ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Από τα αρώματα των Κυκλάδων στις γεύσεις των Δωδεκανήσων!

Σας το έχω ξαναπεί και από ότι φαίνεται δεν κουράζομαι να το επαναλαμβάνω: Τίποτα δεν συγκρίνεται με τις μικρές αποδράσεις του Μαΐου -εννοείται και του Ιουνίου, μέχρι να έρθει ο Ιούλιος και ο Αύγουστος και να γίνουν λίγο μεγαλύτερες-, τίποτα δεν μπορεί να μας ανανεώσει, να μας ξεκουράσει, να μας εμπνεύσει περισσότερο, από ότι ένα Σαββατοκύριακο σε ένα νησί, σε μία εξοχή, όπου κάνει κέφι ο καθένας τέλος πάντων. Δεν μπορώ να φανταστώ καμία μεγαλύτερη πολυτέλεια, από το να έχω την ευκαιρία να φύγω για δύο τρεις ημέρες στο τέλος της πιεστικής εβδομάδας, να μπορώ να γεμίσω τις μπαταρίες που χρειάζομαι ώστε να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις της επόμενης. Τουλάχιστον για εμάς τους τυχερούς που ζούμε στην Ελλάδα και είναι πιο εύκολες και πιο ελκυστικές αυτές οι αποδράσεις από τις αντίστοιχες του βορειοευρωπαίου.
Το πιο πρόσφατο Σαββατοκύριακο που κατάφερα να φύγω ήταν το προηγούμενο των εκλογών, όπου ήμουν καλεσμένη στο Cavo Tagoo, στην Μύκονο. Μία κατηγορία από μόνο του το συγκεκριμένο ξενοδοχείο -το οποίο κατάφερε να με κάνει να αναθεωρήσω όλα όσα πίστευα για την “δύση” του Νησιού των Ανέμων, αλλά για τη Μύκονο και για το Cavo Tagoo θα σας τα πω όλα αναλυτικά σε άλλο post.
Τα σκέφτομαι και τα αναφέρω τώρα γιατί όλα αυτά συζητούσαμε με τον Νικόλα, την Δευτέρα που μας πέρασε, στο αγαπημένο μας τραπέζι στον τελευταίο όροφο του King George, στις αριστοκρατικές βεράντες του Tudor Hall, όπου πήγαμε να δειπνήσουμε ένα βράδυ μετά την επιστροφή μας από την Μύκονο.
Όπου από τα αρώματα των Κυκλάδων βρεθήκαμε στις γεύσεις των Δωδεκανήσων! Σε εκείνο, το πιο αγαπημένο μου τραπέζι σε ολόκληρη την Αθήνα, που σαν να αιωρείται ανάμεσα στην Ακρόπολη και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, και που τόσα σας έχω πει για αυτό, και που με το που μας υποδέχθηκε ο αγαπημένος μου Chef de Cuisine Αλέξανδρος Κοσκινάς για να μας ξεναγήσει σε άλλο ένα γευστικό ταξίδι και να μας μυήσει στη συναρπαστική κουζίνα των Δωδεκανήσων, συνειδητοποίησα πως καμιά φορά, δεν χρειάζεται να πας και πολύ μακριά για να “αποδράσεις”.
Follow me…

Όσο κι αν λατρεύω αυτούς τους χώρους και με ηρεμεί όσο τίποτα άλλο η διακριτική αστική τους ατμόσφαιρα, μετά από έναν ολόκληρο χειμώνα, αυτή την Δευτέρα τους διασχίζω με προορισμό το αγαπημένο μου τραπέζι στην βεράντα.

Πριν κάτσουμε στο τραπέζι μας, ζητάμε να μας φτιάξουν το αγαπημένο μας Dry Martini….

To καλύτερο όλης της Αθήνας, όπως ανεβάζω μετά την πρώτη γουλιά, στο Instagram μου…

Ο Chef de Cuisine Αλέξανδρος Κοσκινάς μας έχει συνηθίσει να μας ξεναγεί σε αξέχαστα γευστικά ταξίδια. Αυτή την φορά, μας μυεί στη συναρπαστική κουζίνα των Δωδεκανήσων! Η μοναδική αύρα της περιοχής και η πλούσια γαστρονομική ιστορία της μεταφράζονται σε 6 παραδοσιακές συνταγές και μας υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία!

Έως τις 30 Ιουνίου, εκτός του αγαπημένου μενού του Tudor Hall, ο Αλέξανδρος Κοσκινάς, μας προτείνει μία καρτέλα με έξι διαφορετικά πιάτα, που κουβαλάνε όλα τα αρώματα, τις γεύσεις αλλά και τις αναμνήσεις των Δωδεκανήσων. Η μοναδική αύρα της περιοχής και η πλούσια γαστρονομική ιστορία της μεταφράζονται σε 6 παραδοσιακές συνταγές και μας υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία γεύσεων και αρωμάτων.

Μιρμιζέλι, παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα με μελιτζάνα, παστές σαρδέλες και κοπανιστή, από την Κάλυμνο, Ροδίτικα πιταρούδια με κρεμμύδι στο τηγάνι, Χταπόδι στο φούρνο με πατάτες, θρούμπι και λεμόνι από την Κάρπαθο, Κατσικάκι καπαμάς με τομάτα, κανέλα και χοντρό μακαρόνι από μυστικά τεφτέρια της Πάτμου, Ρεβυθοκεφτέδες με μυρωδικά και γιαούρτι με όλες τις γεύσεις των Λειψών και Παγωτό μελεκούνι με μπαχαρικά, πορτοκάλι και λευκό αμύγδαλο από την Χάλκη! Το μενού είναι έξι “αποδράσεις” από μόνο του!

Και φυσικά, για άλλη μία φορά, ο Αλέξανδρος Κοσκινάς είναι κοντά μας για να συζητήσει το μενού μαζί μας και να μας προτείνει τι να δοκιμάσουμε. But it’s a trap!!!

Γιατί πάντα επιμένει να δοκιμάσουμε τα πάντα!

Μιρμιζέλι, παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα με μελιτζάνα, παστές σαρδέλες και κοπανιστή, από την Κάρπαθο. Αν το καλοκαίρι είχε μία μόνο δική του σαλάτα, τότε θα έπρεπε να είναι αυτή…

Ρεβυθοκεφτέδες με μυρωδικά και γιαούρτι από τους Λειψούς. Μία μόνο μπουκιά είναι αρκετή για να γευτείτε όλα τα αρώματα από το αγαπημένο νησί που μυρίζει Ελλάδα όσο κανένα…

Χταπόδι στο φούρνο με πατάτες, θρούμπι και λεμόνι, από την Κάρπαθο. Για εμένα, το πιο νόστιμο πιάτο του μενού, και για το οποίο θα ξανά ερχόμουν να το απολαύσω, με ένα ποτήρι λευκό κρασί…

Και το αγαπημένο του Νικόλα! Κατσικάκι καπαμάς με τομάτα, κανέλα και χοντρό μακαρόνι από την Πάτμο!

Μα κανένα δείπνο στο Tudor Hall δεν ολοκληρώνεται χωρίς ένα επιδόρπιο η γεύση του οποίου θα σε συνοδεύει για πολύ καιρό μετά! Για σήμερα, ο chef μας έχει παγωτό μελεκούνι με μπαχαρικά, πορτοκάλι και λευκό αμύγδαλο, αλλά και ένα συγκλονιστικό καταϊφι που έστω και μόνο για αυτό, αξίζει να δειπνήσετε εδώ…

Δευτέρα είναι ακόμη, όσοι δεν έχετε υποχρεώσεις με τις επαναληπτικές εκλογές, προγραμματίστε μία απόδραση στα Δωδεκάνησα. Αν δεν είναι εφικτό, κλείστε τραπέζι στο Tudor Hall, και αφήστε τον Αλέξανδρο Κοσκινά να σας ξεναγήσει στις καλύτερες γεύσεις των αγαπημένων Ελληνικών νησιών.

Καλή εβδομάδα! xxx

 

error: Content is protected !!