ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δώρα εμπνευσμένα από την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Με αφορμή την 25η Μαρτίου και την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το Cycladic Shop παρουσιάζει μια σειρά νέων αντικειμένων εμπνευσμένων από την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου». Η έκθεση, που θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό αμέσως μόλις ανοίξουν τα μουσεία, περιλαμβάνει σημαντικά ευρωπαϊκά έργα του 19ου αιώνα και του ελληνικού Νεοκλασσικισμού σε διάλογο με αρχαία αριστουργήματα από μουσεία της Ελλάδας και της Ιταλίας, υπό την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Δρος Φανής-Μαρίας Τσιγκάκου και του Καθηγητή Νικολάου Χρ. Σταμπολίδη.


ΠΑΖΛ | ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΡΕΙΠΙΑ.150 κομμάτια € 20
Η Ελαιογραφία αυτή παριστάνει ένας Έλληνα Καπετάνιο με τα παλικάρια του να πολεμούν ταμπουρωμένοι ανάμεσα στα ερείπια ενός αρχαίου ναού. Ο γενναίος Καπετάνιος πάνοπλος, βαστάει στο ένα χέρι την πιστόλα και στο άλλο τη σημαία που έχει ένα σταυρό καρφωμένο στο κοντάρι της. Ο ζωγράφος θέλει να δείξει οτι οι αγωνιζόμενοι Έλληνες πολεμούσαν για τη θρησκεία τους και ταυτόχρονα υπερασπίζονταν την αρχαία τους κληρονομιά με μια ανδρεία αντάξια των αρχαίων ηρώων.
Ελαιογραφία Peter- Heinrich- Lambert von Hess (1792-1871)

Aνακαλύψτε online μια σειρά από 100% μεταξωτά μαντήλια εμπνευσμένα από την έκθεση, σε ποικιλία χρωμάτων, αλλά και πρωτότυπα βραχιόλια από υαλόμαζα δεμένη με χρυσό, με μικρογραφίες Ελλήνων της εποχής και σκηνές από το Λεύκωμα Ελληνικών Ενδυμασιών που εξέδωσε το 1837 ο O. M. Baron von Stackelberg.

Μεταξωτά μαντήλια εμπνευσμένα από την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» 300 €

Βασισμένα σε διάσημες ελαιογραφίες μεγάλων Ευρωπαίων δημιουργών, τα τέσσερα διαφορετικά παζλ του Cycladic Shop ζωντανεύουν την Ελληνική Επανάσταση στα χέρια μικρών και μεγάλων ενώ οι καλαίσθητες αφίσες παραδίδουν μαθήματα.. ιστορίας.

Βραχιόλι από υαλόμαζα δεμένη με χρυσό, με μικρογραφίες σκηνών από το Λεύκωμα Ελληνικών Ενδυμασιών που εξέδωσε το 1837, ο Ο. M. Baron von Stackelberg. 
Έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» € 120
_________________
Απόδοση σε επιχρυσωμένο μέταλλο και σμάλτο.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
© Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου

Πραγματοποιώντας τις αγορές σας από το Cycladic Shop στηρίζετε τα εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα του Μουσείου. Η λειτουργία του e-shop συνεχίζεται κανονικά με αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

error: Content is protected !!