Δείπνο για δεκατέσσερις. Για δεκατέσσερις φίλες. Ευκαιρία να ευχαριστηθούμε η μία την παρέα της άλλης, δεν έχουμε και πολλές ευκαιρίες πια. Βράδυ Πέμπτης, δείπνο στις 21.00′ μόλις έχουμε τακτοποιήσει στα κρεβάτια τους τα παιδιά. Δείπνο στο σπίτι μου. Σε ένα concept για πρώτη φορά, ο Οίκος που έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με το Fay’s Control και τους αναγνώστες του, η Estee Lauder, να κάνει το launching της πιο high end σειράς της, της Re-Nutrive με Διαμάντι Μαύρης Τρούφας, προς τιμήν των καλεσμένων μου, και της Μαύρης Τρούφας…Το Dress Code της βραδιάς ζητάει Black&Gold…
The Dress: Black Caftan by Levinia Konyalian.
Με την Levinia ήταν αυτό που λέμε love at first sight. Γνωριστήκαμε σε ένα δείπνο. Ήταν προφανές από την πρώτη στιγμή πως παρακολουθούσα με μανία την δουλειά της και αυτή την δική μου. Έως όπου οι καλές τύχες συνωμότησαν για την πρώτη μου επίσκεψη στο atelier της, στο 7 της Νεοφύτου Βάμβα, στο Κολωνάκι. Αυτό ήταν… Έπιασε αμέσως το στιλ μου, λάτρεψα αμέσως το δικό της. Ιδίως την Συλλογή Resort’16, για την οποία επιφυλάσσομαι να σας πω πολλά περισσότερα…
The Concept: Να γνωρίσουμε τα οφέλη της Μαύρης Τρούφας, μέσα από την Re-Nutrive της Estee Lauder, με ένα δείπνο βασισμένο εξολοκλήρου σε αυτήν και εκτελεσμένο από τον βραβευμένο chef, Jean-Louis Capsalas.
The Guest List: Η παρέα μας φυσικά. Τατιάνα Σπινάρη Πολλάλη, Ελίνα Βαμβακά, Μαρίνα Βερνίκου, Τζωρτζίνα Χείλαρη, Σια Ξαναλάτου, Σαλώμη Φλουτάκου, Τίνα Στεφάνου, Βανέσσα Γερουλάνου, Μαρίλυ Καλαβρού-Φίλιου, Γιασμίν Οικονομοπούλου. Την παρέα ολοκληρώνουν τρία στελέχη της Estee Lauder, η Κατερίνα Γκαμηλιάρη Διεθύντρια της Estée Lauder Balkans, η Μάρσια Χατζηγεωργίου, Communications & Online της Estée Lauder, και η Έλλη Πετροπούλου Διεθύντρια Εκπαίδευσης της Estée Lauder.
The Menu: βελουτέ σελινόριζας με καπνιστό σολομό & λάδι τρούφας με μυρώνια. Ριζότο με μαύρη φρέσκια τρούφα, παρμεζάνα & chives. Φιλέτο μοσχάρι σχάρας σε γαλέτα πολέντας με λαχανικά, ζωμό μαυροδάφνης με τρούφα & μπουκέτο σαλάτας με παντζάρι. Για γλυκό, Μπάρα με βάση sable κακάο, μακαρόνια κάστανο & σάλτσα βανίλιας με αχλάδι, με παγωτό αρωματισμένο με μαύρη τρούφα.
Follow me…
Το δείπνο μας προλογίζει ο chef, ο οποίος μας ξεναγεί σε μυστικά και tips της Μαύρης Τρούφας, πριν την κλείσει μέσα στην καμπανούλα της και την αφήσει στην καλύτερη θέση του τραπεζιού μας, στο κέντρο του…
Το Σαλωμάκι και εγώ, που επισκεφτήκαμε με τους άντρες μας την Alba της Ιταλίας τον Νοέμβριο που μας πέρασε για ένα γαστρονομικό τριήμερο με θέμα την Τρούφα, κοιταζόμαστε και χαμογελάμε. Θυμόμαστε την όλη ιεροτελεστία στο εστιατόριο Piazza Duomo, για να δοκιμάσουμε την Τέχνη του chef, Enrico Crippa με τα 3 Αστέρια Michelin…
H Τρούφα μας περίμενε στο κέντρο του τραπεζιού. Φυσικά. Ο μετρ την ζύγιζε μπροστά μας, και ύστερα την έκλεινε μέσα στην καμπανούλα της. Κάθε φορά που φορούσε τα γάντια του για να την σερβίρει πάνω από τα πιάτα μας, έπειτα, την άφηνε με σεβασμό να ξεκουραστεί μέσα στην καμπανούλα. Στο τέλος του γεύματος -στο τέλος του 15 course lunch (!!) αν θυμάμαι καλά- την ζύγιζε πάλι μπροστά μας, για να δούμε πόση καταναλώσαμε και να την χρεώσει στον λογαριασμό.
Επειδή μιλάμε για κορυφαίας ποιότητας τρούφα, όση απέμενε στο βραβευμένο αυτό εστιατόριο στο τέλος της ημέρας -και σε όλα τα αντίστοιχα βραβευμένα εστιατόρια της περιοχής- μεταπωλούνταν σε πελάτες, τρατορίες ή σε Chef για προσωπική τους χρήση.
Οι ιστορίες είναι πολλές, τις μοιραζόμαστε πάνω από την καμπανούλα με την δική μας τρούφα…
Ζητώ από τις φίλες μου να μου επιτρέψουν να κάνουμε μία πρόποση για τις επιτυχίες τριών από τις καλεσμένες μου: Μία πρόποση για την άρτια διοργάνωση του Μαραθωνίου Endomarch για έναν Αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, ο οποίος θα διεξαχθεί -σήμερα- παράλληλα με έναν Περίπατο 2,5 χιλιομέτρων, στους δρόμους του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού Αττικής, με σκοπό την ενημέρωση για την Ενδομητρίωση. Η αγαπημένη μου Τζωρτζίνα Χείλαρη έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της όλης διοργάνωσης και χειροκροτάμε όλες τη συμμετοχή της Ελλάδας, φέτος για πρώτη φορά, στο παγκόσμιο αυτό κίνημα με μια σειρά δράσεων, που διοργανώνει η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “AWARE” και οι οποίες κορυφώθηκαν σήμερα με το ENDOMARCH-Greece RUN&WALK. Και άλλη μία πρόποση για την Ηλεκτρονική Δημοπρασία του νέου Project της Creaid “Designer Lights”, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που, έχοντας ως αρχή το «create to aid those in need», αναλαμβάνει δράση για την επίλυση ανθρωπιστικών προβλημάτων μέσω πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την τέχνη και τη δημιουργία, πρόεδρος του οποίου είναι το Μαρινάκι, η Μαρίνα Βερνίκου, και αυτή τη φορά σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια παιδική χαρά για το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού. Η αγαπημένη μου Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη, ετοιμάζει πυρετοδώς μία συγκλονιστική έκθεση φωτογραφίας του Robert McCaine, τον Απρίλιο στον Πόρο, στην Gallery Citronne… Τις λατρεύω τις φίλες μου…
Η βραδιά τελειώνει γύρω στις 3 το πρωί, με εμένα να αποχαιρετάω τις φίλες μου προσφέροντας τους από ένα Re-Nutrive Ultimate Diamond Serum της Estee Lauder, και από μία συσκευασία με Λάδι και Αλάτι Τρούφας που παρήγγειλα από την Ιταλία, για να προσφέρουμε στους συζύγους μας, που τους παραμελήσαμε σήμερα…
Ναι, αυτή, ήταν η απόλυτη γυναικεία βραδιά…