ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«1821» Η πρώτη συλλογή του Marios Schwab για τη Zeus + Δione προσδιορίζει την έννοια της σημερινής ελληνικότητας!

Με έμπνευση από την επανάσταση του 1821, η πρώτη συλλογή του καταξιωμένου σχεδιαστή Marios Schwab για τη Zeus + Δione κυκλοφορεί για να μας υπενθυμίσει τι σημαίνει σήμερα ελληνικότητα και να ορίσει την έναρξη μιας καινούργιας εποχής για το brand.
Με τη συλλογή SS2021, η ZEUS + ΔΙΟΝΕ επιμένει στις δημιουργικές αρχές και αξίες, που γοήτευσαν το νέο της καλλιτεχνικό διευθυντή: το πάθος για τον επαναπροσδιορισμό της ελληνικής παραδοσιακής χειροτεχνίας που δε θυσιάζει το σύγχρονο στυλ και με αφετηρία τους ήρωες και τις ηρωίδες που άνοιξαν το δρόμο για την ανεξαρτησία, δημιουργεί ready-to-wear ενδύματα, τσάντες, μαγιό, σανδάλια, γυαλιά ηλίου και κοσμήματα από premium υλικά, που κατασκευάζονται από Έλληνες τεχνίτες με παραδοσιακές τεχνικές.


«Η συλλογή ‘1821’ «παντρεύει» την παράδοση με την ιστορία πάθους και ηρωισμού της ελληνικής επανάστασης, αναδεικνύοντας αβίαστα μια νέα ελληνικότητα» σημειώνει ο Schwab. Και πράγματι, αναβιώνει στοιχεία και μοτίβα της ελληνικής παράδοσης που ορμητικά μετασχηματίζονται στη σύγχρονη αντίληψη της Ελλάδας που φέρνει η κοσμοπολίτικη αισθητική του.
Ένας «καμβάς ελληνικότητας», με άψογα φινιρισμένα πολυτελή υλικά, όπου κυριαρχούν τα «ελληνικά μπλε», το έντονο κόκκινο και το μπορντώ καθώς και το πράσινο με γήινες πινελιές από μπεζ, άσπρο και εκρού. Στη συλλογή, η παράδοση συνδιαλέγεται με το παρόν, κάνοντας την εκδοχή του brand για το μέλλον να διαγράφεται φωτεινή και αισιόδοξη.


Για αυτή την μοναδική συλλογή SS2021, η ZEUS + ΔIONE συνεργάζεται με δύο διεθνή, πετυχημένα ελληνικά brands, που συνομιλούν με το διεθνές κοινό φέρνοντας την Ελλάδα στο επίκεντρο. Με την Ileana Makri, που δημιουργεί ασημένια κοσμήματα που παραπέμπουν σε παραδοσιακά ανδρικά γιλέκα, χρησιμοποιώντας τη συρματερή, τεχνική της περιοχής των Ιωαννίνων. Για πρώτη φορά, συνεργάζεται και με την Ancient Greek Sandals για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής σειράς από σανδάλια και τσόκαρα (clogs), εμπνευσμένα από το τσαρούχι.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς στην Zeus+Δione να κοιτάζουμε μπροστά, διαμορφώνοντας το σχεδιαστικό μας μέλλον όπως το έχουμε ονειρευτεί» σημειώνει η Δήμητρα Κολοτούρα, πρόεδρος της Ζ+Δ. «Σε αυτή τη σημαντική επέτειο για τη χώρα μας θέλαμε να εμπλουτίσουμε την συλλογή μας με συνεργασίες και άλλων σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών. Η Ιλεάνα Μακρή εκτός από εμπνευσμένη σχεδιάστρια κοσμημάτων με διεθνή απήχηση είναι συγχρόνως μία γυναίκα που ταυτίζεται με τις αξίες του brand μας και αντιπροσωπεύει την Ελληνίδα για την οποία εμείς σχεδιάζουμε. Με τον ίδιο τρόπο θελήσαμε να έρθουμε κοντά στα Ancient Greek Sandals μιας και θαυμάζουμε τη δουλειά τους και πάντα συζητούσαμε να συνδυαστούμε σχεδιαστικά. Και να που ήρθε η κατάλληλη αφορμή. Είμαστε πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα των συνεργασιών αυτών και ανυπομονούμε να δείξουμε την εμπνευσμένη αυτή δουλειά, που έχει κοινή βάση την αγάπη μας για τη χώρα μας και τους ανθρώπους της».

error: Content is protected !!