ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Yi Ceramics στο The Pop Up Project «Under the Greek Sun»!

Yi Ceramics – ή πώς η Γη εμπνέει για να δημιουργηθούν κεραμικά αντικείμενα που μπορούμε να έχουμε στην καθημερινότητά μας.

Αντικείμενα που κρύβουν μέσα τους την λιτότητα του αρχέγονου υλικού του πηλού, αλλά και την έκπληξη που προκύπτει από τους συνεχείς πειραματισμούς. Στην Ελλάδα – αλλά και διεθνώς – η κεραμική τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ύφος, έχει γίνει πιο σύγχρονη, με αναφορές στην παράδοση αλλά και με αυτόνομο δικό της χαρακτήρα.

Η Ιωάννα και η Πηνελόπη αγαπούν τη Γη, το χώμα, την μυρωδιά του, τη φύση!

Δημιουργούν χρηστικά κεραμικά αντικείμενα, γιατί αυτά θέλουν να έχουν πάντα κοντά τους. Θα τις βρεις να πειραματίζονται με τις πρώτες ύλες, τα γυαλώματα, τις υφές, αλλά και τις φόρμες.

Λιτές γραμμές, σύγχρονες, επηρεασμένες από σκεύη του αρχαίου μινωικού πολιτισμού, αλλά και από την ασιατική αισθητική. Κούπες, πιάτα, μπολ, βάζα, είναι κάποια από τα αντικείμενα που θα βρεις στη συλλογή Yi Ceramics.

ceramics

Για το καλοκαίρι, η σειρά Splash! και η σειρά Vithos θα γίνουν τα πιο δροσερά κομμάτια του σπιτιού! Όλες οι επιφάνειες προκύπτουν μέσα από πειραματισμούς, με γυαλώματα που γίνονται εξολοκλήρου στο εργαστήριο Γη μετά από έρευνα ετών. Οι πρώτες ύλες συχνά προέρχονται από τη γη: οι δημιουργοί ψάχνουν όπου και να βρεθούν για ενδιαφέροντα χώματα και πετρώματα, τα συλλέγουν και τα χρησιμοποιούν!

Η Ιωάννα σπούδασε γραφιστική και φωτογραφία, η Πηνελόπη φωτογραφία, marketing και art therapy, αλλά και οι δύο μαζί αγάπησαν τον πηλό με το πρώτο άγγιγμα! Τα τελευταία δέκα χρόνια δημιουργούν τα δικά τους αντικείμενα, ενώ από το 2019 έχουν τον δικό τους χώρο όπου κάνουν μαθήματα και σεμινάρια κεραμικής.

Έχουν συμμετοχή σε αρκετές εκθέσεις κι έχουν επιλεχθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Homo Faber by Michelangelo Foundation ως ανερχόμενο “rising star” brand.

Ολοκληρωμένη τη συλλογή μπορείτε να τη βρείτε στο The Pop Up Project «Under the Greek Sun», μεθαύριο Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Οι designers του The Pop Up Project θα διαθέσουν από μία δημιουργία, όλα τα έσοδα της οποίας θα τα αφιερώσουν στα Παιδικά Χωριά SOS!
Spread the news & Join us!

error: Content is protected !!