ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δείπνο στο σπίτι για τις φίλες μου, προς τιμήν της Μαύρης Τρούφας!

Δείπνο για δεκατέσσερις. Για δεκατέσσερις φίλες. Ευκαιρία να ευχαριστηθούμε η μία την παρέα της άλλης, δεν έχουμε και πολλές ευκαιρίες πια. Βράδυ Πέμπτης, δείπνο στις 21.00′ μόλις έχουμε τακτοποιήσει στα κρεβάτια τους τα παιδιά. Δείπνο στο σπίτι μου. Σε ένα concept για πρώτη φορά, ο Οίκος που έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με το Fay’s Control και τους αναγνώστες του, η Estee Lauder, να κάνει το launching της πιο high end σειράς της, της Re-Nutrive με Διαμάντι Μαύρης Τρούφας, προς τιμήν των καλεσμένων μου, και της Μαύρης Τρούφας…Το Dress Code της βραδιάς ζητάει Black&Gold…

002

The Dress: Black Caftan by Levinia Konyalian.

Levinia Konyalian, Resort'16 Collection

Levinia Konyalian, Resort’16 Collection

Με την Levinia ήταν αυτό που λέμε love at first sight. Γνωριστήκαμε σε ένα δείπνο. Ήταν προφανές από την πρώτη στιγμή πως παρακολουθούσα με μανία την δουλειά της και αυτή την δική μου. Έως όπου οι καλές τύχες συνωμότησαν για την πρώτη μου επίσκεψη στο atelier της, στο 7 της Νεοφύτου Βάμβα, στο Κολωνάκι. Αυτό ήταν… Έπιασε αμέσως το στιλ μου, λάτρεψα αμέσως το δικό της. Ιδίως την Συλλογή Resort’16, για την οποία επιφυλάσσομαι να σας πω πολλά περισσότερα…

Love it!

Love it!

The Concept: Να γνωρίσουμε τα οφέλη της Μαύρης Τρούφας, μέσα από την Re-Nutrive της Estee Lauder, με ένα δείπνο βασισμένο εξολοκλήρου σε αυτήν και εκτελεσμένο από τον βραβευμένο chef, Jean-Louis Capsalas.

004

007

009

011

016

013

The Guest List: Η παρέα μας φυσικά. Τατιάνα Σπινάρη Πολλάλη, Ελίνα Βαμβακά, Μαρίνα Βερνίκου, Τζωρτζίνα Χείλαρη, Σια Ξαναλάτου, Σαλώμη Φλουτάκου, Τίνα Στεφάνου, Βανέσσα Γερουλάνου, Μαρίλυ Καλαβρού-Φίλιου, Γιασμίν Οικονομοπούλου. Την παρέα ολοκληρώνουν τρία στελέχη της Estee Lauder, η Κατερίνα Γκαμηλιάρη Διεθύντρια της Estée Lauder Balkans, η Μάρσια Χατζηγεωργίου, Communications & Online της Estée Lauder,  και η Έλλη Πετροπούλου Διεθύντρια Εκπαίδευσης της Estée Lauder.

051

Με την Μάρσια Χατζηγεωργίου, Communications & Online της Estée Lauder

Η Μάρσια Χατζηγεωργίου, Communications & Online Estée Lauder, η Κατερίνα Γκαμηλιαρη Δυεθύντρια Estée Lauder Balkans και η Έλλη Πετροπούλου Δυεθύντρια Εκπαίδευσης Estée Lauder και εγώ, πλαισιώνουμε τον απόλυτο σταρ της βραδιάς, τον chef Jean-Louis Capsalas.

Η Κατερίνα Γκαμηλιάρη Διεθύντρια της Estée Lauder Βalcans, η Μάρσια Χατζηγεωργίου, Communications & Online της Estée Lauder,  και η Έλλη Πετροπούλου Διεθύντρια Εκπαίδευσης της Estée Lauder, πλαισιώνουμε τον απόλυτο σταρ της βραδιάς, τον chef Jean-Louis Capsalas.

The Menu: βελουτέ σελινόριζας με καπνιστό σολομό & λάδι τρούφας με μυρώνια. Ριζότο με μαύρη φρέσκια τρούφα, παρμεζάνα & chives. Φιλέτο μοσχάρι σχάρας σε γαλέτα πολέντας με λαχανικά, ζωμό μαυροδάφνης με τρούφα & μπουκέτο σαλάτας με παντζάρι. Για γλυκό, Μπάρα με βάση sable κακάο, μακαρόνια κάστανο & σάλτσα βανίλιας με αχλάδι, με παγωτό αρωματισμένο με μαύρη τρούφα.

Follow me…

Jean-Louis Capsalas

Jean-Louis Capsalas

022

028

018

031

044

Κατερίνα Γκαμηλιαρη Δ/ντρια Estée Lauder Balkans Ελλη Πετροπούλου Δ/ντρια Εκπαίδευσης Estée Lauder

Κατερίνα Γκαμηλιάρη Δ/ντρια Estée Lauder Balkans, Έλλη Πετροπούλου Δ/ντρια Εκπαίδευσης Estée Lauder

046

Βανέσσα Γερουλάνου, Μαρίλυ Καλαβρού-Φίλιου

Βανέσσα Γερουλάνου, Μαρίλυ Καλαβρού-Φίλιου

063

Γιασμίν Οικονομοπούλου

Γιασμίν Οικονομοπούλου

050

054

057

056

Μαρίνα Βερνίκου

Μαρίνα Βερνίκου

Ελίνα Βαμβακά, Μαρίνα Βερνίκου

Ελίνα Βαμβακά, Μαρίνα Βερνίκου

066

067

068

069

Το δείπνο μας προλογίζει ο chef, ο οποίος μας ξεναγεί σε μυστικά και tips της Μαύρης Τρούφας, πριν την κλείσει μέσα στην καμπανούλα της και την αφήσει στην καλύτερη θέση του τραπεζιού μας, στο κέντρο του…

036

037

039

047

048

073

077

Ο βραβευμένος chef Jean-Louis Capsalas, μας προλογίζει ένα συναρπαστικό δείπνο που ετοίμασε για εμάς με την υπογραφή την δική του για το "Δειπνοσοφιστήριο"

Ο βραβευμένος chef Jean-Louis Capsalas, μας προλογίζει ένα συναρπαστικό δείπνο που ετοίμασε για εμάς με την υπογραφή την δική του για το “Δειπνοσοφιστήριο”

060

Τον ακούμε μαγεμένες...

Τον ακούμε μαγεμένες…

Το Σαλωμάκι και εγώ, που επισκεφτήκαμε με τους άντρες μας την Alba της Ιταλίας τον Νοέμβριο που μας πέρασε για ένα γαστρονομικό τριήμερο με θέμα την Τρούφα, κοιταζόμαστε και χαμογελάμε. Θυμόμαστε την όλη ιεροτελεστία στο εστιατόριο Piazza Duomo, για να δοκιμάσουμε την Τέχνη του chef, Enrico Crippa με τα 3 Αστέρια Michelin…
H Τρούφα μας περίμενε στο κέντρο του τραπεζιού. Φυσικά. Ο μετρ την ζύγιζε μπροστά μας, και ύστερα την έκλεινε μέσα στην καμπανούλα της. Κάθε φορά που φορούσε τα γάντια του για να την σερβίρει πάνω από τα πιάτα μας, έπειτα, την άφηνε με σεβασμό να ξεκουραστεί μέσα στην καμπανούλα. Στο τέλος του γεύματος -στο τέλος του 15 course lunch (!!) αν θυμάμαι καλά- την ζύγιζε πάλι μπροστά μας, για να δούμε πόση καταναλώσαμε και να την χρεώσει στον λογαριασμό.
Επειδή μιλάμε για κορυφαίας ποιότητας τρούφα, όση απέμενε στο βραβευμένο αυτό εστιατόριο στο τέλος της ημέρας -και σε όλα τα αντίστοιχα βραβευμένα εστιατόρια της περιοχής- μεταπωλούνταν σε πελάτες, τρατορίες ή σε Chef για προσωπική τους χρήση.
Οι ιστορίες είναι πολλές, τις μοιραζόμαστε πάνω από την καμπανούλα με την δική μας τρούφα…

088

Σαλώμη Φλουτάκου, Ελίνα Βαμβακά, Μαρίνα Βερνίκου. Μοιραζόμαστε ιστορίες, τσουγκρίζουμε ευχές...

Σαλώμη Φλουτάκου, Ελίνα Βαμβακά, Μαρίνα Βερνίκου. Μοιραζόμαστε ιστορίες, τσουγκρίζουμε ευχές…

081

Ζητώ από τις φίλες μου να μου επιτρέψουν να κάνουμε μία πρόποση για τις επιτυχίες τριών από τις καλεσμένες μου: Μία πρόποση για την άρτια διοργάνωση του Μαραθωνίου Endomarch για έναν Αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, ο οποίος θα διεξαχθεί -σήμερα- παράλληλα με έναν Περίπατο 2,5 χιλιομέτρων, στους δρόμους του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού Αττικής, με σκοπό την ενημέρωση για την Ενδομητρίωση. Η αγαπημένη μου Τζωρτζίνα Χείλαρη έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της όλης διοργάνωσης και χειροκροτάμε όλες τη συμμετοχή της Ελλάδας,  φέτος για πρώτη φορά, στο παγκόσμιο αυτό κίνημα με μια σειρά δράσεων, που διοργανώνει η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “AWARE” και οι οποίες κορυφώθηκαν σήμερα με το ENDOMARCH-Greece RUN&WALK. Και άλλη μία πρόποση για την Ηλεκτρονική Δημοπρασία του νέου Project της Creaid “Designer Lights”,  του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που, έχοντας ως αρχή το «create to aid those in need», αναλαμβάνει δράση για την επίλυση ανθρωπιστικών προβλημάτων μέσω πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την τέχνη και τη δημιουργία, πρόεδρος του οποίου είναι το Μαρινάκι, η Μαρίνα Βερνίκου, και αυτή τη φορά σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια παιδική χαρά για το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού. Η αγαπημένη μου Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη, ετοιμάζει πυρετοδώς μία συγκλονιστική έκθεση φωτογραφίας του Robert McCaine, τον Απρίλιο στον Πόρο, στην Gallery Citronne… Τις λατρεύω τις φίλες μου…

Η Μάρσια μας εξιστορεί εντυπσιακές ιστορίες από την συγκομιδή της Τρούφας έως το υπέροχο χρυσό μπουκάλι της...

Η Μάρσια μας εξιστορεί εντυπωσιακές ιστορίες από την συγκομιδή της Τρούφας έως το υπέροχο χρυσό μπουκάλι της…

Η βραδιά κυλάει με ερωτήσεις, και άλλες ιστορίες, και άλλες ευχές. Και ένα ακόμα cheers στην Estee που μας τιμάει με την σημερινή βραδιά...

Η βραδιά κυλάει με ερωτήσεις, και άλλες ιστορίες, και άλλες ευχές. Και ένα ακόμα cheers στην Estee που μας τιμάει με την σημερινή βραδιά…

Βελουτέ σελινόριζας με καπνιστό σολομό & λάδι τρούφας με μυρώνια

Βελουτέ σελινόριζας με καπνιστό σολομό & λάδι τρούφας με μυρώνια

091

093

094

095

096

Τίνα Στεφάνου-Σαββίδη

097

098

099

100

Βανέσσα Γερουλάνου, Γιασμίν Οικονομοπούλου, Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη

Ριζότο με μαύρη φρέσκια τρούφα, παρμεζάνα & chives...

Ριζότο με μαύρη φρέσκια τρούφα, παρμεζάνα & chives…

102

103

104

105

106

Σαλώμη Φλουτάκου

Τζωρτζίνα Χείλαρη

Τζωρτζίνα Χείλαρη

109

Φιλέτο μοσχάρι σχάρας σε γαλέτα πολέντας με λαχανικά, ζωμό μαυροδάφνης με τρούφα & μπουκέτο σαλάτας με παντζάρι...

Φιλέτο μοσχάρι σχάρας σε γαλέτα πολέντας με λαχανικά, ζωμό μαυροδάφνης με τρούφα & μπουκέτο σαλάτας με παντζάρι…

Η εμφάνιση του γλυκού συνοδεύτηκε από τα χειροκροτήματα μας...

Η εμφάνιση του γλυκού συνοδεύτηκε από τα χειροκροτήματα μας…

Μπάρα με βάση sable κακάο, μακαρόνια κάστανο & σάλτσα βανίλιας με αχλάδι, με παγωτό αρωματισμένο με μαύρη τρούφα!!!

Μπάρα με βάση sable κακάο, μακαρόνια κάστανο & σάλτσα βανίλιας με αχλάδι, με παγωτό αρωματισμένο με μαύρη τρούφα!!!

Η βραδιά τελειώνει γύρω στις 3 το πρωί, με εμένα να αποχαιρετάω τις φίλες μου προσφέροντας τους από ένα  Re-Nutrive Ultimate Diamond Serum της Estee Lauder, και από μία συσκευασία με Λάδι και Αλάτι Τρούφας που παρήγγειλα από την Ιταλία, για να προσφέρουμε στους συζύγους μας, που τους παραμελήσαμε σήμερα…

015

Ναι, αυτή, ήταν η απόλυτη γυναικεία βραδιά…

error: Content is protected !!