ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Klotho στο «Christmas at The Pop Up Project» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή!

Η Klotho δημιουργεί υφάσματα με χειροποίητο αργαλειό, μια τέχνη που πέρασε από γενιά σε γενιά, ενώ ταυτόχρονα εξερευνάει διαφορετικούς τρόπους για να επαναπροσδιορίσει τα παραδοσιακά υφάσματα.

Η KLOTHO ένα από τα πιο αγαπημένα sustainable fashion brand με άρωμα Ελληνικό, που ιδρύθηκε στην Κρήτη το 2016, συνδυάζει την Τέχνη της Υφαντικής με το σύγχρονο design και τις παγκόσμιες τάσεις για να δημιουργήσει αντικείμενα διαχρονικής αισθητικής. Χειροτεχνικά ρούχα χαλαρής κομψής κομψότητας φτιαγμένα από διαρκή ποιοτικά υλικά και μοτίβα κεντητά με χειροποίητο αργαλειό.

Το GYNAIKA, που σημαίνει «γυναίκα» στα ελληνικά είναι το μενταγιόν για το 2024, αφιερωμένο σε κάθε γυναίκα στον κόσμο. Έχοντας το σχήμα ενός κοριτσιού είναι μια υπενθύμιση για την ενδυνάμωση των γυναικών.

Φτιαγμένο με περίπλοκες λεπτομέρειες αποτίνει φόρο τιμής στη δύναμη και την αγάπη των γυναικών. 

Σε πολλούς πολιτισμούς οι γυναίκες έχουν λατρευτεί ως θεές, καθιστώντας αυτό το μενταγιόν μια ωδή στη διαρκή δύναμη της γυναίκας, στην επιρροή και τη σημασία της στην κοινωνία. Εμπνευσμένο από τη μινωική θεά των φιδιών.

Η συλλογή FW 23/24 αντλεί έμπνευση από τη σύγχρονη γυναίκα που είναι δυνατή, ικανή, με αυτοπεποίθηση, φέρνοντας αγάπη και ισορροπία στον κόσμο.

Ζεστά και ζεστά υφάσματα, φυσικά βαμβακερά και βισκόζη και μια παλέτα από φίνο ιβουάρ, πράσινο του δάσους, κλασικό μαύρο, μπλε τζιν και κομψό λευκό προσθέτουν σε μια δυναμική συλλογή που αποπνέει διαχρονική κομψότητα και έντονη αίσθηση ελληνικής αισθητικής.
Ο χειροτεχνικός χαρακτήρας της συλλογής υπογραμμίζεται από λεπτομέρειες, υφαντά κεντήματα και υφάσματα που υφαίνονται εξ ολοκλήρου στο εργαστήριο υφαντικής μας στην Κρήτη, από τοπικούς ειδικούς τεχνίτες.

Ολοκληρωμένη τη συλλογή Klotho μπορείτε να τη βρείτε στο «Christmas at The Pop Up Project» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 20.00′ το βράδυ, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή!

error: Content is protected !!