ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

1st Endomarch Cyprus: Πορεία Ελπίδας και Ευαισθητοποίησης!

Μαζί με 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Κύπρος συμμετείχε χθες Κυριακή, στην Παγκόσμια Κίνηση Ευαισθητοποίησης για την Ενδομητρίωση με μια Πορεία Ελπίδας.

Η ενδομητρίωση είναι μια χρόνια γυναικολογική πάθηση κατά την όποια τμήματα του ενδομητρίου αναπτύσσονται εκτός μήτρας προκαλώντας οξείς πόνους και προβλήματα υπογονιμότητας, προσβάλλοντας σήμερα περισσότερες από 170.000.000 γυναίκες στον πλανήτη.

Στην ηλιόλουστη Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών καθώς και επωνύμων που με θετική διάθεση και σύμμαχο τον καλό καιρό έσπασαν την σιωπή τους και περπάτησαν με στόχο την ευαισθητοποίηση για την ενδομητρίωση.

0368

Στην Κύπρο παραβρέθηκαν οι Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης (Δήμαρχος Λευκωσίας), ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς (Πρόεδρος της Εκστρατείας Κύπρου ) η Ερατώ Κοζάκου- Μαρκουλλή ( πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου),η Κατερίνα Γκαγκάκη, ο Τάσος Τρύφωνος, η Έβελυν Καζαντζόγλου, η Χριστίνα Δημητρίου.

Παράλληλα σε μια ευρεία καμπάνια ευαισθητοποίησης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με μήνυμα “Time to End the Silence!” συμμετείχαν σημαντικοί celebrities οπως οι Δέσποινα Βανδή, Μέλινα Ασλανίδου, Αθηνά Οικονομάκου, Αλέξης Γεωργούλης, Ευρυδίκη, Αποστολία Ζωή, Ράνια Θρασκιά, Σοφή Πασχάλη, Μαίρη Συνατσάκη, Νικολέττα Καρρά, Μαρία Κορινθίου, Φαίη Σκορδά, Κατερίνα Ζαρίφη, Νίκος Μουτσινάς, Μαρία Μπεκατώρου, Έλλη Κόκκινου, Ναταλία Γερμανού, Σμαράγδα Καρύδη, Χριστίνα Κοντοβά, Δέσποινα Καμπούρη, Ευαγγελία Αραβανή, Ileana Williams, Δούκισσα Νομικού, Θέμης Γεωργαντάς, Τόνια Σωτηροπούλου, Αννα Prelevic και Δημήτρης Ουγγαρέζος.

 Εβελυν Καζαντζόγλου

Εβελυν Καζαντζόγλου

 Κατερίνα Γκαγκάκη , Στεφανος Χανδακάς – πρόεδρος Endomarch Cyprus, Χριστίνα Δημητρίου

Κατερίνα Γκαγκάκη , Στεφανος Χανδακάς – πρόεδρος Endomarch Cyprus, Χριστίνα Δημητρίου

Κατερίνα Γκαγκάκη, Τάσος Τρύφωνος

Κατερίνα Γκαγκάκη, Τάσος Τρύφωνος

Η εκστρατεία Εndomarch Cyprus 2016 έχει τεθεί υπό την Υψηλή Προστασία της κυρίας  Άντρης Αναστασιάδη, συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία  στηρίζοντας την εκστρατεία διαφώτισης και ευαισθητοποίησης για την Ενδομητρίωση, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά το πολύπλευρο κοινωνικό της έργο.

Εβελυν Καζαντζογλου Κατερίνα Γκαγκάκη

Εβελυν Καζαντζογλου Κατερίνα Γκαγκάκη

Χορηγοί του Εndomarch Cyprus 2016 είναι οι εταιρείες, Μedochemie και Agetis Supplements.Υποστηρικτές της εκστρατείας είναι ο Δήμος Λευκωσίας το American Medical Center και το ΑIMIS.
Χορηγοί Επικοινωνίας είναι ο ο ραδιοφωνικός σταθμός Κύπρου LOVE FM, το περιοδικό Beautiful People και ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Κύπρου.

It’s good to know:
Συμπτώματα της Ενδομητρίωσης
Οξύς πόνος κατά τη διάρκεια της περιόδου
Πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή
Πόνος κατά τη διάρκεια της κένωσης ή της ούρησης
Κόπωση
Κατάθλιψη
Στειρότητα
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της περιόδου:
Διάρροια, Δυσκοιλιότητα, Φούσκωμα, Ναυτία
Διάρκεια περιόδου, περισσότερο από 8 ημέρες
Εκτεταμένη αιμορραγία
Πόνος στην περιοχή της λεκάνης, εκτός περιόδου

Ας Μιλήσουμε!

error: Content is protected !!