ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Το My Way στο The Pop Up Project: Spring Edition!

The Pop Up Project: Spring Edition:
Πέμπτη 6, Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Απριλίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 20:00 το βράδυ, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, στην καρδιά της Κηφισιάς!

Η βασική ιδέα του brand My Way, αφορά στην αναβάθμιση και ανακύκλωση (upcycling) των καινούργιων ρούχων, μετατρέποντας τα σε εμπνευσμένα, εντελώς διαφορετικά και μοναδικά κομμάτια (sustainable fashion).

Η φιλοσοφία που διέπει το My Way αντανακλά την βασική αρχή της Ιαπωνικής τέχνης, Kintsugi (金継ぎ / Kintsukuroi, 金繕い), που επισκευάζει τα σπασμένα κεραμικά, γεμίζοντας τις ραφές τους, με πολύτιμα μέταλλα. Με αυτό τον τρόπο, προκύπτουν αντικείμενα που αποκτούν πρόσθετη συλλεκτική αξία.

To My Way δημιουργεί ρούχα που απευθύνονται στην ιδιαίτερη προσωπικότητα της κάθε γυναίκας ανεξαρτήτως ηλικίας, λαμβάνοντας υπόψιν τα ατομικά χαρακτηριστικά, τις αισθητικές προτιμήσεις και ιδανικά τις ψυχολογικές αποχρώσεις της.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός ρούχου, δηλαδή όλη η πειραματική διαδικασία της μετατροπής του, είναι τόσο μοναδική, όσο και η προσωπικότητα της κάθε γυναίκας.

Οι αισθητικές και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις επάνω στα ρούχα, περιλαμβάνουν συχνά avant garde στοιχεία της haute couture, επιχειρώντας μία θεατρική προσέγγιση της καθημερινότητας.

Επιπλέον, γνωρίζοντας την αρνητική επιβάρυνση που έχει η βιομηχανία της μόδας στον πλανήτη, η ομάδα του My Way υποστηρίζει ότι μπορούμε να συνδυάσουμε την ηθική με την αισθητική, αφήνοντας το ελάχιστο βλαβερό αποτύπωμα.

Με άλλα λόγια, το My Way δημιουργεί, επανασχεδιάζει και ανακυκλώνει ευφάνταστα τα ρούχα με

– έναν τρόπο πού σέβεται, αλλά και συνεχίζει να αφηγείται την ιστορία τους.

– έναν τρόπο που παίρνει σοβαρά υπόψιν του, την ανθρωπότητα και το περιβάλλον.

– έναν τρόπο που το ταξίδι της μετατροπής τους, μοιάζει με συναρπαστικό παραμύθι, όπου “ναι”, οι γυναίκες είναι πάντα πριγκίπισσες!

-έναν τρόπο που αναδεικνύει την μοναδικότητα, την διαφορετικότητα και την ομορφιά κάθε γυναίκας που αγαπά και σέβεται τον εαυτό της.

Mπορούμε να συνδυάσουμε την ηθική με την αισθητική, αφήνοντας το ελάχιστο βλαβερό αποτύπωμα.

Η Γιούλη Μουστακάτου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, ενώ είναι μητέρα δύο παιδιών. Αν και η ακαδημαϊκή κατάρτιση της, προέρχεται από τον χώρο της κλινικής ψυχολογίας (M.A. in Clinical Psychology – Learning Disabilities in N.I.U. Nothern Illinois University – Chicago), στράφηκε στον χώρο της μόδας, αφού η αισθητική των ρούχων την συγκινούσε από παιδί. Ο θαυμασμός που έτρεφε για πρωτοπόρους και εκκεντρικούς σχεδιαστές (Vivienne Westwood, Alexander McQueen κ.α.), την ώθησε να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό, επιλέγοντας να σπουδάσει fashion design. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της, στο σχέδιο μόδας (Athens Fashion Club – Fashion School), παρουσίασε την πρώτη capsule collection της, με τίτλο “Πλέγμα” στο Ζάππειο Μέγαρο στα πλαίσια της Athens Fashion Week (AXDW). Οι μέχρι τότε, τολμηροί ενδυματολογικοί πειραματισμοί, ενσαρκώθηκαν στο πρωτοεμφανιζόμενο brand “My Way”.Για να εμπλουτίσει τις γνώσεις της, κατά την περίοδο του Covid-19, παρακολούθησε διαδικτυακά μαθήματα πάνω στην μόδα και την ιστορία της τέχνης. Παράλληλα, δημιούργησε το προσωπικό atelier της, όπου στέγασε την εναλλακτική άποψη της, για την μόδα, με το δικό της, “Way”.

Ολοκληρωμένη την Συλλογή μπορείτε να την βρείτε στο The Pop Up Project: Spring Edition, που για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί για τρεις ολόκληρες ημέρες, την Πέμπτη 6, την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Απριλίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 20:00 το βράδυ, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, στην καρδιά της Κηφισιάς!

Spread the news & bring friends!

error: Content is protected !!