ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Αισθητική Γυναικολογία: Συζητήσαμε με την πιο ειδικό όλα όσα συζητάμε μεταξύ μας στα Girls Night Out!

“Φιλενάδα, σου φέρνω καφέ να πιούμε στον κήπο και να πάμε παρέα στην Αντωνία, απέναντι είναι…” είναι η φωνή της φίλης μου Αρετής Ντάρμα στο τηλέφωνο, καθώς παραγγέλνει καφέ να μας φέρει στον κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, που δουλεύω πυρετωδώς το επόμενο The Pop Up Project, και να πάμε παρέα στην Μαιευτήρα – Χειρουργό Γυναικολόγος, με εξειδίκευση στην δυσπλασία τραχήλου, τον γυναικολογικό και μαιευτικό υπέρηχο, την ενδοσκοπική χειρουργική και την αισθητική γυναικολογία, Αντωνία Λαζαράκη, το Ιατρείο της οποίας είναι όντως σε walking distance από το Μουσείο, στο νούμερο 7 της Ηρώδου Αττικού, στην καρδιά της Κηφισιάς. Η Αντωνία -Τόνια για τις φίλες της, όπως είναι η Αρετή- αντιπροσωπεύει επάξια το νέο αίμα και ό,τι πιο φρέσκο στην Μαιευτική και στη Γυναικολογία, και μετά από 13 χρόνια συνεχούς προσφοράς στην Καλαμάτα, μετέφερε το ιατρείο της σε αυτόν τον νέο σύγχρονο, άρτια εξοπλισμένο χώρο, όπου με ασφάλεια και τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις για τον Covid -19, συνεχίζει να  ενημερώνει, προφυλάσσει και προτείνει αποτελεσματικές – σύμφωνα με τα νεότερα διεθνή δεδομένα – θεραπείες, σε προβλήματα σωματικά, κοινωνικά και ψυχολογικά που σχετίζονται με τη γυναικεία φύση μας.
“Βρίσκεται δίπλα μας σε πολλές σημαντικές στιγμές της ζωής μας όπως την ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας, όπου συντελούνται οι αλλαγές του φύλου και η νεαρή γυναίκα χρειάζεται σωστή καθοδήγηση για μια υπεύθυνη και ασφαλή σεξουαλική ζωή. Τη γέννηση ενός υγιούς βρέφους, από τη στιγμή της σύλληψης, την εξέλιξη της εγκυμοσύνης με όποιες δυσκολίες ενδεχομένως προκύψουν, ως τη στιγμή που η μητέρα θα βιώσει το θαύμα της ζωής αγκαλιάζοντας το παιδάκι της. Την εμμηνόπαυση, περίοδος όπου η ώριμη γυναίκα χρειάζεται ιδιαίτερη στήριξη, λόγω των ορμονικών μεταβολών που επηρεάζουν πολυοργανικά το σώμα της, τη θηλυκότητα της και την αυτοπεποίθηση της” μου λέει η Αρετή, καθώς μπαίνουμε στο ηλιόλουστο Ιατρείο, που με ευχάριστη έκπληξη διαπιστώνω ιδίοις όμμασι , πως διαθέτει από τις πιο σύγχρονες αίθουσες εργαστηρίων και εξέτασης έως δωμάτια yoga για Ασκήσεις Ανώδυνου Τοκετού.

Η Αρετή, ακουμπάει την καινούργια της Louis Vuitton στη reception του Ιατρείου, και εγώ προς στιγμή δεν ξέρω τι να πρωτοθαυμάσω: Την αισθητική του χώρου ή τη συγκλονιστική τσάντα!

“Μα οι περισσότερες γυναίκες που έρχονται να με επισκεφθούν, ενδιαφέρονται για θέματα που όλες συζητάμε με τις κολλητές μας, ή με τις φίλες μας σε girls night out, πίνοντας δροσερά Cosmopolitan σαν άλλες πρωταγωνίστριες του Sex & The City”, μου λέει η Τόνια και τώρα ναι, έχει κερδίσει το απόλυτο ενδιαφέρον μου.

Η Αντωνία Λαζαράκη μας υποδέχεται στο ηλιόλουστο Ιατρείο της για μία κουβέντα, όπως αυτή που κάνουμε μεταξύ μας οι φίλες.

Η αισθητική γυναικολογία που ειδικεύεται η γιατρός Αντωνία Λαζαράκη περιλαμβάνει  παρεμβάσεις επεμβατικές, όπως πλαστική μικρών και μεγάλων χειλέων αιδοίου, κλειτοριδοπλαστική, περινεοπλαστική, σύσφιξη κόλπου – μία θεραπεία που γίνεται στο μαιευτήριο- και τις μη επεμβατικές -που γίνονται στο ιατρείο) laser σύσφιξη κόλπου και μεγάλων χείλεων αιδοίου, laser αναζωογόνησης κόλπου, laser και prp για ατροφικό λειχήνα, fractional laser λεύκανση αιδοίου , botox και υαλουρονικό  για δυσπαρευνία, G-SPOT, laser για ραγάδες και ούλες καισαρικής, fillers για αύξηση των χειλέων του αιδοίου, όπως υαλουρονικο και prp.
“Η πιο δύσκολη και αγχωτική περίοδος στη ζωή της γυναίκας είναι η κλιμακτήριος, η μεταβατική περίοδος από την αναπαραγωγική ηλικία στην εμμηνόπαυση” μας εξηγεί η Τόνια καθώς πίνουμε αρωματικό espresso στους υπέροχους χώρους υποδοχής του Ιατρείου και συνεχίζει.

Αναζωογόνηση σύσφιξη κόλπου και διόρθωση της ακράτειας  μετά τον τοκετό, γίνεται?
“Φυσικά μπορούμε να ανακτήσουμε τη  θηλυκότητα μας! Υπάρχει λύση και είναι το CΟ2 laser’ απαντάει η γιατρός και συνεχίζει: “Με την τεχνολογία αυτή εύκολα και ανώδυνα στο ιατρείο μέσα σε 20-30 λεπτά αναζωογονείται, αναπλάθεται ο ιστός του κόλπου. Επιτυγχάνεται με αυτό τον τρόπο σύσφιξη της περιοχής και υποστηρίζεται και η ουροδόχος κύστη που βρίσκεται ακριβώς από πάνω. Μια κυλινδρική κεφαλή εισέρχεται στον κόλπο περιστρέφεται 360° και κατά μήκος του κάνει μικροσκοπικά απαλά τσιμπήματα, ζεσταίνει την περιοχή και ενεργοποιεί την δημιουργία νέου κολλαγόνου, ελαστίνης, νέων αγγείων και αισθητικών υποδοχών.Αμέσως η γυναίκα αισθάνεται την διαφορά! Συνιστούμε 3 συνεδρίες, με ένα μήνα ετά την πρώτη συνέδρια (είναι ο χρόνος που χρειάζεται να δημιουργηθεί η έλικα του κολλαγόνου). 
      Μη επεμβατικη μέθοδος, χωρίς αναισθησία, χωρίς πόνο, χωρίς αντιβίωση και παυσίπονα μετά,  χωρίς παρενέργειες, αποτελεσματική και κλινικά αποδεδειγμένη, η αναζωογόνηση του κόλπου έχει από πολλά χρόνια στο εξωτερικό και πρόσφατα και στην πατρίδα μας, βοηθήσει πολλές γυναίκες να ξαναβρούν τον εαυτό τους μετά τον τοκετό. 
    Είμαστε γυναίκες, όχι μόνο μητέρες και αξίζουμε να είμαστε υγιείς, να αισθανόμαστε όμορφα με το σώμα μας και να απόλαμβάνουμε τις χαρές της ζωής στο έπακρο. Υπάρχουν λύσεις για ο, τι μας ενοχλεί. Ενημερωθείτε και μη διστάζετε…”

“Η πτώση των ορμονών που σταδιακά συντελείται καθώς μεγαλώνουμε οδηγεί σε αφυδάτωση, λέπτυνση και ξηρότητα του κόλπου, με αποτέλεσμα να χάνει την ελαστικότητα του. Αν αφήσουμε την περιοχή χωρίς αντιμετώπιση η σεξουαλική επαφή γίνεται δύσκολη και επώδυνη. Αρχίζουν οι κολπίτιδες και οι ουρολοιμώξεις, συχνά παρατηρείται ακράτεια ούρων και εμφανίζεται αίσθημα καύσου και κνησμός. Η κλασική γυναικολογία αντιμετώπιζε τα προβλήματα αυτά με την χορήγηση ορμονών. Οι ορμόνες όμως έχουν παρενέργειες, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν απ’ όλες τις γυναίκες-εξαρτάται από το ατομικό ιατρικό ιστορικό-και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πάντα.
Το CO2 laser είναι η πιο αποτελεσματική λύση. Ανώδυνα, χωρίς αναισθητικό, στο ιατρείο, μια κεφαλή που μοιάζει με την κεφαλή του υπερήχου, περιστρέφεται 360 μοίρες σε όλο το μήκος του κόλπου, ζεσταίνει απαλά τον ιστό και ενεργοποιεί την δημιουργία νέου κολλαγόνου και ινών ελαστίνης. Συγχρόνως ομαλοποιεί την αιμάτωση της περιοχής, αυξάνεται η ενυδάτωση και η άμυνα του κόλπου έναντι των λοιμώξεων καθώς και η ευαισθησία των αισθητικών υποδοχέων. Με αυτό τον τρόπο ανακτάται η αντοχή και ελαστικότητα του κόλπου, η σεξουαλική επιθυμία καθώς επίσης υποστηρίζεται η ουροδόχος κύστη που έρχεται σε επαφή με το πρόσθιο κολπικό τοίχωμα.
Η θεραπεία διαρκεί περίπου 30 λεπτά, δεν έχει παρενέργειες και μπορούμε να ξαναγυρίσουμε κατευθείαν στις δραστηριότητές μας. Μπορεί να γίνει στο μεσημεριανό διάλειμμα! Δεν βλέπουμε αίμα, δεν πονάμε μετά, δεν χρειάζεται παυσίπονο και αντιβίωση. Αποφεύγουμε μόνο την έντονη σωματική άσκηση και την σάουνα για 3 μέρες και την σεξουαλική επαφή για 5 μέρες”.
‘Άμεσα, γρήγορα, κλινικά αποδεδειγμένα, αποτελεσματικά, χωρίς πόνο και downtime, από την πρώτη κιόλας συνεδρία αισθανόμαστε την διαφορά. Συνιστούμε 3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 4-6 εβδομάδων η μια από την άλλη για καλύτερο αποτέλεσμα. Το μέγιστο του αποτελέσματος της θεραπείας επιτυγχάνεται σε 6 μήνες από την πρώτη συνεδρία, είναι ο χρόνος που χρειάζονται το κολλαγόνο και η ελαστίνη να αναγεννηθούν, και διαρκεί περίπου 2 χρόνια. Μετά επαναλαμβάνουμε την θεραπεία. Χωρίς χειρουργείο συγχρόνως αντιμετωπίζουμε την ακράτεια ούρων καθώς και  τις υποτροπιάζουσες λοιμώξεις της ουροδόχου κύστεως και του κόλπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεραπεία ενδείκνυται και σε γυναίκες που υποβάλλονται σε θεραπείες για καρκίνο του στήθους και σε εκείνες που έχουν αφαιρέσει την μήτρα τους”.

Με την φίλη μου Αρετή Ντάρμα, στην αίθουσα Yoga για Ασκήσεις Ανώδυνου Τοκετού. Όχι, δεν είμαστε έγκυες, βρήκαμε στρώματα yoga, βρήκαμε και καθρέφτη, βγάζουμε selfies και απολαμβάνουμε την κουβέντα μας με την Αντωνία Λαζαράκη!

Μια από τις πιο ενοχλητικές συνέπειες της εγκυμοσύνης για την αισθητική της γυναίκας είναι οι ραγάδες. Αποτελούν γραμμοειδείς ουλές ερυθροιώδους αρχικά και λευκού στη συνέχεια χρώματος , που εμφανίζονται κυρίως στην κοιλιά, τους γλουτούς, τους μηρούς και στο στήθος.
“Η εμφάνισή τους είναι πιο συχνή στις πολύδυμες κυήσεις, σε λεπτά και ευαίσθητα δέρματα, όταν συνυπάρχουν ενδοκρινολογικά προβλήματα και σε αυξημένη πρόσληψη βάρους κατά την κύηση. Διαπιστώνεται επίσης και κληρονομική προδιάθεση” μας εξηγεί η γιατρός και συνεχίζει.
“Για την πρόληψή τους είναι σημαντική η σωστή διατροφή, η ενυδάτωση του σώματος και η χρήση ειδικών προϊόντων για την περιποίηση του δέρματος που αυξάνουν την ελαστικότητά και την ανθεκτικότητα του στην αναπόφευκτη διάταση του. Για την αντιμετώπιση των ραγάδων που τελικά δεν αποφύγαμε, έχουμε πολύτιμο βοηθό το Fractional Laser και το PRP (αυτόλογα αιμοπετάλια), θεραπείες αποτελεσματικές, εύκολες, ανώδυνες που γίνονται στο ιατρείο και ενεργοποιούν την ανάπλαση του τραυματισμένου ιστού”.

Η Αντωνία Λαζαράκη είναι «Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος» με εξειδίκευση στην δυσπλασία τραχήλου, τον γυναικολογικό και μαιευτικό υπέρηχο, την ενδοσκοπική χειρουργική και την αισθητική γυναικολογία. Απόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό Λίαν Καλώς.
Θήτευσε ως αγροτικός ιατρός στα Λεύκτρα Θηβών και το Κ.Υ. Διστόμου.
Ειδικεύτηκε στο Γ.Ν.Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ» το χρόνο της γενικής χειρουργικής όπου συμμετείχε σε πληθώρα λαπαροσκοπικών επεμβάσεων, στο Κωνσταντοπούλειο Γ.Ν. Ν. Ιωνίας «Αγ. Όλγα» και το Γ.Ν. Νίκαιας Πειραιά « Αγ. Παντελεήμονα» τους χρόνους της μαιευτικής και στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Αγ. Σάββα» όπου έλαβε μέρος σε ογκολογικές γυναικολογικές επεμβάσεις, ογκολογικά συμβούλια και παράλληλα ήταν βοηθός χειρουργός και στην κλινική μαστού. Παράλληλα εργάστηκε ως ελεγκτής ιατρός του Δημοσίου και ως σύμβουλος ιατρός στα κέντρα αισθητικής LIPOGEN.
Εξειδικεύτηκε στον γυναικολογικό και μαιευτικό υπέρηχο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας 2008 και είναι κάτοχος αδείας εκτελέσεως υπερηχογραφημάτων από το ΚΕΣΥ.
Είναι πιστοποιημένο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου και Εφαρμογών LASER
Εκπαιδεύτηκε στη λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική στην Αcet και συμμετέχοντας σε σεμινάρια και μαθήματα του A.WATTIER.
To 2017 ξεκίνησε να ενδιαφέρεται για την αισθητική γυναικολογία. Εκπαιδεύτηκε από τον Α.Badder στο Dubai και είναι μέλος της ESAG.
Από το 2007 εργάζεται ως ιδιώτης ιατρός στην Καλαμάτα και από 2016 ίδρυσε υποκατάστημα και στη Σπάρτη.
Το 2020 δημιουργησε στην Κηφισιά το Lazaraki Antonia female fife. Σύγχρονο, άρτια εξοπλισμένο κέντρο ,με στόχο την ολοκληρωμένη προσέγγιση των αναγκών της σύγχρονης γυναίκας.
Χειρουργεί και τελεί φυσιολογικούς τοκετούς στο ΙΑΣΩ Αθηνών, καθώς και στο CITYHOSPITAL Καλαμάτας.
Συμμετέχει σε συνέδρια και σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό και ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στην ειδικότητα της.

“Ένα άλλο θέμα που απασχολεί πολλές από εμάς είναι η υπέρχρωση, η πιο σκούρα εμφάνιση του δέρματος, του αιδοίου και του περινέου επηρεάζει συχνά ψυχολογικά τις γυναίκες.
Προκαλεί μείωση της αυτοπεποίθησής τους και νιώθουν άβολα στις προσωπικές τους στιγμές.
Η λύση είναι το Fractional Laser! Είναι μια ανώδυνη και εύκολη διαδικασία, στο ιατρείο, διάρκειας 20’-30’ λεπτών. Τοποθετούμε στην περιοχή  μισή ώρα πριν μια αναισθητική κρέμα, όπως και στην αποτρίχωση. Το laser κάνει ένα peeling της σκουρόχρωμης επιδερμίδας και εμφανίζεται το ροζ, λαμπερό δέρμα. Με μια μόνο συνεδρία επιτυγχάνεται λεύκανση κατά 40%.
Ανάλογα με τον τόνο χρώματος που θέλουμε να πετύχουμε μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη συνεδρία.
Την ίδια μέρα επιστρέφουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες, ενώ αποφεύγουμε τα sportς και την σεξουαλική επαφή για 4 μέρες”
Αυτό που μου έμεινε εμένα μετά από το υπέροχο αυτό coffee break που απόλαυσα με την παλιά και τη νέα μου φίλη, είναι πως πλέον, υπάρχουν λύσεις για ό,τι μας ενοχλεί, για ό,τι μας απασχολεί και για ότι ενδεχομένως συζητάμε όλες με τις φίλες μας. Και πως ναι, πέρα από όσα λέμε μεταξύ μας οι κολλητές, πλέον μπορούμε να τα μοιραστούμε και με μία ειδικό, για να μας κατευθύνει με τον πιο σωστό τρόπο. Πόσο μάλλον, όταν αυτή η ειδικός, είμαι σίγουρη πως θα γίνει και η δική σας καλή φίλη. Μπείτε εδώ, βρείτε όσες πληροφορίες χρειάζεστε, και καλέστε στα Τ 211 4030807 & Μ 6944184868, για να πιείτε μαζί της τον δικό σας απολαυστικό αρωματικό espresso.

error: Content is protected !!