ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

AJMIG: Η μεγάλη γιορτή του Ελληνικού Κοσμήματος στο Ζάππειο Μέγαρο!

Η AJMIG η μεγαλύτερη, πρωτοβουλία προώθησης και ανάδειξης του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος σε όλο τον κόσμο, επέστρεψε για 10η χρονιά στο Ζάππειο Μέγαρο, σε μια μεγάλη γιορτή έμπνευσης, υψηλής αισθητικής, δημιουργικότητας και λάμψης. Στη τετραήμερη γιορτή, παρουσιάστηκαν εμπνευσμένες δημιουργίες πενήντα Ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς και ένα συμβολικό εικαστικό αφιέρωμα στην Ωραία των Ωραίων, Καρυάτιδα που λείπει … με τίτλο «Ένα κόσμημα για την Καρυάτιδα». Καλεσμένοι από τον χώρο της πολιτικής, των εικαστικών, των Τεχνών και των Γραμμάτων, λάτρεις των κοσμημάτων, συλλέκτες αλλά και έμποροι, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν, να αγγίξουν και να απολαύσουν κοσμήματα με διαφορετικές υφές, χαρακτήρες και συμβολισμούς.

ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΤ

Α Jewel made in Greece είναι το όνομα της πολύ-επίπεδης και διαρκώς αναβαθμιζόμενης πλατφόρμας που εμπνεύστηκε και δημιούργησε  πριν από έντεκα χρόνια η Μαίρη Σαμόλη.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ AJMIG
ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΡΑ, ΗΛΙΑΔΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΘΡΑ, ΜΑΙΡΗ ΓΑΪΤΑΝΗ

Η ίδια, σχεδιάστρια και μικρό-γλύπτρια, μιλά για «όχημα τέχνης και επιχειρηματικότητας ταυτόχρονα», που έχει ταξιδεύσει με μεγάλη επιτυχία σε τέσσερις ηπείρους, εννέα χώρες και σε πάνω από πενήντα προορισμούς.

ΙΡΙΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΤ, ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ, ΒΑΡΒΑΡΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ

Παράλληλα αυτή τη χρονιά το Α Jewel made in Greece, παρουσίασε ένα εικαστικό συμβολικό αφιέρωμα με τίτλο «Ένα κόσμημα για την Καρυάτιδα», πάνω σε ιδέα και σχεδιασμό της Μαίρης Σαμόλη, επιμέλεια και θεωρητική υποστήριξη  της Ίριδας Κρητικού.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ
ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ, ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
ΑΛΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΤΣΙΦΑΚΟΣ, ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ
ΤΟ K.AND. TEAM
ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΚΑΦΕΤΖΗ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ), ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗ
ΚΡΙΣΤΗ ΚΡΑΝΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΡΔΕΡΑ, ΡΙΤΑ ΠΙΚΡΟΥ ΜΩΡΑΪΤΑΚΗ
ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΖΑΛΩΝΗΣ, ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ, ΒΕΡΙΝΑ ΣΑΜΟΛΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΟΛΗΣ

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!