ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Εγκαίνια έκθεσης στο Κοινοβούλιο της Κορέας για την εικαστικό Αγγελική Αγγελίδη!

Την βραδιά των εγκαινίων τίμησε με τη παρουσία της η σύζυγος του Πρωθυπουργού της χώρας, Choi Ah-young!

Μια ακόμα ατομική έκθεση για την Αγγελική Αγγελίδη, η οποία φέρει τον τ;iτλο «Παράλληλες Αξίες», παρουσιάστηκε στο κοινοβούλιο της Κορέας και συγκεκριμένα στο επίσημο κτήριο της βουλής, το Sarangjae hanok in the National Assembly, το οποίο ανοίγει αποκλειστικά και μόνο σε επισκέψεις αρχηγών κράτους.

Γεώργιος Σταμάτης ( Ο βουλευτής Επικρατείας ) Αγγελική Αγγελίδη Kwanggjae Lee ( Γενικός Γραμματέας Βουλής Κορέας ) Λούπα Νινέτα ( ελληνίδα Πρέσβης )

Η Ελληνίδα εικαστικός, τα δυο τελευταία χρόνια έχει στραφεί στο εξωτερικό και κυρίως στην Κορέα, της οποίας μέχρι και σήμερα μελετάει την γλώσσα και τον πολιτισμό.

Αγγελική Αγγελίδη
Άποψη από τα έργα τη βραδιά των εγκαινίων

Για την παρουσίαση της έκθεσης, στήθηκαν έργα στον εξωτερικό χώρο του hanok, όπου χάριζαν μια εντυπωσιακή νότα μνημειακού τοπίου, καθώς και στον εσωτερικό χώρο του κτηρίου, όπου είχαν έντονο το Ελληνικό στοιχείο.

Kwanggjae Lee ( Γενικός Γραμματέας Βουλής Κορέας ) Αγγελική Αγγελίδη

Οικοδέσποινα της βραδιάς ήταν η Ελληνίδα πρέσβης κ. Λούπα Νινέτα, η οποία διοργάνωσε την συγκεκριμένη εκδήλωση με αφορμή τα 70 χρόνια Ελληνοκορεατικής φιλίας. Στην ομιλία της, τόσο η ίδια, όσο και ο γενικός γραμματέας του Κορεάτικου κοινοβουλίου, τόνισαν την σημασία των διμερών σχέσεων Ελλάδας Κορέας. Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους, η σύζυγος του Πρωθυπουργού της χώρας, Choi Ah-young, η οποία είναι και η ίδια καταξιωμένη ζωγράφος, η Ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον βουλευτή επικράτειας Σταμάτη Γεώργιο, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κορέας.

Ξενάγηση του Kwanggjae Lee ( Γενικός Γραμματέας Βουλής Κορέας )
Αγγελική Αγγελίδη Eujin Park Nicholas Park
Φανή Λεβέντη Σάντυ Μπήτρου Αγγελική Αγγελίδη Ρένα Φλεβαράκη
Αγγελική Αγγελίδη Φανή Λεβέντη Σάντυ Μπήτρου Ρένα Φλεβαράκη Ester Lee

Η βραδιά εξελίχθηκε με την συνοδεία πιάνου του διεθνούς φήμης Έλληνα πιανίστα Θεόδωρου Τζοβανάκη, ο οποίος γέμισε τον χώρο με τις μουσικές συνθέσεις του αείμνηστου Μάνου Χατζηδάκη, ενώ το δείπνο ήταν ειδική παραγγελία από το Four Seasons.

Σάντυ Παπαναστασίου ΣKash Namhi Paik ( Πρόεδρος της Επιτροπής της 70ης Επετείου από την Ανακωχή του πολέμου και κόρη του στρατηγού Namhi Paik ) Αγγελική Αγγελίδη
Nicholas Park Eujin Park ( εκδότης και πρόεδρος της ΚΙΑF ) Aγγελική Αγγελίδη Θεόδωρος Τζοβανάκης ( έλληνας πιανίστας ) Mr Lee ( partner Denton από Lee Law Office ) με την σύζυγο του ( διάσημη πιανίστρια )
Dho Young Sim ( Εκπρόσωπος της Κορέας στον ΟΗΕ ) Aγγελική Αγγελίδη Ester Lee Choi Ah Young ( Σύζυγος Πρωθυπουργού Νοτίου Κορέας )
Dho Young Sim ( Εκπρόσωπος της Κορέας στον ΟΗΕ ) Choi Ah Young ( Σύζυγος Πρωθυπουργού Νοτίου Κορέας ) Αγγελική Αγγελίδη Ρένα Φλεβαράκη Σάντυ Παπαναστασίου Φανή Λεβέντη
Kash Namhi Paik ( Πρόεδρος της Επιτροπής της 70ης Επετείου από την Ανακωχή του πολέμου και κόρη του στρατηγού Namhi Paik )
Kash Namhi Paik Ρένα Φλεβαράκη
Εσωτερική άποψη του hanok
Αγγελική Αγγελίδη
Σάντυ Μπήτρου ξενάγηση στο μουσείο της Key Sook Geum
Φανή Λεβέντη Ρένα Φλεβαράκη Key Sook Geum ( Καθηγήτρια καλών τεχνών πενεπιστημίου Σεούλ και από τις πιο σημαντικές καλλιτέχνες της Κορέας ) Αγγελική Αγγελίδη ξενάγηση στο μουσείο της Key Sook Geum

Χορηγός της βραδιάς ο όμιλος ONEX Technologies με έδρα τη Νέα Υόρκη και ιδρυτή και διευθύνων σύμβουλο τον Κ. Πάνο Ξενοκώστα. Στο τέλος της Βραδιάς, η σύζυγος του Πρωθυπουργού κ. Choi Ah-young,εντυπωσιασμενη από τις δημιουργίες της Ελληνίδας εικαστικού, αλλά και την αγάπη της για την Κορέα, την προσκάλεσε στην Πρωθυπουργική κατοικία σε τσάι που παρέθεσε προς τιμήν της.

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!