ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Αναμνήσεις από τον Πόρο!

Το χέρι μου γλιστράει στο library με τις φωτογραφίες του κινητού μου, και εγώ ταξιδεύω μέσα από αυτές σε προηγούμενα Σαββατοκύριακα, ζώντας τα ξανά μέσα από συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα, ηλιοφιλημένα μάγουλα και ανεξερεύνητους κόλπους.
Προσπερνάω το εκτυφλωτικό λευκό της Μυκόνου, το σμαράγδι του καλά προστατευμένου κόλπου στο βορειότερο σημείο της Ζακύνθου, βλέπω ξανά και ξανά τη μαγευτική παραλία Καραβοστάσι, μεταξύ Συβότων, -της Καραϊβικής της Ελλάδας-, και της Πάργας , φτάνω στον Πόρο, που επισκέφθηκα ακριβώς πριν ένα μήνα, για να απολαύσω την τέχνη του Κρις Γιανάκος, πέφτω πάνω σε μία φωτογραφία με εμένα και τον Γιάννη Βασιλείου αγκαλιά, πίσω από ένα επιβλητικό παράθυρο ενός αρχοντικού των αρχών του 20ου αιώνα. Πίσω μας βλέπω μπλε και μαβιά και χρυσά και ροζ, είναι όλες οι ανταύγειες που μας χαρίζει ο ήλιος, την ώρα που πάει να δύσει.

Καρδιά Ιουνίου, με τον Γιάννη Βασιλείου, στο ισόγειο ενός αρχοντικού των αρχών του 20ου αιώνα, όπου δημιούργησε το Swan!

Σε αυτό το ισόγειο του αρχοντικού των αρχών του 20ου αιώνα και σε ένα από τα πλέον κεντρικά και ειδυλλιακά σημεία του λιμανιού, ακριβώς στο πλάι της Γκαλερί Citronne, το νησί του Πόρου καλωσορίζει έναν καινούργιο concept χώρο, το design store του φίλου μου, Γιάννη Βασιλείου.


Το SWAN άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Ιούλιο, και στους χώρους του φιλοξενεί μία εκτεταμένη συλλογή κεραμικών δημιουργιών, κοσμημάτων, αλλά και διαφόρων design objects από Έλληνες και διεθνείς σχεδιαστές.

Μέσα από μία σύγχρονη ματιά, το SWAN στοχεύει στο να αναδείξει έναν φρέσκο και προσιτό τρόπο προσέγγισης των χειροποίητων αντικειμένων.

Marios Kistanis

Kolifi Ceramics

Ki Ceramics

Karis Athens X SWAN, Homatino Ceramics, Lembesis Ceramics

Ki Ceramics

“Σε έναν χώρο που στόχος του είναι να ανανεώνεται συνεχώς, εξαιρετικά κομψές δημιουργίες συνδυάζονται με καθημερινά χρηστικά αντικείμενα και όλο αυτό βγαίνει εκτός του πλαισίου των υπερβολικά coordinated εικόνων που όλοι μας έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.” μου λέει ο δημιουργός του SWAN, Γιάννης Βασιλείου.

Ki Ceramics

Love them!

Nikos Haritakis, Karis Athens X SWAN

Homatino Ceramics X SWAN

Karis Athens X SWAN

Έχοντας, ήδη από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, μία σαφή αισθητική κατεύθυνση, ο χώρος προχωράει συνεχώς σε καινούργιες συνεργασίες και δημιουργεί φέτος, πάντα μαζί με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, μία σειρά αντικειμένων αποκλειστικά σχεδιασμένα για το SWAN.

Παράλληλα με την φυσική του παρουσία, το SWAN απέκτησε φέτος και το e-store του.

Με τον Γιάννη Βασιλείου, που με ξεναγεί σε αυτόν τον μαγικό concept χώρο

Λίγο πριν κλείσω το κινητό μου με τις τόσες αναμνήσεις που κουβαλάει στις φωτογραφίες του, αποφασίζω πως πρέπει να σου πω τα πάντα για το SWAN, μιας και αν είσαι around σε αυτή την υπέροχη γειτονιά του Αργοσαρωνικού, πρέπει οπωσδήποτε να πας!

Πλατεία Βιρβίλη 5, 18020, Πόρος Αττικής
Δευτέρα-Κυριακή 11.00-14.00 & 18.00-23.00 +30 22980 29358

error: Content is protected !!