ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Aφιερωματική εκδήλωση για τον Παύλο Μπακογιάννη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδρίων «Γεώργιος Καράντζας» της ΕΣΗΕΑ η αφιερωματική εκδήλωση για τον Παύλο Μπακογιάννη. Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού Ιδρύματος Μαρία Αντωνιάδου στην εναρκτήρια ομιλία αναφέρθηκε στη διαδρομή του Παύλου Μπακογιάννη στη δημοσιογραφία και την πολιτική του δράση που υπήρξε μεστή αποτελεσμάτων, καταλήγοντας ότι για τους έλληνες δημοσιογράφους θα είναι πάντοτε ένας μάρτυρας που θυσίασε την ίδια του τη ζωή για την πατρίδα και την εθνική συμφιλίωση.

ο Δημοσιογράφος και Συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός δωρίζει στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη το διήγημα που εμπνεύστηκε από την εκπομπή του πατέρα του στο ελληνόφωνο πρόγραμμα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας

Στη συνέχεια, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, κορυφαίος λογοτέχνης και μέλος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Ιδρύματος, Βασίλης Βασιλικός, αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Παύλο Μπακογιάννη και διάβασε ένα διήγημα, το οποίο εμπνεύστηκε από την εκπομπή του στο ελληνόφωνο πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας της Βαυαρίας.
Η κ. Ελένη Τορόση, συγγραφέας, αναφέρθηκε στη γνωριμία της με τον αξέχαστο Παύλο και στη συνεργασία τους στο Ραδιόφωνο της Βαυαρίας. Περιέγραψε το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του και θυμήθηκε χαρακτηριστικές στιγμές που ζήσανε μαζί. Ο δημοσιογράφος Γιάννης Βλαστάρης μίλησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γνώρισε τον Παύλο Μπακογιάννη και τη συνεργασία τους λίγο αργότερα στο περιοδικό «ΕΝΑ». Αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάστηκε, εκδόθηκε και τελικά πέτυχε το περιοδικό αλλά και το πώς σκεφτόταν και ενεργούσε ο Μπακογιάννης μέχρι τη στιγμή που αποχώρησε από τη θέση του εκδότη – διευθυντή.

Στην ιστορική βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ «Δημήτρης Πουρνάρας», οι κυρίες Μαρέβα Μητσοτάκη, Ελένη Πουρνάρα Καρκαζή, Μαρία Αντωνιάδου Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και Γιώργος Ρωμαίος πρώην Υπουργός και δημοσιογράφος.

Τέλος, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης περιέγραψε γλαφυρά την πρώτη του απρόσμενη συνάντηση με τον αδικοχαμένο Παύλο, η οποία κράτησε έξι ώρες, και ήταν η αρχή μιας στενής σχέσης που κράτησε μέχρι την άνανδρη δολοφονία του.

Η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου υποδέχεται τον Αρχηγό της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην είσοδο της ΕΣΗΕΑ

Ο Πρώην Πρωθυπουργός Π. Πικραμένος, η Συγγραφέας Ελένη Τορόση, η Βουλευτής και Γραμματέας της Βουλής Αναστασία Γκαρά, ο Δημοσιογράφος και Συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης

Ο Δημοσιογράφος και Συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και μέλος του Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΑ

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος, η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, Ο Αρχηγός της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος.

Η Συγγραφέας Ελένη Τορόση ομιλήτρια της αφιερωματική εκδήλωσης στον Παύλο Μπακογιάννη του Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΑ

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης

Την εκδήλωση έκλεισε η Αλεξία Μπακογιάννη, η οποία, αφού ευχαρίστησε θερμά την ΕΣΗΕΑ και το Μορφωτικό Ίδρυμα για την πρωτοβουλία τους, διάβασε αποσπάσματα κειμένων του πατέρα της που αφορούσαν τον ρόλο του Τύπου και τα οποία παραμένουν επίκαιρα έως σήμερα.

Η κυρία Αλεξία Μπακογιάννη παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα από την Μαρία Αντωνιάδου Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μάκη Διόγο Α’ Αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και την Αρια Αγάτσα Β’ Αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ

Η κυρία Αλεξία Μπακογιάννη ευχαριστεί την ΕΣΗΕΑ και το Μορφωτικό Ιδρυμα για την αφιερωματική εκδήλωση στον πατέρα της.

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο κύριος Κώστας Μπακογιάννης με τρυφερότητα συγχαίρουν την Αλεξία Μπακογιάννη για την ομιλία της εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων όλων

credits: Studio Panoulis

error: Content is protected !!