ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

4 χρόνια προσφοράς ζωής από το ΜΑΝΑ!

Σήμερα, 4 Φεβρουαρίου 2022, και Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2018 παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης βάσει ιατρικής ένδειξης σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και γυναικολογικό καρκίνο συμπληρώνει 4 χρόνια ζωής! Σε αυτή τη μεγάλη χρονική περίοδο μάλιστα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, το ΜΑΝΑ έχει κατορθώσει να παραμείνει ενεργό, προσφέροντας σε περισσότερες από 300 γυναίκες τις υπηρεσίες του, ενώ ο οργανισμός συνεχίζει αδιάλειπτα τη λειτουργία του!

Ο Οργανισμός ΜΑΝΑ δημιούργησε έναν ειδικό χώρο για την υποστήριξη και τη δωρεάν κάλυψη των εξειδικευμένων αναγκών των γυναικών με καρκίνο του μαστού ή γυναικολογικό καρκίνο, σεβόμενος πάντα την ανάγκη των ασθενών για απόλυτη διακριτικότητα και εχεμύθεια.
Το Σπίτι του ΜΑΝΑ στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας και έχει εξοπλιστεί κατάλληλα, ώστε κάθε γυναίκα να αισθάνεται ότι:
– Βρίσκεται σε ένα χώρο, όπου μπορεί να λάβει φροντίδα, απόλυτα προσαρμοσμένη στις δικές της ξεχωριστές και προσωπικές ανάγκες.
– Μπορεί να απευθυνθεί σε ειδικούς και να βρει υποστήριξη στα θέματα υγείας που την απασχολούν.
Η χαλάρωση, το «μοίρασμα», η φροντίδα και η επανασύνδεση των γυναικών με τη θετική πλευρά της ζωής είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν Το Σπίτι του ΜΑΝΑ.

Ο εορτασμός αυτής της συμβολικής ημέρας φέτος αποκτά ιδιαίτερα σημασία καθώς ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ και ο  Πρύτανης  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος (Καθηγητής Αιματολογίας Ογκολογίας) ανακοινώνουν την συνεργασία τους, με σκοπό την παροχή από τον Οργανισμό, δωρεάν γονιδιακού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού και κάθε γυναικολογικό καρκίνο σε γυναίκες, που πληρούν αυστηρά τα ιατρικά κριτήρια όπως αυτά έχουν διεθνώς οριστεί.

Η Πρόεδρος του ΜΑΝΑ. Randa Ghandour

Το 2021 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, καθώς στο πρώτο 8μηνο συνεχίστηκε με επιτυχία η παροχή υπηρεσιών διαδικτυακά προς όλες τις γυναίκες του ΜΑΝΑ ενώ από το Σεπτέμβριο το Σπίτι του ΜΑΝΑ άνοιξε ξανά τις πόρτες του, προσφέροντας με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όσα μαθήματα ήταν εφικτό, δια ζώσης. Παρόλα αυτά, η διαδικτυακή παρουσία του ΜΑΝΑ εξακολουθεί δυναμικά, δίνοντας την ευκαιρία σε όσες γυναίκες δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους ή κατοικούν εκτός Αθηνών να παρακολουθούν τις συνεδρίες.

Στα highlights της επιτυχημένης 4ης χρονιάς του ΜΑΝΑ συμπεριλαμβάνονται το τιμητικό δείπνο προς τιμή του ΜΑΝΑ που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο, με αφορμή το Μήνα Ενημέρωσης και Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, μετά από πρωτοβουλία του Γάλλου Πρέσβη Patrick Maisonnave, παρουσία της Προέδρου του «ΜΑΝΑ», κυρίας Randa Ghandour, καθώς και μελών του ΔΣ, εθελοντών και Κυριών του ΜΑΝΑ, στο πλαίσιο της φημισμένης καμπάνιας γαστρονομικής δημιουργίας «Goût de France-Good France».

Οι Κυρίες του «ΜΑΝΑ» με την κυρία Ghandour

Επίσης ιδιαίτερα σημαντική είναι η προσθήκη μιας νέας υπηρεσίας, όπως η Δανειστική Λέσχη Βιβλίου ενώ είναι άξια αναφοράς η είδηση ότι μέσα στο 2021, κυρίες που ζήτησαν στο παρελθόν υποστήριξη από το ΜΑΝΑ, πλέον προσφέρουν με τη σειρά τους εθελοντική υπηρεσία στον Οργανισμό, δίνοντας πίσω στις υπόλοιπες γυναίκες, την αγάπη που έλαβαν οι ίδιες.

Patrick Maisonnave, Ghassan Ghandour, Randa Ghandour, Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, Καθηγητής Θεραπευτικής Ογκολογίας Αιματολογίας

Οι αριθμοί της τετραετούς επιτυχημένης πορείας «μιλούν» από μόνοι τους. Στο σύνολο 11.296 ωρών υπηρεσίας, 300 γυναίκες έχουν δεχτεί κατά μέσο όρο 14,46 ώρες ημερησίως ενώ παράλληλα, στο έργο του ΜΑΝΑ συνεισφέρουν 32 εθελοντές γιατροί, επαγγελματίες υγείας και εξειδικευμένο, στις διάφορες υπηρεσίες, προσωπικό. Επιπλέον 19 εθελοντές γιατροί και επαγγελματίες υγείας παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στους επαγγελματικούς τους χώρους.

Randa Ghandour Πρόεδρος «ΜΑΝΑ», Ιζόλδη Χατζηγιάννη Διευθύντρια «ΜΑΝΑ»

Για τα γενέθλια του ΜΑΝΑ, η  Πρόεδρος του, κα Randa Ghandour, συγκινημένη δήλωσε: «Εδώ και 4 χρόνια το Σπίτι του ΜΑΝΑ προσπαθεί να προσφέρει –  παρόλες τις δυσκολίες, όπως η πανδημία –  στήριξη, αγάπη , ζεστασιά και θετική διάθεση σε όλες τις γυναίκες που το έχουν ανάγκη. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε ακόμα πιο δυναμικά και αισιόδοξα, πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια των ανθρώπων του ΜΑΝΑ, των εθελοντών και των υποστηρικτών μας. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, καθώς χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να κάνουμε καθημερινά το  όραμα μας  πραγματικότητα!»

Randa Ghandour, Φαίη Μπέη

Αυτά τα τέσσερα χρόνια, γυναίκες όλων των ηλικιών δέχονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, στο Σπίτι του ΜΑΝΑ, πλήθος υπηρεσιών από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας με εμπειρία στη φροντίδα ασθενών με καρκίνο, πάντοτε σε συνεργασία με τους δημόσιους φορείς Υγείας, αλλά και από ιδιώτες επαγγελματίες υγείας που προσφέρουν εθελοντικά την υποστήριξή τους, σεβόμενοι απαραίτητα την ιατρική δεοντολογία.

Στόχος αυτών των υπηρεσιών που προσφέρονται, είναι η επαναφορά των συγκεκριμένων γυναικών σε έναν φυσιολογικό τρόπο ζωής, όπως πριν την εμφάνιση της νόσου, βελτιώνοντας την ποιότητας της ζωής τους, που αποτελεί και το όραμα της Προέδρου και ιδρυτικού στελέχους του Οργανισμού Κυρίας Randa Ghandour, η οποία έχει δώσει προσωπική μάχη με τον καρκίνο του μαστού και έχει νικήσει.

error: Content is protected !!