ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Debate: Η Τέχνη της αγχιμαχίας, μέσα από το μαγικό πρόγραμμα της Καλλίνας Μπασλή!

Τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά τις επιτυχίες της Καλλίνας Μπασλή. Προπονήτρια του ανιψιού μου, ο οποίος κέρδισε το Ευρασιατικό Πρωτάθλημα ως αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ελλάδος, υπό την καθοδήγηση της, την ίδια χρονιά βγαίνει 6ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ η κόρη μου παρακολουθεί δύο χρόνια τώρα το τμήμα των Forensics στο σχολείο της, στο οποίο υπεύθυνη για την μαγική μέθοδο διδασκαλίας, που έχει γοητεύσει τους μαθητές, είναι η Καλλίνα Μπασλή. Έτσι, μόλις ενημερώθηκα για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει ειδικά Μαθητές Λυκείου -από 15 έως 17 ετών- στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη, δεν θα μπορούσα να μην τα προτείνω ανεπιφύλακτα.


Τι είναι το debate; Το debate ή αγχιμαχία είναι η διαδικασία δομημένης αντιπαράθεσης, κατά την οποία δύο πλευρές επιχειρηματολογούν πάνω σε ένα θέμα. Βασίζεται στην κριτική σκέψη, το διάλογο και τη ρητορική. Έρευνες από όλο τον κόσμο αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που συμμετέχουν σε debates αναπτύσσουν την κριτική και αναλυτική σκέψη τους, αποκτούν σφαιρικότερη κατανόηση ενός γνωστικού αντικειμένου σε σχέση με απλές μεθόδους διδασκαλίας και αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση στην έκφραση των απόψεών τους.
Καλλίνα Μπασλή, προπονήτρια της Ελληνικής Ομάδας Σχολικού Debate για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, προτείνει σε εφήβους, μέσα από τη διαδικασία του debate και της ρητορικής, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους σε ένα ευχάριστο και δυναμικό περιβάλλον.

Ρητορικές αντιπαραθέσεις
Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές Λυκείου, που βασίζεται σε τέσσερις βασικούς άξονες: την υποστήριξη των ιδεών μέσω της ανάπτυξης επιχειρημάτων και της χρήσης παραδειγμάτων, την αντίκρουση επιχειρημάτων, τη δομή του γραπτού και προφορικού λόγου και την εξάσκηση των ρητορικών δεξιοτήτων με στόχο την πιο αποτελεσματική εκφορά του λόγου. Σε κάθε σεμινάριο οι μαθητές συμμετέχουν σε ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, ενώ συζητούν εύρος θεμάτων, εστιάζοντας σε πολιτιστικά, κοινωνικά και ηθικά θέματα της ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια παρουσίαση, ανοιχτή στο κοινό, στην οποία οι ομάδες θα παρουσιάσουν τα debate που θα έχουν προετοιμάσει.

Ημερομηνία/Ώρα
23/01/2021
18:00 – 20:00

23, 30 Ιανουαρίου 2021
6, 13, 20, 27 Φεβρουαρίου 2021
6, 20 Μαρτίου 2021

Σάββατο, 18:00-20:00

Πραγματοποιείται μέσω zoom
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 120€
Τελική ημερομηνία εγγραφών: 20 Ιανουαρίου 2021

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ
>> Δείτε πώς μπορείτε να κλείσετε το e-ticket σας εδώ.

Στη φωτογραφία του εξωφύλλου, ο Δημήτρης Μπέης , Πρωταθλητής του Eurasian Schools Debating Championship 2019. 

error: Content is protected !!