ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δες το συγκλονιστικό video της Win Hellas για την επιδημία της βίας μέσα στην πανδημία!

H μη κερδοσκοπική / μη κυβερνητική οργάνωση W.I.N. Hellas – Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών λαμβάνει μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, στο πλαίσιο της πανδημίας του Covid -19 και του επιβεβλημένου περιορισμού των πολιτών στο σπίτι.
Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία εκστρατείας ενημέρωσης στα ΜΜΕ και τα Social Media, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και με τη συμμετοχή δημοσίων προσώπων , δημοφιλών καλλιτεχνών, αθλητών και opinion leaders οι οποίοι στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα από το σπίτι τους.
Στόχος της εκστρατείας είναι να προτρέψει τις γυναίκες-θύματα βίας να ζητήσουν βοήθεια αλλά και να κινητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών ώστε να συμμετάσχει ενεργά στον αγώνα για την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας (link).

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως τίθεται σε λειτουργία η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης (210-8996636) από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 π.μ.-4.00 μ.μ., όπου έμπειροι ψυχολόγοι θα προσφέρουν στα θύματα βίας συμβουλευτική, συμπαράσταση, υπό την εποπτεία της επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, Βασιλικής Λιάφου, διασύνδεση με τους αρμόδιους φορείς και νομική καθοδήγηση με την δικηγόρο της W.I.N. Hellas Μαρία Λαθούρη.
Την περίοδο αυτή διαπιστώνεται μείωση των εισερχομένων κλήσεων και των καταγγελιών στη W.I.N. Hellas αλλά και σε όλες τις αντίστοιχες δομές. Αυτό δεν οφείλεται στην ελάττωση των περιστατικών βίας, αλλά στην περιορισμένη δυνατότητα των θυμάτων για επικοινωνία καθώς αναγκάζονται να συμβιώνουν διαρκώς με τον θύτη τους.
Κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε ανάγκη μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά, γραπτώς στέλνοντας email στο info@winhellas.gr , ή με μήνυμα  στα social media του Οργανισμού. (Facebook, Instagram & Twitter).

Δες το συγκλονιστικό video της Win Hellas για την επιδημία της βίας μέσα στην πανδημία!

Facebook: WIN HELLAS Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών
Instagram: @WINHELLAS
Twitter: @WINHELLAS
Τηλ: 2108996636
Email: info@winhellas.gr

error: Content is protected !!