ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Cycladic Late Night Party!

Με αφορμή τις εκθέσεις «ΘΕΪΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ: Cy Twombly & Ελληνική Αρχαιότητα» και «ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΣΤΕ. Μια επετειακή έκθεση, 1999-2015» που φιλοξενεί αυτή την περίοδο, το  Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει Cycladic Late Night Party, την Πέμπτη, 8 Ιουνίου.

Από τις 21:00 ως τις 24:00, οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν και στις δύο εκθέσεις με μειωμένο εισιτήριο, σε μια ξεχωριστή βραδιά με ποτό και μουσική από τις Prudence Tapes.

ΘΕΪΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ: Cy Twombly & Ελληνική Αρχαιότητα

Για πρώτη φορά, 27 έργα του σύγχρονου Αμερικανού καλλιτέχνη Cy Twombly εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και την επαφή του με την Ελλάδα θα παρουσιαστούν δίπλα σε 12 έργα της αρχαιότητας, ανοίγοντας ένα μοναδικό  και πρωτότυπο διάλογο μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της σύγχρονης τέχνης. Μεταξύ των αρχαιοτήτων που θα εκτεθούν από μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, περιλαμβάνεται το αγγείο François, γνωστό και ως Κρατήρας του Κλειτία, ένα ορόσημο στην ανάπτυξη της αρχαίας ελληνικής κεραμικής και αγγειογραφίας που για πρώτη φορά παρουσιάζεται εκτός του αρχαιολογικού μουσείου της Φλωρεντίας. Για το αγγείο François έχει λεχθεί ότι η μοναδικότητά του είναι τέτοια ώστε ακόμη και αν χάνονταν όλα τα άλλα αγγεία και διατηρείτο μόνο αυτό, θα ήταν  μόνο του ικανό να μιλήσει για την ελληνική μυθολογία και για τον κώδικα της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΕΣΤΕ. Μια επετειακή έκθεση, 1999-2015

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 18 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση του Βραβείου ΔΕΣΤΕ, πραγματοποιείται στο  Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης η έκθεση “Βραβείο ΔΕΣΤΕ: Μια Επετειακή Έκθεση, 1999-2015”, με έργα των 9 βραβευθέντων καλλιτεχνών από το 1999 έως και το 2015. Η έκθεση δίνει μια ευκαιρία επισκόπησης της νεότερης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Παναγιώτα Τζαμουράνη, Breathing, 2017, Βίντεο 04:00 λεπτά, Ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδας
Φωτο: Γιώργος Σφακιανάκης

Άγγελος Πλέσσας. Άποψη εγκατάστασης, Βραβείο ΔΕΣΤΕ: Μια Επετειακή Έκθεση, 1999-2015, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (6 Απριλίου – 17 Σεπτεμβρίου 2017) Ευγενική παραχώρηση του καλλιτέχνη και της γκαλερί The Breeder, Αθήνα
Φωτο: Γιώργος Σφακιανάκης

Μαρία Παπαδημητρίου, Unpacking Antigone, 2017, Εγκατάσταση μικτής τεχνικής
Μεταβλητές διαστάσεις-Ευγενική παραχώρηση της καλλιτέχνιδας
Φωτο: Γιώργος Σφακιανάκης

CYCLADIC LATE NIGHT PARTY

Πέμπτη 8 Ioυνίου 21.00-24.00
Γενική είσοδος: 5 ευρώ/ Φίλοι ΜΚΤ: είσοδος δωρεάν
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα
Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1

error: Content is protected !!