Πρόκειται για την πιο αγαπημένη μου εποχή όλου του χρόνου. Όχι επειδή η φύση ανθίζει, ούτε επειδή ανοίγει ο καιρός και γιορτάζει η πλάση όλη. Υπέροχα είναι όλα αυτά, και καλοδεχούμενα κάθε Απρίλη, αλλά εμένα είναι η πιο αγαπημένη μου εποχή του χρόνου όλου, επειδή ξαναπάω στις Σπέτσες μετά από έναν ολόκληρο χειμώνα. Η εποχή που ετοιμάζω τα πράγματα μου για το νησί, και που ακούω φωνές δίπλα μου να ανησυχούν για τον καιρό, να ρωτάνε με αγωνία -και μανία- αν θα κάνει κρύο, αν θα φυσάει ή αν θα έχει καλοκαιρία, και εμένα δεν με αφορά τίποτα από όλα αυτά. Έλα τώρα, Πάσχα είναι, άνοιξη είναι, κάθε καιρός για την εποχή είναι φυσιολογικός, άλλα είναι τα ουσιαστικά, απόλαυσε τα.
Και για εμένα, το ουσιαστικό είναι αυτό που περίμενα για έξι ολόκληρους μήνες. Να βρεθώ ξανά στις Σπέτσες. Να μπω στο σπίτι μου, να ανοίξω διάπλατα την πόρτα και τα παράθυρα, να τραβήξω τις κουρτίνες, να ξεσκονίσω τα υπολείμματα του περσινού καλοκαιριού, και να κάνω χώρο για τις στιγμές του φετινού.
Το έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, και μέχρι να ανοιχτεί όπως πρέπει το σπίτι για να υποδεχθεί την οικογένεια μας, τους φίλους μας, το καλοκαίρι μας, να μένουμε στο Ποσειδώνιο, και να απολαμβάνουμε μερικές ημέρες απόλυτης ξεκούρασης, μοναδικής φιλοξενίας και υπέρτατης αισθητικής. Μερικές ημέρες που σκοπό έχουν να διώξουν από πάνω μας την ένταση των χειμωνιάτικων ημερών, την κούραση της πόλης, το άγχος της καθημερινότητας, και μέσα από όλα όσα έχει να προσφέρει το αριστοκρατικό αυτό ξενοδοχείο, που δεσπόζει στην πλατεία του διαμαντιού του Αργοσαρωνικού, να υποδεχθούμε τη νέα σεζόν, που απλώνεται αυθάδικα μπροστά μας, πασπαλίζοντας με ήλιο και αλάτι τα καλοκαιρινά όνειρα μας.
Βοηθάει το γεγονός πως νιώθω το Ποσειδώνιο σαν δεύτερο σπίτι μου. Πόσα καλοκαίρια στην αγκαλιά του, πόσες χαρούμενες στιγμές τις βεράντες του, πόσα δροσερά απομεσήμερα κάτω από την ανακουφιστική σκιά των φοινικόδεντρων του. Πόσα βράδια σε ένα από τα μαρμάρινα τραπέζια του, και η Ελμίνα από κάτω, στην ποδιά της Μπουμπουλίνας, μέσα στο καρότσι της, πάνω στο ποδήλατο της, να παίζει κρυφτό, να κάνει πατίνι, να ζωγραφίζει με χένα τα χέρια της, να τρώει παγωτό, να κολλάει στις μακριές της μπούκλες μαλλί της γριάς, να μου ζητάει χαρτζιλίκι για να πάει με τις φίλες της στο Παλιό Λιμάνι…
Βοηθάει το γεγονός πως η διευθύντρια αυτού του ξενοδοχείου, η Μαρία Στρατή είναι φίλη μου. Η ανακουφιστική υποδοχή της. Το γεγονός πως γνωρίζει όλα τα χούγια μας, και κάποια που ούτε εμείς δεν ξέρουμε καλά καλά. Αλλά και πάλι, το ίδιο συμβαίνει με όλους τους τακτικούς ένοικους αυτού του ξενοδοχείου. Μικρές λεπτομέρειες που πάντα κάνουν την διαφορά. Το ιδιόχειρο σημείωμα της, με μία γλυκιά πάντα ευχή. Η σειρά των καλλυντικών στο μπάνιο, με το αγαπημένο σου άρωμα. Το mini bar στο δωμάτιο, που ό,τι κι αν φιλοξενεί, προσφέρεται δίχως χρέωση. Τα φρέσκα αμυγδαλωτά στο κομοδίνο, που σκορπίζουν διακριτικά το άρωμα της ζάχαρης στο δωμάτιο.
Μετά από τις τόσο έντονες προετοιμασίες για το διήμερο Pop Up Project στο Fougaro/Athens14 και για όλες τις εκρεμότητες που έπρεπε να διευθετηθούν τόσο για την ύλη του Down Town όσο και για τις υποχρεώσεις του Fay’s Control, νοιώθω ξαφνικά να μου βγαίνει όλη η κούραση. Όλη η υπερένταση των ημερών τώρα ξεσπάει σε μία κούραση, που δεν μου επιτρέπει ούτε καν να κάνω την παραδοσιακή πρώτη βόλτα με τα πόδια στην Promenade έως το Παλιό Λιμάνι. Παραδίδομαι άνευ όρων στο pampering και στις ανέσεις του ξενοδοχείου, και υπενθυμίζοντας κάθε τόσο στον εαυτό μου πως, το αξίζω.
Και ποιο καλύτερο pampering από μία επίσκεψη στο Spa που κρύβεται στην αγκαλιά του Ποσειδωνίου, στο Asian Spa για Reflexology! “Δοκίμασε την Γιώτα και θα με θυμηθείς…” με συμβουλεύει η Μαρία, που έχω απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο στην εμπειρία και στην κρίση της όσο και στο υψηλής αισθητικής γούστο της.
Ό,τι κι αν σας πω δεν θα βρω ποτέ τις κατάλληλες λέξεις για να σας περιγράψω την εμπειρία της 50 λεπτών Ρεφλεξιολογίας, που απόλαυσα, και που κατάφερε, από τα πρώτα κιόλας λεπτά να διώξει από το σώμα μου όλη την ένταση που κουβαλούσε.
Μπείτε στο Instagram Stories μου, να μπείτε μαζί μου στο δωμάτιο όπου απόλαυσα το μαγικό αυτό Treatment!
Στιγμές ανεκτίμητες, στιγμές που θα γίνουν αναμνήσεις με το που θα φύγω από το νησί. Τις απολαμβάνω κάθε μία από αυτές.
Λοιπόν, ο Σταμάτης Μαρμαρινός, ο top top top αγαπημένος -και βραβευμένος- σεφ του Ποσειδωνίου, έχει ανανεώσει τις καρτέλες των μενού τόσο με αφορμή τις νηστίσιμες Ημέρες του Πάσχα, όσο στα εστιατόρια του ξενοδοχείου. Ενημερωνόμαστε για το Πασχαλινό brunch, για το δείπνο της Μ. Παρασκευής (παραδοσιακά εδώ μιας και όλοι οι Επιτάφιοι του νησιού συγκεντρώνονται μπροστά στο ξενοδοχείο), όσο και για το μενού του Μ. Σαββάτου. Book now εδώ! Ο Μαρμαρινός σε μεγάλα κέφια, και εμείς κάνουμε ένα food tasting στην Library Brasserie, με το ένα πιάτο να είναι καλύτερο από το άλλο!
Stay tuned, αύριο είναι μία άλλη ημέρα στο νησί…