Χθες βράδυ. Δείπνο στο σπίτι για φίλους. Ξυπνάω το πρωί και αρχίζω τις ετοιμασίες μου για να υποδεχτώ τους 20 καλεσμένους μου…
Φίλους που παραθερίζουν χρόνια στις Σπέτσες, άλλους που ήρθαν από την Αθήνα για να μας βρουν, άλλους που σήμερα επιστρέφουν στους δικούς τους παραθεριστικούς τόπους όπως η Πάτμος, και άλλους που επιστρέφουν στους τόπους διαμονής τους όπως η Washington και η Νέα Υόρκη…
To art de la table το εμπνέομαι μέσα στα λατρεμένα τετραγωνικά του Magic Wrap και προμηθεύομαι τα υπέροχα βραχιόλια και κολιέ με τον χάρτη των Σπετσών σε plexiglass που τα φοράμε όλες με μανία και τα μετατρέπω σε napkin rings, ενώ τα σουπλά της Idisti με τα “μάτια” ολοκληρώνουν το σκηνικό, δίπλα στα βάζα με τους βασιλικούς…Αντί για place cards χρησιμοποιώ βότσαλα από την Ξυλοκέριζα…
Θέμα της βραδιάς η Ελλάδα -φυσικά- και οι Σπέτσες. Επιστρατεύω φαντασία, όλα όσα γεννάει αυτός ο τόπος, το μενού περιλαμβάνει ψάρι Σπετσιώτα, Αμπελοφάσουλα, Μουσακά, Κολοκυθόπιτα, το -καθιερωμένο πλέον- Vitello Tonatto και το Ριζότο με σαφράν, ενώ ολοκληρώνεται με Πορτοκαλόπιτα και παγωτό, σπιτικά και τα δύο, για τα οποία δεσμεύτηκα στους καλεσμένους μου πως θα γράψω σήμερα κιόλας στο Fay’s Control τις συνταγές τους…