ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δωρεά Αγάπης από τον Νίκο Πατέρα στη μνήμη της αδελφής του Μαρίας!

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από όταν έφυγε από κοντά μας η Μαρία Πατέρα και ο αδελφός της Νίκος Πατέρας, έκανε μία σπουδαία δωρεά στη μνήμη της, ανακαινίζοντας τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Νίκος Πατέρας

Πριν λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκαν τα Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού του «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» εντός του Θεραπευτηρίου «Ευαγγελισμός» με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Νίκος Πατέρας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’

Ο Ιερός Ναός του «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» χτίστηκε με δαπάνη και φροντίδα της Βασίλισσας Όλγας. Στις 25 Μαρτίου 1912 ετέθη ο θεμέλιος λίθος και στις 25 Μαρτίου 1913 έγινε η πρώτη Θεία Λειτουργία. Τις εικόνες του τέμπλου αγιογράφησε η Όλγα Προσαλέντη, κόρη του γνωστού Κερκυραίου ζωγράφου Αιμίλιου Προσαλέντη.

Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού του «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» εντός του Θεραπευτηρίου «Ευαγγελισμός» με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Στο Ναό του νοσοκομείου υπηρέτησαν ως εφημέριοι σημαίνουσες εκκλησιαστικές προσωπικότητες. Σήμερα, καθόλη την διάρκεια της ημέρας, ο εφημέριος και ο συνεφημέριος βρίσκονται στη διάθεση των ασθενών, των συγγενών τους, του προσωπικού και όλων των προσκυνητών του Ιερού Ναού τελώντας τις Ιερές Ακολουθίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες του Θεραπευτηρίου.

Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, Διοικητής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Νικήτας Κακλαμάνης, Κώστας Μπακογιάννης, Βασίλης Κικίλιας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’, Νίκος Πατέρας, Δημήτρης Πιστόλας, Διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

Νικήτας Κακλαμάνης, Βασίλης Κικίλιας, Κώστας Μπακογιάννης, Νίκος Πατέρας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’

Κώστας Μπακογιάννης, Νίκος Πατέρας, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’

Απο το 1912 μέχρι το 2022 υπολογίζεται ότι 4,000,000 συμπολίτες μας έχουν ανάψει ένα κερί και έχουν ζητήσει την βοήθεια της Παναγίας μέσα από αυτήν την εκκλησία που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του Θεραπευτηρίου «Ευαγγελισμός».

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’, Μητροπολίτης Ρογών κ.κ. Φιλόθεος, Διαμαντής Πατέρας, Αναστασία Πατέρα

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’ και τις παροτρύνσεις του Διοικητού κ. Αναστάσιου Γρηγορόπουλου και του Διευθυντή της Νοσηλευτικής υπηρεσίας κ. Δημήτριου Πιστόλα, ο κ. Νικόλας Διαμαντή Πατέρας ανέλαβε και ολοκλήρωσε την πλήρη ανακαίνιση του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το έτος 2022, εις μνήμην της αδερφής του Μαρίας Διαμαντή Πατέρα (1961-2021).

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!