ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η χαμηλών τόνων Δάφνη Βαλέντε είναι μία πραγματική πρωτοπόρος!

Πόσοι γνωρίζουν ότι η Δάφνη Βαλέντε σχεδίαζε πλισέ συλλογές 8 χρόνια πριν τον γνωστό Ιάπωνα σχεδιαστή? Πόσοι γνωρίζουν ότι η Δάφνη έκανε μόδα με Ελληνική έμπνευση το ξεκίνημα της μακρόχρονης πορείας της, σε μια χώρα με απόλυτη ξενομανία, πολύ πριν γίνει αποδεκτή η Ελληνικότητα? Πόσοι γνωρίζουν ότι ανέπτυξε μια μοναδική τεχνογνωσία γλυπτού ρούχου που κατατάσσει τα ρούχα της σε κατηγορία προσιτής Υψηλής ραπτικής? Πόσοι γνωρίζουν ότι από το ξεκίνημα της αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει γούνα και δέρμα στις συλλογές της, σαν συνειδητοποιημένη φιλόζωος, πολύ πριν ξεκινήσουν η οικολογικές δράσεις? Πόσοι γνωρίζουν ότι χρησιμοποιεί μονοκόμματα υφάσματα που πλάθει επάνω στην κούκλα, χωρίς να πετάει υπόλοιπα υφασμάτων, πολύ πριν τη δράση zero waste?

Σίγουρα γνωρίζουν οι στυλίστες και οι υπεύθυνοι μόδας των περιοδικών που έχουν προβάλει τα ρούχα της σε editorials. Τα μοντέλα που φόρεσαν τα πλισέ της σε επιδείξεις μόδας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι φωτογράφοι που συνεργάστηκαν μαζί της σε καμπάνιες. Οι οργανωτές διεθνών εκθέσεων που την προσκάλεσαν να παρουσιάσει τις συλλογές της σε εκθεσιακούς χώρους και πασαρέλες. Οι πελάτισσες της που έχουν αγαπήσει τα διαχρονικά πλισέ της στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ίσως πάλι φταίει η ίδια η Δάφνη που οι περισσότεροι δεν τα γνωρίζουμε, γιατί είναι χαμηλών τόνων, αλλά τώρα έφτασε η ώρα να τα μοιραστεί μαζί μας!

error: Content is protected !!