ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Εγκαίνια του 2ου Παιδιατρικού Νοσοκομειακού Κέντρου Διαχείρισης περιστατικών Κακοποίησης στην Ελλάδα!

Παρουσία της A.E. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου τελέστηκαν σήμερα, τα εγκαίνια της Μονάδας Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών – «ΕΛΙΖΑ», της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ.
Η Μονάδα ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Eliza – Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού και αποτελεί τον δεύτερο στην Ελλάδα νοσοκομειακό χώρο για την εξέταση και διεπιστημονική αντιμετώπιση βρεφών και παιδιών με υποψία κακοποίησης / παραμέλησης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εισέρχεται στη Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών – «ΕΛΙΖΑ», της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ.

Το Eliza ευχαριστεί θερμά την PRODEA Investments για τη γενναιοδωρία και καταλυτική συμβολή της στη δημιουργία της Μονάδας, καθώς και το Ίδρυμα MATILDA, αλλά και την Henkel Beauty Care Greece που συνδράμουν σημαντικά για την καθημερινή λειτουργία και στελέχωση της Μονάδας.

Η Διευθύντρια Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ & Υπεύθυνη Μονάδας – Β. Παπαευαγγέλου, οι Ιδρυτές του Σωματείου ΕΛΙΖΑ Μαρίνα Καρέλλα και Πρίγκιπας Μιχαήλ και η Γενικός Διευθυντής Οικονομικών & Εργασιών της PRODEA Investments – Τερέζα Μεσσάρη

Η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Eliza, Μαρίνα Καρέλλα στην ευχαριστήρια ομιλία της, ανέφερε πως «Η Νοσοκομειακή Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών «ΕΛΙΖΑ» που εγκαινιάζουμε σήμερα αποτελεί για εμάς ένα ακόμη σημαντικό βήμα πρόληψης και πρώιμης αντιμετώπισης της παιδικής κακοποίησης, που υπάρχει και στη χώρα μας, όπως παντού και εμφανίζει δυστυχώς αυξητική τάση, παγκοσμίως. Ωστόσο σήμερα, είμαστε σε θέση να σταθούμε απέναντι της και να την προλάβουμε πριν τραυματίσει τη ζωή των παιδιών μας.»

error: Content is protected !!