ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Εγκαίνια για το ART TAKE OVER στο The Mall Athens!

Ένα ταξίδι στον κόσμο της Τέχνης μόλις ξεκίνησε…

Με μεγάλη επιτυχία και θετικά σχόλια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή που μας πέρασε τα εγκαίνια της ενέργειας «ART TAKE OVER» στο The Mall Athens, της πρωτοβουλίας που διοργανώνεται από το αγαπημένο εμπορικό κέντρο σε συνεργασία με την ιστορικό Τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια Ίριδα Κρητικού. Με κινητήριο δύναμη την αγάπη για την τέχνη και τον πολιτισμό, το The Mall Athens μεταμορφώθηκε σε έναν χώρο έμπνευσης, με εντυπωσιακά έργα από περισσότερους από 100 καλλιτέχνες να εκτείνονται και στα 4 επίπεδα. Δεκάδες προσκεκλημένοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των εγκαινίων και έσπευσαν να θαυμάσουν τα εκθέματα των μουσείων και τα πρωτότυπα έργα των συνεργαζόμενων καλλιτεχνών, που φιλοξενήθηκαν για πρώτη φορά στο The Mall Athens.

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο ΑΓΟΡΑ / AGORA

Το εικαστικό ταξίδι είχε ως αφετηρία τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Τέχνη για όλους» στο 1ο επίπεδο, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εικαστικά εργαστήρια και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης. Η Ίριδα Κρητικού, ιδιαίτερα συγκινημένη, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία της να επαναληφθεί το project και τον επόμενο χρόνο. Το λόγο πήραν με τη σειρά τους οι υποστηρικτές και «πρωταγωνιστές» του εγχειρήματος, οι οποίοι μίλησαν για τη συμμετοχή τους σε μια τόσο πρωτότυπη ενέργεια. Ακολούθησε ξενάγηση από την Ίριδα Κρητικού σε όλους τους χώρους και τα εκθέματα του εμπορικού κέντρου, ενώ η βραδιά κορυφώθηκε στο 3ο επίπεδο, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους αλλά και να ανταλλάξουν γνώμες με τους επιμελητές και διοργανωτές της εκδήλωσης.

Έκθεση κατασκευής – design με τίτλο «SHOPPING BAG»

Η δράση ART TAKE OVER θα βρίσκεται στο The Mall Athens μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου, και οι επισκέπτες θα μπορούν να συνδυάσουν τη βόλτα τους στο No1 προορισμό για μόδα, ομορφιά, αγορές και διασκέδαση, επισκεπτόμενοι σημαντικές εκθέσεις και συμμετέχοντας παράλληλα σε μια σειρά από ευφάνταστα εικαστικά εργαστήρια με ελεύθερη είσοδο μικρούς και μεγάλους.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ART TAKE OVER:

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο ΑΓΟΡΑ / AGORA
Τα έργα των 30 διακεκριμένων καλλιτεχνών που συμμετέχουν, πωλούνται υπέρ των σκοπών της ΕΛΕΠΑΠ.
Συμμετέχουν:
Γιάννης Αδαμάκης, Ελέσα Αντύπα, Νεκτάριος Αποσπόρης, Κάτια Βαρβάκη, Ειρήνη Βογιατζή, Ανδρέας Γεωργιάδης, Σάββας Γεωργιάδης, Βασίλης Γκούμας, Δικαία Δεσποτάκη, Τάνια Δημητρακοπούλου, Μαρία Διακοδημητρίου, Φραγκίσκος Δουκάκης, Μηνάς Καμπιτάκης, Νίκος Καρόκης, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Νικόλας Κληρονόμος, Νίκος Κρανάκης, Δημήτρης Κρέτσης, Στέλλα Μελετοπούλου, Ρούλη Μπούα, Μάρκος Μπλάτσιος, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Ελιάννα Προκοπίου, Νίκη Πρόκου, Μαρίνα Στελλάτου, Βάσω Τρίγκα, Αντώνης Τσακίρης, Κατερίνα Τσεμπελή, Αθηνά Χατζή.
(Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού)

Ελληνική Μόδα από τις Συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος
(Επιμέλεια: Αγγελική Ρουμελιώτη, Υπεύθυνη Συλλογών Π.Λ.Ι.)

“Fashion Tales”: Αναπάντεχα Ενδύματα από Αναπάντεχα υλικά.
Ομαδική εγκατάσταση εικαστικού ενδύματος.
Συμμετέχουν:
Μάριος Βουτσινάς, Σταυρούλα Καζιάλε, Βούλα Καραμπατζάκη.
(Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού)

Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζογγολόπουλου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου
Τρία πρωτότυπα γλυπτά μεγάλης κλίμακας του Γιώργου Ζογγολόπουλου θα φιλοξενηθούν στο The Mall Athens καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.
(Επιμέλεια: Άγγελός Μωρέτης, Διευθυντής Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου).

Έκθεση Σύγχρονης Γλυπτικής
Συμμετέχουν:
Όλγα Γουλανδρή, Έλενα Κιρκιλή, Αγγέλικα Κοροβέση, Άρτεμις Παπαδήμα, Γιώργος Χουλιαράς
(Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού)

Έκθεση κατασκευής – design με τίτλο «SHOPPING BAG»
Συμμετέχουν:
Χρύσα Αδρακτά, Γιώργος Βορρές, Μάριος Βουτσινάς, Μαρία Γέρουλα, Γιάννης Δημητράκης, Μαρία Διακοδημητρίου, Δήμητρα Δουκάκη, Σταυρούλα Καζιάλε, Μηνάς Καμπιτάκης, Βούλα Καραμπατζάκη, Σπύρος Κανάκης, Λυδία Μαργαρώνη, Γεωργία Μπλιάτσου, Λυδία Μαργαρώνη, Γεύσω Παπαδάκη, Κατερίνα Ρουσουνέλου, Μαίρη Σκουλούδη, Χριστίνα Σκουλούδη, Γιάννης Σταθόπουλος & Ελλιάννα Κολυβά, Κωστής Σχιζάκης, Βιργινία Φιλιππούση, Ηλίας Χατζηγιάννης & Μαίρη Νεστορίδου, Αθηνά Χατζή.
(Επιμέλεια: Χριστίνα Σκουλούδη, Product designer & Ίρις Κρητικού)

Έκθεση από τα αρχεία της FINOS FILM
Με τίτλο «Καρέ Καρέ: ο Μαγικός Κόσμος της Finos Film», παρουσιάζεται σπάνιο υλικό και συλλεκτικά αντικείμενα από τα αρχεία της εταιρείας.
(Επιμέλεια: Χριστίνα Σιγάλα, Yπεύθυνη Eπικοινωνίας της Finos Film).

Οι Μικρές Νεκρές Φύσεις της Αθήνας»
Διαγωνισμός & Έκθεση ασπρόμαυρης θεματικής φωτογραφίας σε συνεργασία με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Θα απονεμηθούν τρία βραβεία.
Συμμετέχουν:
Όλγα Αλεξοπούλου, Νίκος Ανεστάκος, Άννα Βαλμά, Ηλίας Γεωργουλέας, Δήμητρα Δουκάκη, Ανάργυρος Δρόλαπας, Άννα Καράκοντη, Αλέξανδρος Κεφαλάς, Νίκος Κολιγιάννης, Ρούλα Κορομπίλη,
Ένη Κούκουλα, Μιχαήλ Κρητικός, Έβελιν Κωνσταντινίδη-Τσίγκλερ, Νίκος Λεοντόπουλος, Μιχάλης Ματζαβίνος, Τέλης Μαρίν, Γιώργος Μεζόπουλος, Θεανώ Μεζοπούλου, Φίλιππος Μιχαλόπουλος, Μαίρη Παλαιολόγου, Μαρία Παπαϊωάννου, Κώστας Πήττας, Λάμπρος Σ. Σεκλιζιώτης, Βάσω Σπυρουλοπούλου, Αγγελική Σχίζα, Κατερίνα Τόγια, Τζένη Τόλου, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Βάσω Τρίγκα, Φωτεινή Κυψέλη / Κώστας Ζαμπέλης (www.fotinikipseli.gr), Πένυ Χονδρογιάννη.
(Συντονισμός-επιμέλεια: Νίκος Βατόπουλος, Ιδρυτής της ομάδας ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ & Δημοσιογράφος).

“Στάσεις και Διαδρομές”
Φοιτητές και Απόφοιτοι του Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), μετατρέπουν το 1ο επίπεδο του The Mall Athens σε υπαίθριο εργαστήριο, ζωγραφίζοντας μπροστά στο κοινό την πρώτη εβδομάδα της δράσης και εκθέτοντας τα έργα τους στη συνέχεια. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την απονομή τριών βραβείων στις 21/10.
Συμμετέχουν:
Ελένη Αντωνοπούλου, Γιάννης Ευθυμίου, Ίων Καζατσίδης, Βάσω Καρακωνσταντή, Άγγελος Κολλημένος, Μελίνα Κωνσταντίνου, Μαρία Κώτσου, Σπύρος Μακρίδης, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Βλαδιμήρ Μητρόπουλος, Ιωάννα Μιχοπούλου, Κατερίνα Σάρρα, Πέτρος Στράγκας, Μαλβίνα Τσίωρα, Φιλομήλα Φραϊδάκη.
(Συντονισμός-Επιμέλεια: Άγγελος Αντωνόπουλος, Καθηγητής Α.ΣΚΤ, Υπεύθυνος Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής).

Έκθεση Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Με τίτλο «Οι Μεγάλοι Ζωγράφοι στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης», παρουσιάζονται έργα παιδιών από τις Συλλογές του Μουσείου, εμπνευσμένα από τον κόσμο των Μεγάλων Ζωγράφων όπως οι Picasso, Matisse, Klee, Miro και άλλοι.
(Επιμέλεια: Εκπαιδευτικό Τμήμα Μ.Ε.Π.Τ.).

Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά
α. Με τίτλο «Η Κουζίνα των Υλικών» και δωρεάν συμμετοχή πραγματοποιούνται εργαστήρια ζωγραφικής και κατασκευής για παιδιά κάθε απόγευμα (16.00-20.00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή και Σάββατο πρωί 11.00-15.00).
(Υπεύθυνη εργαστηρίων: Λύντια Πετροπούλου, Art Educator K-12)
β. Με αφορμή τη φιλοξενούμενη έκθεση «Οι Μεγάλοι Ζωγράφοι στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης», θα πραγματοποιηθούν επίσης τρία απογευματινά εργαστήρια (16.00-20.00) τα Σάββατα 7, 14 & 21/10 από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.
(Υπεύθυνη εργαστηρίων: Εύα Σταμάτη, Διευθύντρια του Μ.Ε.Π.Τ. )

Εικαστικά εργαστήρια για ενήλικες
Κατά τη διάρκεια της δράσης, θα πραγματοποιούνται επίσης καθημερινά με δωρεάν συμμετοχή εργαστήρια για ενήλικες.
Δευτέρα-Παρασκευή 16.00-20.00 και Σάββατο11.00-15.00 & 16.00-20.00.
Προσκεκλημένοι υπεύθυνοι εργαστηρίων οι συμμετέχοντες στις εκθέσεις εικαστικοί:
Ειρήνη Βογιατζή, Μάριος Βουτσινάς, Μαρία Διακοδημητρίου, Άννα-Μαρία Μαζαράκη, Νίκος Μαρίνης, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Μαρίνα Στελλάτου, Αθηνά Χατζή.

error: Content is protected !!