Το έχετε ακούσει και εσείς, είμαι σίγουρη. Και είμαι σίγουρη γιατί με όποια παρέα και αν έχω μιλήσει τις τελευταίες εβδομάδες, όλοι το ίδιο συζητάνε: “Πήγες στο Bait Fish Bar;” Ε, λοιπόν, πήγα. Χθες.
Και πήγα μετά την προτροπή-πρόσκληση του φίλου και εκλεκτού μου συναδέλφου Χρήστου Ζαμπούνη, ο οποίος εκτός όλων των άλλων είναι η απόλυτη αυθεντία για να σε μυήσει στα παλιά και -το κυριότερο- στα νέα “μυστικά” του Κολωνακίου. Το… “δόλωμα” ήταν να πάμε στο “Bait”, και να πούμε όλα μας τα νέα, να θυμηθούμε φυσικά και τα παλιά, τα ένδοξα έργα και ημέρες μας στον Όμιλο Λυμπέρη, να μου πει τα πάντα για το βιβλίο που γράφει πυρετωδώς για τις εκδόσεις Φερενίκη, το “Τάμα στη Μύκονο”, το οποίο περιμένουμε να κυκλοφορήσει εντός της εορταστικής περιόδου. Και τι δεν είπαμε…
Στα του Bait Sea Food τώρα…
Πρόκειται για το νέο -ούτε ενός μήνα- εγχείρημα του γνωστού σε όλους μας -Ούζοπαρ, 4711- Μάκη Ουραηλίδη, του έμπειρου στην γαστρονομία Γιάννη Καζάζη και της Μελίνας Αντωνοπούλου από τον εκλεκτό κόσμο της οινοποιίας, οι οποίοι αφού σύχναζαν και αγαπούσαν το παλιό και γνώριμο Ουζάδικο, στο Eμπορικό Kέντρο Lemos της Καρνεάδου, ανέλαβαν την συνέχεια του, μεταμορφώνοντας το στέκι τους σε αυτό που ήθελαν στην πραγματικότητα: Έναν φρέσκο χώρο, φιλόξενο το μεσημέρι αλλά και το βράδυ, όπου θα σερβίρει τις εκλεκτότερες λιχουδιές από όλη την Ελλάδα, και φυσικά ολόφρεσκο ψάρι.
Σύμμαχος στην όλη προσπάθεια, ο νέος και ανερχόμενος σεφ του Bait, Σπύρος Ασημάκης, ο οποίος δεν διστάζει να παίξει με τις υφές και τις γεύσεις, και να κερδίζει από τις πρώτες κιόλας ημέρες, τις εντυπώσεις…
Τα δύο πιάτα που έχουν γίνει ήδη talk of the town είναι τα υπέροχα μύδια από τον Θερμαϊκό με αγιολί, που τηγανίζονται σε φουντουκέλαιο και γίνονται ελαφρά σαν αέρας, και φυσικά, το Βιολογικό σπαγγέτι Ζέας “Harmonian” με ακέρωτο αυγοτάραχο “Τρικαλινός”, μία μοναδική συνταγή του Bait, που δυστυχώς, δεν την μοιράζεται…
Follow me…
“Κάθε πρωί, ο Γιάννης επικοινωνεί με τους επιλεγμένους προμηθευτές και ανάλογα με την ψαριά της νύχτας, δίνει τις παραγγελίες. Για τον λόγο αυτό, στο Bait υπάρχει πάντα ο μαυροπίνακας με τα πιάτα ημέρας όπου η φρεσκάδα συναντιέται με το «χέρι» του σεφ για να σας προσφέρει αληθινή και έντιμη ελληνική κουζίνα της θάλασσας…” μου εξηγεί ο Χρήστος.
Σελάχι, κουτσομούρα, μπαρμπούνι, σαρδέλα, γαύρος, κιτρινόπτερος τόνος μαζί με ανεμώνες της θάλασσας, πορφύρες, κυδώνια, σαμάρια, βασιλικά στρείδια είναι κάποια απ’ αυτά που σερβίρει το Bait, μόνο και εφ’όσων είναι φρέσκα…
Το καλό φαγητό όμως θέλει και καλό κρασί. Γίνονται γρήγορα αντιληπτές οι γνώσεις της Μελίνας στο κρασί αφού μπροστά μας ξετυλίγεται τώρα μια μοναδική λίστα με λευκά και ερυθρά κρασιά που ταιριάζουν τέλεια με τις προτάσεις του menu. Ιδίως τα ερυθρά -στα οποία έχω αδυναμία- ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία ποιότητας- κόστους, εκπροσωπώντας τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα…Εμείς, πίνουμε Barollo…
Φεύγοντας δεν ξεχνάω να τσεκάρω τον μαυροπίνακα…Την άλλη Τετάρτη πάλι εδώ!