθε η χαρά μαζί τους…
Την ημέρα της ευχής του, ήθελε να έχει κοντά του τη μητέρα του, την αδελφή του και τους παππούδες του. Προτού επιστρέψει στον τόπο του, δεν ήταν σίγουρος για τη συμμετοχή των φίλων του, καθώς είχε την ανασφάλεια της επιστροφής και της αποδοχής. Όμως, πως θα μπορούσε μια τέτοια ημέρα να μην τη μοιραστεί μαζί τους; Πέρασαν μερικοί μήνες από την πρώτη συνάντηση με τις νεράιδες, ώσπου να δοθεί το πράσινο φως για την εκπλήρωση της ευχής του. Δόθηκε η έγκριση από τον γιατρό του, κλείστηκαν εισιτήρια, φορτώθηκαν τα απαραίτητα και δύο νεράιδες προσγειώθηκαν με τα φτερά τους στο νησί του.
Και εκείνη ήταν η ημέρα που για πρώτη φορά τον είδαν να γελά, να χαίρεται, να έχουν κατακλείσει οι εκπλήξεις την ψυχή του.
Γιατί δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω.
Ακούστε στο παρακάτω βίντεο τον ίδιο και τους αγαπημένους του, να περιγράφουν την ημέρα της ευχής του!

204 παιδιά περιμένουν να ζήσουν ότι και ο Ορέστης. Ενημερωθείτε για το έργο του Οργανισμού και ενισχύστε το έργο του στο www.makeawish.gr!

error: Content is protected !!