ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ανοίγοντας το σπίτι για τις διακοπές του Αυγούστου!

Μία ημέρα αφότου επιστρέφω από τις πενθήμερες διακοπές μας στην Πάρο και μία πριν φύγουμε για τις μεγάλες διακοπές του Αυγούστου, έχοντας λίγες μόλις ώρες στην διάθεση μου για να κάνω όλα όσα θέλω πριν κλείσω πίσω μου την πόρτα, αποφασίζω να τις αφιερώσω όλες στο Golden Hall, για να επιλέξω όλα όσα χρειάζεται το σπίτι στις Σπέτσες, για να μας υποδεχθεί και αυτόν τον Αύγουστο.
Μικρές πινελιές ανανέωσης, όμορφα μικρά (ή και πιο μεγάλα) δώρα στο σπίτι που μας χαρίζει απλόχερα μόνο χαρά και ξεγνοιασιά, αλλά και άλλα πρακτικά σκεύη, που θα κάνουν την εκεί παραμονή μας πιο εύκολη και οπωσδήποτε αξέχαστη.
Η ζέστη είναι πραγματικά ανυπόφορη, το θερμόμετρο του αυτοκινήτου με πληροφορεί πως οι βαθμοί του Κελσίου πλησιάζουν τους πενήντα, όμως μπαίνοντας στο Golden Hall, με πλημμυρίζει μία ανακουφιστική δροσιά που σχεδόν από την χαρά μου, μου έρχεται να κλάψω.
Βρίσκομαι στον πιο αγαπημένο μου shopping προορισμό, που και σήμερα, μοιάζει σαν άλλη όαση άνεσης και δροσιάς.

Νιώθω τόση χαρά, που η πρώτη μου στάση είναι στο Cook Shop, για να αγοράσω το BBQ που είχε βάλει τόσες ημέρες στο μάτι ο Νικόλας, και δεν είχε βρει την ευκαιρία να έρθει να το πάρει.


Η τάση των τελευταίων χρόνων είναι σαφώς η επιστροφή στο σπίτι και την κουζίνα, πόσο μάλλον (και) αυτό το καλοκαίρι, που οφείλουμε όλοι μας να είμαστε πιο προσεκτικοί ως προς τις εξόδους μας στα κοσμικά νησιά και στα πολυσύχναστα χωριά μας.  Το Cook-Shop είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου καταστήματα, εξειδικευμένο στα είδη κουζίνας. Στο Cook-Shop του Golden Hall βρίσκω μια πλούσια γκάμα προϊόντων, όχι μόνο για δώρα, αλλά και για καθημερινή προσωπική χρήση, που συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα με τις προσιτές τιμές.


Εκτός από το θεϊκό δώρο που πήρα στον Νικόλα, επιλέγω το σερβίτσιο της Maxwell & Williams, που θα συντροφεύει με τα καλοκαιρινά του χρώματα τα λουκούλλεια γεύματα μας κάτω από την πέργκολα, μετά από την επιστροφή μας από τη θάλασσα και τις όμορφες βραδιές δίπλα στο BBQ στον κήπο.


Η δεύτερη επίσκεψη μου είναι στο  FURDECO. Πολύ πολύ αγαπημένο κατάστημα, και όχι μόνο για τους υπέρκομψους δίσκους και τα sous-plat που διαθέτει.

H FURDECO furniture & decoration έχει καθιερωθεί ως ο ειδικός στην σχεδίαση και την κατασκευή επίπλων, χαλιών και αντικειμένων εσωτερικού χώρου υψηλής ποιότητας.

Από εδώ έχω, επιλέξει όλα τα σουβέρ και τους δίσκους σερβιρίσματος για το σπίτι μας στην πόλη, και το ίδιο θέλω να κάνω για την θερινή μας κατοικία στο νησί. Σε λευκούς τόνους, και ίσως αποκτήσω (επιτέλους) και την ολόλευκη μηχανή piece of art του εσπρέσο.

Με την πάροδο των χρόνων, η FURDECO , παράλληλα με την κατασκευή επίπλων, χαλιών και τις ειδικές παραγγελίες, πρόσθεσε στις συλλογές της μια εντυπωσιακή ποικιλία υφασμάτων και αντικειμένων από κορυφαίους, διεθνείς οίκους διακόσμησης. Δεν είναι τυχαίο ότι η FURDECO ήταν από τις πρώτες ελάχιστες ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο στην κορυφαία διεθνή έκθεση στο χώρο «Maison et Objet» στο Παρίσι για πέντε χρόνια.

Με πρωταγωνιστή τη δύναμή της έμπνευσης, την ποιότητα της δημιουργίας και τη χαρά της εφαρμογής η FURDECO δημιούργησε ένα μοναδικό concept store ‘boutique decoration’ μέσα στο Golden Hall, με στόχο την εξαίρετη διαμόρφωση ή διακοσμητική αναβάθμιση ιδιωτικών κατοικιών, yachts, βιλών, σκαφών, ξενοδοχείων, και άλλων χώρων υψηλών απαιτήσεων.


Επόμενη στάση στο Kapopoulos Fine Arts!


Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall με οικοδεσπότες τη Μαρίνα και τον Ευάγγελο Καπόπουλο, οι οποίοι με γνώμονα την αγάπη τους για την τέχνη αλλά και την πολυετή εμπειρία τους, προτείνουν καταξιωμένους εικαστικούς καλλιτέχνες Έλληνες, αλλά και Ευρωπαίους, αγκαλιάζουν τις νέες τάσεις και δίνουν βήμα σε νέους φερέλπιδες ζωγράφους.


Εδώ, βρίσκω έργα ζωγραφικής και γλυπτικής σημαντικών Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, τα οποία πάντα συνοδεύονται από πιστοποιητικό γνησιότητας. Ανάμεσα τους έργα των: Γαϊτη, Πρέκα, Τάκη, Ακριθάκη, Σπυρόπουλου, Πράσινου, Παύλου, Φασιανού, Τσόκλη, Καρά, Σπεράντζα, Μυταρά, Σόρογκα, Στεφάνου, Ζούνη, Μανωλίδη, Δρούγκα, Μακρουλάκη, Γέρου, Σάμιου, Γεωργίου, Adami, Arman, Errό, Sequi, Deleval, Klasen, Compas, κ. ά.

Το συγκεκριμένο χώρο τον προτιμώ μιας και έχει τη σημασία του πως η αίθουσα Kapopoulos Fine Arts διατηρεί άμεση και διαπροσωπική σχέση με τους καλλιτέχνες από τα ατελιέ των οποίων προμηθεύεται τα έργα που προσφέρει στους φιλότεχνους.

Μα αν κάποιος είναι ειδικός στις resort συλλογές και στα ομορφότερα μπλε της Ελλάδας, αυτός δεν είναι άλλος από τη Λιάνα Βουράκη, η οποία στην αγκαλιά του συγκλονιστικού Authentics by Liana Vourakis, έχει συγκεντρώσει τα πιο μοναδικά objects από τις πιο πιο κομψές της συλλογές, για την ανανέωση του εξοχικού μας και φυσικά, για τα ομορφότερα δώρα που μπορείς να προσφέρεις ως καλεσμένος στους οικοδεσπότες των καλοκαιρινών προορισμών.

Κάθε καλοκαίρι κάνω στο σπίτι μου έστω και από ένα δώρο από τις μοναδικές συλλογές του Authentics by Liana Vourakis,  τα οποία άλλωστε είναι και αυτά που καθορίζουν την αισθητική του.

Φέτος, επιλέγω τα κοράλλια του Hermes από τις συλλογές του Authentics by Liana Vourakis…. ενώ κάθε -μα κάθε- καλοκαίρι προμηθεύομαι από εδώ μία βεντάλια για εμένα και από μία για τους καλεσμένους μου.

Τέλος, δεν θα μπορούσα να αποχωρήσω για τις καλοκαιρινές μου διακοπές, χωρίς μία (μεγάλη) στάση στο Waks, για τα κεριά που θα συντροφεύσουν τις ομορφότερες στιγμές μας στον κήπο, που θα συνοδέψουν με την διακριτική τους λάμψη τα ολόγιομα φεγγάρια του Αυγούστου, και που θα σκορπίσουν γενναιόδωρα τα σπάνια και μεθυστικά αρώματα τους σε κάθε γωνιά του σπιτιού.

Στον πρώτο όροφο του Golden Hall, στο αγαπημένο μου Waks,  ανανεώνω τα κεριά του σπιτιού -με προτίμηση τα Marble Light στο άρωμα του Bergamot. Και φυσικά τα επετειακά της Συλλογής “1821-2021”!

Το επετειακό κερί που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 κρατάει ζωντανή τη φλόγα του ηρωικού πνεύματος της Ελλάδας, και αποτελεί ένα μοναδικό διακοσμητικό για κάθε χώρο, ιδίως για το θερινό μας σπίτι, μέσα από τα μπλε, κόκκινα και λευκά χρώματα του.  Κάθε χειροποίητο κεραμικό κομμάτι έχει κατασκευαστεί από τη Χριστίνα Μόραλη.

Καλό Αύγουστο να έχουμε, και να χαρούμε στις εξοχές μας, την κάθε στιγμή του!

error: Content is protected !!