ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Εικαστική Αποδόμηση στην ArteVisione gallery!

Εν καιρώ κρίσης και βιβλικών καταστροφών, εν καιρώ ιδεολογικού και ηθικού πολέμου, τα πάντα ρει και τίποτα το συγκεκριμένο δεν υφίσταται για να τεθούν οι βάσεις από την αρχή. Όλα αφαιρούνται!
Σύμφωνα με τον Πήτ Μοντριάν, πρωτοπόρο της αφαιρετικής ζωγραφικής, «αφαίρεση είναι η αποθέωση του πραγματικού και όχι η πτώση του». Η έκθεση “Αποδόμηση” επιχειρεί να διασπάσει το σχέδιο και τη φόρμα, να διαλύσει τη μορφή, να επανασυνθέσει το πραγματικό, ορίζοντας εξαρχής το σύγχρονο εικαστικό γίγνεσθαι.
Όλα αφαιρούνται λοιπόν και μοναδικός σκοπός να επανασυντεθούν. Η gallery σύγχρονης τέχνης ArteVisione φιλοξενεί έντεκα σύγχρονους καλλιτέχνες, εξετάζοντας μέσα από την οπτική της τέχνης, την τεχνική της αφαίρεσης, δίνοντας τους βήμα για να δημιουργήσουν το αύριο. Εικαστικά, ιδεολογικά, ηθικά.

Επιμέλεια: Ειρήνη-Μαρία Νανούρη, Μαρία-Μαριάννα Καταιβάτη
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Πέτρος Αγγελακόπουλος, Κώστας Βλαχόπουλος, Θωμάς Γαλάτος, Χρήστος Γεωργίου, Μάντυ Κατεμίδου, Σωτήρης Μαμουτόπουλος, Αδάμ Ματθαίος, Παναγιώτης Μπρέντας, Νίκος Νέσκες, Κώστας Σπανάκης, Νίκος Χιωτίνης

Διάρκεια έκθεσης: 13-28.09.2018
ArteVisione Gallery: Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου

error: Content is protected !!