ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ιχνηλατώντας την Ιστορία με την Ευγενία Μανωλίδου!

Σάββατο μεσημέρι, σήμερα το μεσημέρι, και το ραντεβού μας ήταν στο βιβλιοπωλείο Χαρτόπολις, στο Ψυχικό, όπου η Ευγενία Μανωλίδου, μας προσκάλεσε για να μας μυήσει στις ιστορίες και στους ήρωες του πρώτου της παιδικού βιβλίου “Ιχνηλάτες της Ιστορίας”.

Το πρώτο βιβλίο της Ευγενίας Μανωλίδου “Ιχνηλάτες της Ιστορίας” από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, έκανε πρεμιέρα τον περασμένο μήνα, στο Μουσείο Μπενάκη στο Κολωνάκι, και έκτοτε, η Αθηνά και ο Οδυσσέας, οι δύο ήρωες της, με “ξεναγό” την διακεκριμένη συνθέτρια κλασικής μουσικής και διευθύντρια ορχήστρας, αναδεικνύει τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στη σύγχρονη εποχή η εκπαιδευτική αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, κτηρίων, τόπων μνήμης και μουσείων, με σκοπό την ενδυνάμωση της πολιτιστικής ταυτότητας και την ανάπτυξη της κριτικής κοινωνικής σκέψης και δημοκρατικής συνείδησης.

Ευγενία Μανωλίδου, Φαίη Μπέη

Η συγγραφέας, με αφορμή το βιβλίο, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αλλά και στα προφανή οφέλη που αποφέρει στους μαθητές η διδασκαλία της Ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς στα σχολεία ως σημαντική πηγή αυτογνωσίας και σύνδεσης του ατόμου με το περιβάλλον του.

Με την οικοδέσποινα του Βιβλιοπωλείου Χαρτόπολις, Ελένη Νικολέλη

H Αθηνά και ο Οδυσσέας, δυο δωδεκάχρονα παιδιά, προσκαλούν τους νέους φίλους τους από την Κίνα, τη Λι και τον Τσεν, σε μια ξενάγηση στην Αθήνα. Μαζί με την «εκπληκτική» ξεναγό τους θα ιχνηλατήσουν τη σπουδαία Ιστορία της πόλης μέσα από δέκα ξεχωριστούς προορισμούς: Ακρόπολη, Θέατρο Διονύσου, Λόφος της Πνύκας, Χοροθέατρο της Δόρας Στράτου, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Πλατεία Συντάγματος, Εθνικός Κήπος, Κεραμεικός, Αρχαία Αγορά και Ακαδημία Αθηνών.
Στην περιήγησή τους αυτή, οι τέσσερις μικροί ιχνηλάτες έρχονται σε επαφή με τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά και την αξεπέραστη ομορφιά της πόλης των Αθηνών. Σύντομα, όμως, αντιμετωπίζουν μια μεγάλη πρόκληση: έναν γρίφο που πρέπει να λύσουν… Αν τα καταφέρουν, θα ανακαλύψουν μια από τις σημαντικότερες «αλήθειες» της ζωής!

Αρετή Ντάρμα, Φαίη Μπέη

Συγχαρητήρια Ευγενία, πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο που αποτελεί και ένα υπέροχο δώρο να προσφέρεις.

error: Content is protected !!