ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

The Do it Eco Project-Fashion Show!

Do it Eco Project: Το πρώτο eco-fashion show στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε…

 

chara2

Το οικολογικό φόρεμα της Χαράς Λεμπέση!

chara3chara4Οι οικολογικές δράσεις και δραστηριότητες που ξεκίνησαν φέτος στη χώρα μας στο πλαίσιο του Do it Eco Project κορυφώθηκαν με μεγάλη επιτυχία προχθές με το πρώτο eco-fashion show στην Ελλάδα και  παρουσιαστές των Αντώνη Βλοντάκη και την Αντιγόνη Κουλουκάκου.

4

Στο κτίριο Δ12 στην Τεχνόπολη (Γκάζι) οι μεγαλύτεροι έλληνες σχεδιαστές μόδας παρουσίασαν 26 δημιουργίες από οικολογικά υλικά που ετοίμασαν αποκλειστικά για το Do it Eco. Παράλληλα το «παρών» έδωσαν μέσω μιας εμφάνισης «έκπληξη» και οι Dsquared.

197

Στη γιορτή της οικολογίας και της μόδας συνέβαλλαν εμπράκτως, στέλνοντας ένα μήνυμα αειφορίας και ουσιαστικής αγάπης προς το περιβάλλον οι σχεδιαστές: 5226, Celia Kritharioti, Chara Lebessi, Dimitri Zafiriou, Dreamwish, Eleni Baltagianni, Erifilli, Faliakos by Petridis, Frida Karadima, Generation Generous, Georgina Skalidi feat.Charalambos Nikolaou, H-era by Hera Limniotaki, Kika Ioannidou, Konstantinos Melis by Laskos, Lena Katsanidou, Lol the brand, Loukia, Maraveya, Mumu Organic, Nikos Apostolopoulos, Panos Apergis, Parthenis, Pericles Kondylatos, Smaragdi, Sotiris Georgiou, Totsi by Tota Patsalidou και Vassilis Zoulias.

6

Σχεδιαστές, που το όνομά τους είναι απόλυτα συνυφασμένο με τη μόδα και την υψηλή αισθητική, παρουσίασαν δημιουργίες από οικολογικά υλικά όπως η ψάθα, το σκοινί και το οργανικό βαμβάκι δημιουργώντας σύνολα υψηλής ραπτικής που προσέλκυσαν τα βλέμματα όχι μόνο ελλήνων αλλά και ξένων συντελεστών.

1011

Ξεχωριστή παρουσία στην είσοδο της αίθουσας είχε η ειδική κατασκευή «κούκλα» που εμπνεύστηκε και πραγματοποίησε η ομάδα της KollektiveMind*, οι οποίοι δημιούργησαν ένα φόρεμα για το ξενοδοχείο King George έχοντας ως μοναδικά υλικά τους: σουβέρ και χαρτοπετσέτες του ξενοδοχείου αλλά και την άφθονη φαντασία.

8

Ξεχωριστή γεύση στη βραδιά έδωσε για ακόμα μια φορά το τσάϊ Lipton, χαλαρώνοντας τους καλεσμένους ενώ σε μια ειδική κατασκευή στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να περάσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης ξαπλώνοντας σε ένα οικολογικό στρώμα Dimstel.

Aνάμεσα στους λαμπερούς καλεσμένους ήταν η Δωροθέα Μερκούρη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο Κώστας Γκρέγκας, η Φανή Χαλκιά καθώς και ο Πέτρος Κόκκαλης ο οποίος επιβεβαίωσε τη σημαντικότητα του Project, απευθύνοντας χαιρετισμό.

Κατά τη διάρκεια της λαμπερής βραδιάς δημοπραττήθηκε μία opera d’ arte του Fabrizio Bixio Bragheri που σχεδιάσε αποκλειστικά για το Do it Eco Project καθώς και μία τσάντα Thiros, δύο ζευγάρια παπούτσια TOMs, ζωγραφισμένα στο χέρι από γνωστό καλλιτέχνη, ένα στρώμα Dimstel καθώς και μέρος των eco-outfit που παρουσιάστηκαν στο catwalk. Το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί στη μη κερδοσκοπική οργάνωση«Μαζί για το παιδί».

23

Good to know about Do it Eco Project:

5Αποτελεί μια σειρά οικολογικών δράσεων και δραστηριοτήτων που έχει ήδη ξεκινήσει στη χώρα μας με αποκορύφωμα το eco-fashion show που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, στις 14 Ιανουαρίου (20.00 μμ). Στην οικολογική και εξωστρεφή δυναμική του project εντάσσονται και οι συνεργασίες με το Aephoria.net και τη μη κερδοσκοπική πλατφόρμα EcoluxeLondon(www.ecoluxelondon.org, www.ecoluxelondonboutique.com), η οποία ασχολείται αποκλειστικά με την οικολογική και βιώσιμη (sustainable) μόδα. Η Ελλάδα είναι η 7η χώρα παγκοσμίως που θα φιλοξενήσει στην πρωτεύουσά τηςEco Fashion Event, συνεχίζοντας μια παράδοση καινοτομίας και δημιουργικότητας. Το Βανκούβερ, το Βερολίνο, το Λονδίνο, η Μόσχα, η Νέα Υόρκη και η Κύπρος έδρασαν και περπάτησαν στο catwalk οικολογικά.
To King George Hotel, η Unilever με το Lipton καθώς η ελληνική στρωματοποιία Dimstel επιβεβαιώνουν με την υποστήριξη τους την καινοτομία και τη διαφορετικότητα του Project.

error: Content is protected !!