ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Ελληνικό Πανόραμα» στην Μύκονο

Η Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου εγκαινιάζει το εκθεσιακό της πρόγραμμα για τη θερινή περίοδο 2017, με την παρουσίαση μιας μοναδικής και σπάνιας συλλογής από αντικείμενα και έργα λαϊκής τέχνης.
Η έκθεση, με τον αντιπροσωπευτικό τίτλο «Ελληνικό Πανόραμα» ανοίγει επισήμως τις πόρτες της για το κοινό, το Σάββατο 3 Ιουνίου, στις 20.00 και θα διαρκέσει έως και τις 15 Ιουνίου 2017.
Ένα «σπιτικό» περιβάλλον έχει δημιουργηθεί με έπιπλα, αντικείμενα τέχνης και είδη οικοσκευής που χρονολογούνται στον 19ο και τις αρχές του 20ου αιώνα, αποκαλύπτοντας τις πολιτιστικές και καθημερινές δραστηριότητες της ζωής των Ελλήνων στο παρελθόν. Μοναδικές τεχνικές και αισθητικές ποιότητες ερμηνεύουν την ταυτότητα της ελληνικής λαϊκής κουλτούρας και παράδοσης, τις επιρροές που αυτή δέχτηκε, καθώς και τις ποικίλες πτυχές του Ελληνισμού.


Τα ιστορικά αυτά εκθέματα, αυθεντικά και από ποικίλα υλικά, όπως ξύλο, πωρόλιθο, πηλό, σίδερο κ.α. έχουν καταγωγή κυρίως από τα ελληνικά νησιά και τη Βόρειο Ελλάδα.
Η συλλογή περιλαμβάνει και μια σειρά από σπάνιες λιθογραφίες που απεικονίζουν σημαντικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας.


Η έκθεση συμπληρώνεται από μια παράλληλη παρουσίαση έργων Ναΐφ ζωγραφικής παλαιότερων και σύγχρονων καλλιτεχνών όπως: Σοφίας Καλογεροπούλου, Τάσου Μαντζαβίνου, Ρούλης Μπούα, Ευγένιου Σπαθάρη, Μανούσου Χαλκιαδάκη, Ίριδας Χαραμή, Έρσης Χατζημιχάλη και P. Medail, καθώς και από σειρά ασπρόμαυρων φωτογραφιών της Κατερίνας Καλούδη με ηθογραφικά θέματα από τα ελληνικά νησιά.
H ιδιαίτερη αυτή έκθεση, καλωσορίζει τον θεατή σε ένα ταξίδι στους θησαυρούς του ελληνικού παρελθόντος.

Εγκαίνια: 03.06.2017, στις 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 03.06-15.06/2017

Skoufa Gallery Mykonos
Δήλου 12, Χώρα Μυκόνου 84600 // Τηλ.: (+30) 22890 28560

error: Content is protected !!