ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Από την κορυφή του παγωμένου Dom, ενός από τα υψηλότερα βουνά στην Ελβετία, στο χιονόνερο της Βουλιαγμένης…

Παρασκευή πρωί, και ενώ σχεδόν όλοι οι φίλοι και γνωστοί ποστάρουν στο facebook φωτογραφίες με το χιόνι που έπεσε στην Αθήνα, σε αυλές, σε σκεπές, και στα στενά των βορίων προστίων, μιας που επιτέλους ανοίγουν ξανά τα σχολεία, εγώ βρίσκω ευκαιρία και κάνω την δική μου κοπάνα από υποχρεώσεις και “πρέπει”, και την δική μου μοναχική βόλτα στην Βουλιαγμένη…
Θέλω να πάρω ανάσες, θέλω να βγάλω τα παπούτσια μου και να περπατήσω στην βρεγμένη άμμο, να ακουμπήσει το χιονόνερο στα μαλλιά μου, να νιώσω τον βοριά στα μάγουλα μου.
Φοράω ξυπόλητη τις Ugg μου, την πιο αναπαυτική μου φόρμα, τυλίγομαι σε μία πελώρια εσάρπα, παίρνω μαζί μου το βιβλίο μου, βούτυρο κακάο για τα χείλη μου, και την μέγιστη προστασία για το πρόσωπο μου, και ξεκινάω για τις αγαπημένες μου παραλίες, αυτές των παιδικών μου χρόνων…

Follow me…

prairie4
Once upon a time…

Ψηλά στις Ελβετικές Άλπεις, δύο φαινομενικά ευπαθή φυτά και ένα μικροσκοπικό είδος φύκου έμαθαν όχι μόνο να επιβιώνουν αλλά και να ευδοκιμούν υπό τις αντιξοότερες συνθήκες στον πλανήτη για τη χλωρίδα, αναπτύσσοντας «στρατηγικές» για να ανταπεξέλθουν στο περιβάλλον, να προστατεύσουν το DNA τους και να ανθίσουν.
Η La Prairie, με κληρονομιά και παράδοση βαθιά ριζωμένες στην Ελβετία για πάνω από τρεις δεκαετίες, επιστράτευσε τα μυστικά αυτών των ελβετικών ακραιόφιλων φυτών και φυκών με τις ιδιαίτερες ικανότητες επιβίωσης, σε ένα εξαιρετικό σύμπλεγμα, το Swiss Ice Crystal Complex, με εκκρεμούσα αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.
Αυτό το σύμπλεγμα, μεταφέρει τη δύναμη των φυτών και των φυκών αυτών στην επιδερμίδα, προσδίδοντάς της μεγαλύτερη ελαστικότητα και προσαρμόζοντάς την απρόσκοπτα στις ακραίες συνθήκες της καθημερινότητας.

Αυτό που χρειάζεται το δέρμα μας, ώστε να καταπολεμήσει τον επιταχυνόμενο ρυθμό της γήρανσης, είναι να ενισχυθεί και να αποκτήσει ανθεκτικότητα έναντι των παραγόντων που ευθύνονται κυρίως για τη γήρανση – τις ακραίες καιρικές συνθήκες, τη ρύπανση, τα συνεχή ταξίδια, την έλλειψη ύπνου, το άγχος

prairie5
Φοράω την Cellural Swiss Ice Crystal Emulsion και την Cellural Swiss Ice Crystal Eye Cream που χαρακτηρίζονται από το σύμπλεγμα Swiss Ice Crystal Complex, και το δέρμα μου ανανεώνεται και γίνεται ανθεκτικότερο, ώστε να φαίνεται νεότερο για περισσότερο χρόνο και να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει όλους τους παράγοντες που ευθύνονται για τη γήρανσή του.

Είναι μοναδικό το να μπορείς να αιχμαλωτίσεις τις ιδιότητες αντιγήρανσης και την ικανότητα προσαρμογής των τριών ακραιόφιλων φυτών, ιδιότητες που χαρακτηρίζουν το σύμπλεγμα Swiss Ice Crystal Complex και να τις συνδυάσεις με επαναστατικές τεχνολογίες...

Είναι μοναδικό το να μπορείς να αιχμαλωτίσεις τις ιδιότητες αντιγήρανσης και την ικανότητα προσαρμογής των τριών ακραιόφιλων φυτών, ιδιότητες που χαρακτηρίζουν το σύμπλεγμα Swiss Ice Crystal Complex και να τις συνδυάσεις με επαναστατικές τεχνολογίες…

Στην ουσία, το σύμπλεγμα Swiss Ice Crystal Complex βοηθά το δέρμα να “οχυρωθεί” ενάντια στους καθημερινούς περιβαλλοντικούς παράγοντες γήρανσης - ένα μοναδικό επίτευγμα...

Στην ουσία, το σύμπλεγμα Swiss Ice Crystal Complex βοηθά το δέρμα να “οχυρωθεί” ενάντια στους καθημερινούς περιβαλλοντικούς παράγοντες γήρανσης – ένα μοναδικό επίτευγμα…

Η έρευνα και ανάπτυξη για τη La Prairie εκτείνεται πέρα από τα εργαστήρια και στους αγρούς, από την κορυφή των βουνών έως τα πέρατα της γης.
Για το λανσάρισμα της Cellular Swiss Ice Crystal, η έμπνευση – και τα βασικά συστατικά – προήλθαν από τις Ελβετικές Άλπεις, μια περιοχή με την οποία ο Dr. Daniel Stangl, Διευθυντής Καινοτομίας της La Prairie και ενεργός ορειβάτης, είναι εξαιρετικά εξοικειωμένος.
Ακολουθώντας το πάθος του για έρευνα σχετικά με τη ζωή σε ακραία περιβάλλοντα, οι μελέτες του Dr. Stangl οδήγησαν αυτόν και την ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης στην ανακάλυψη ενός μικροσκοπικού φυτού, το οποίο προσδιορίζεται ως Saxifraga Oppositifolia ή μωβ σαξιφράγκα, και ευδοκιμεί μόλις κάτω από την κορυφή του παγωμένου Dom, ενός από τα υψηλότερα βουνά στην Ελβετία.
Ο Dr. Stangl υπέθεσε ότι αυτό το φυτό πρέπει να διέπεται από εξαιρετικά προστατευτικούς κυτταρικούς μηχανισμούς, για να επιβιώνει και να ευδοκιμεί στο πιο κρύο, κατά τους βοτανολόγους, μέρος στον πλανήτη, όπου έχει βρεθεί καλλωπιστικό φυτό, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί σε οφέλη για την περιποίηση της επιδερμίδας.

Με τα προϊόντα Cellular Swiss Ice Crystal Cream και Cellular Swiss Ice Crystal Dry Oil, το δέρμα έχει τη δύναμη που χρειάζεται για να εγκλιματιστεί στο άγχος της καθημερινότητας -αυξημένη ενυδάτωση και ανθεκτικότητα- σε δύο καινοτόμα προϊόντα εξαιρετικής υφής. Όπως δηλώνει ο Dr. Daniel Stangl, «Συνεργάζομαι με τη La Prairie από το 1993 - 20 χρόνια πρωτοποριακών, καινοτόμων λανσαρισμάτων - και τα νέα προϊόντα Cellular Swiss Ice Crystal είναι από τα πιο συναρπαστικά προϊόντα που αναπτύξαμε ποτέ..."

Με τα προϊόντα Cellular Swiss Ice Crystal Cream και Cellular Swiss Ice Crystal Dry Oil, το δέρμα έχει τη δύναμη που χρειάζεται για να εγκλιματιστεί στο άγχος της καθημερινότητας -αυξημένη ενυδάτωση και ανθεκτικότητα- σε δύο καινοτόμα προϊόντα εξαιρετικής υφής.
Όπως δηλώνει ο Dr. Daniel Stangl, “Συνεργάζομαι με τη La Prairie από το 1993 – 20 χρόνια πρωτοποριακών, καινοτόμων λανσαρισμάτων – και τα νέα προϊόντα Cellular Swiss Ice Crystal είναι από τα πιο συναρπαστικά προϊόντα που αναπτύξαμε ποτέ…”

Εμπνευσμένη και ενθουσιασμένη με την ιδέα, η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης άρχισε μια ενδελεχή εξερεύνηση των φυτών και φυκών, που επιβιώνουν και ευδοκιμούν σε έναν ακραίο κόσμο πάγου και χιονιού, στα πλαίσια μιας έρευνας που ονόμασαν «Swiss Ice Crystal Plants» (Ελβετικά Φυτά Παγοκρυστάλλων).
Σύντομα ανακάλυψαν ακόμη ένα μικροσκοπικό και ευπαθές ακραιόφιλο φυτό, με την ονομασία Soldanella Alpina. Αυτό το φυτό ευδοκιμεί στις χαμηλότερες πλαγιές των βουνών στο κέντρο της Ελβετίας, έως και 3.000 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Η Lynne Florio, Global Brand President της La Prairie, δήλωσε "Όταν πρόκειται για την ανάπτυξη νέων προϊόντων για τη La Prairie, το κόστος δεν έχει καμία σημασία, καμία έρευνα δεν αμελείται και κανένα όριο δεν αφήνεται ανεξερεύνητο στην αναζήτησή μας για νεότητα..."

Η Lynne Florio, Global Brand President της La Prairie, δήλωσε “Όταν πρόκειται για την ανάπτυξη νέων προϊόντων για τη La Prairie, το κόστος δεν έχει καμία σημασία, καμία έρευνα δεν αμελείται και κανένα όριο δεν αφήνεται ανεξερεύνητο στην αναζήτησή μας για νεότητα…”

Η Soldanella Alpina παραμένει «κοιμώμενη» κατά την εκτεταμένη χειμερινή «εποχή του παγετώνα», γεγονός στο οποίο οφείλεται και το χαϊδευτικό της όνομα «ωραία κοιμωμένη». Όμως, στις αρχές της άνοιξης, το νερό που ρέει από ψηλά, μέσα από τις χαραμάδες του παγωμένου χιονιού, ξυπνάει τη ρίζα και βοηθά το φυτό να βλαστήσει.
Ένας μικρός βλαστός αρχίζει να ανοίγει και, χρησιμοποιώντας την αποθηκευμένη στα φύλλα ενέργεια, η Soldanella Alpina λιώνει μέρος του χιονιού ή του πάγου για να μπορέσει να αναπτυχθεί.
Καθώς τα άνθη σε σχήμα καμπάνας αναπτύσσονται προς το φως, συνεχίζει να λιώνει το χιόνι έως ότου αναδυθεί στο φρέσκο αέρα.

prairie6

Στη συνέχεια της αναζήτησης για διαχρονική ομορφιά βασισμένη στα απίθανα πρόσθετα οφέλη στα φύλλα, το μίσχο και τα άνθη αυτών των ακραιόφιλων φυτών, η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της La Prairie σύναψε συνεργασία με ένα ελβετικό φυτώριο, που ειδικεύεται σε φυτά που ευδοκιμούν ψηλά στις Άλπεις.
Καλλιεργημένες μέσα στο φυτώριο με ειδικό έδαφος και κλιματικές συνθήκες, η μωβ σαξιφράγκα και Soldanella Alpina αναπτύσσονται με βιώσιμο τρόπο.
Και για τα δύο φυτά η συγκομιδή γίνεται μόνο μία φορά το χρόνο, τον Ιούνιο, μετά τη σύντομη περίοδο άνθισής τους, μέσω μιας κοπιαστικής διαδικασίας, όπου το κάθε φυτό κόβεται δια χειρός, καθαρίζεται προσεκτικά από το χώμα και ξηραίνεται για περαιτέρω επεξεργασία και εξαγωγή πολύτιμων συστατικών.
Στη συνέχεια, η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης της La Prairie προσέθεσε ένα τρίτο συστατικό με ικανότητα να επιβιώνει σε δυσμενείς συνθήκες:
τα ελβετικά φύκη χιονιού (Swiss Snow Algae), ένα σημαντικό αντιγηραντικό παράγοντα, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη συλλογή Cellular Power της La Prairie.

prairie7
Πραγματικός πρωτοπόρος στη διαβίωση σε περιβάλλοντα με πάγο και χιόνι, τα ελβετικά φύκη χιονιού δημιουργούν μικροσκοπικούς μικροκρυστάλλους με ερυθρές χρωστικές ουσίες, οι οποίες προστατεύουν από ακραίες υπεριώδεις ακτίνες και ορατό φως σε μεγάλα υψόμετρα.
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα ελβετικά φύκη χιονιού παίρνουν τη μορφή ερυθρών σπορίων και ξεκουράζονται κάτω από το χιόνι.
Την άνοιξη, οι σπόροι φυτρώνουν και απελευθερώνουν μικρότερα πράσινα μαστιγοφόρα κύτταρα, τα οποία ταξιδεύουν προς την επιφάνεια του χιονιού, για να πολλαπλασιαστούν, οδηγώντας στη δημιουργία ενός βαθυκόκκινου πέπλου στην επιφάνεια του χιονιού (phenomenon of a crimson), που είναι ορατό το καλοκαίρι.
Η La Prairie διαθέτει βιώσιμες καλλιέργειες ελβετικών φυκών του χιονιού σε βιοαντιδραστήρες και συγκομίζει την ερυθρά ουσία από τα φύκη μετά από έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες.
Σε συνδυασμό με τα εκχυλίσματα από μωβ σαξιφράγκα και Soldanella Alpina, τα ελβετικά φύκη χιονιού ολοκληρώνουν το τρίπτυχο σύμπλεγμα Swiss Ice Crystal Complex.
Με την ολοκλήρωση του συμπλέγματος Swiss Ice Crystal Complex με εκκρεμούσα αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης της La Prairie γνώριζε ότι είχε δημιουργήσει μια πραγματικά τριπλή απειλή κατά της γήρανσης.
Για να βεβαιωθούν ότι το σύμπλεγμα θα δράσει στα κύτταρα του δέρματος με τον τρόπο που το πράττουν τα φυτά για τον εαυτό τους, ο Δρ. Stangl και η ομάδα του εφάρμοσαν γενετικές, μοριακές και κυτταροβιολογικές μεθόδους αιχμής, καταδεικνύοντας τα μοναδικά προστατευτικά και αντιγηραντικά πλεονεκτήματα του συμπλέγματος για το δέρμα…

prairie1

Έτοιμη για τις Αλκυονίδες…

error: Content is protected !!