ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Είτε εκλεγώ είτε όχι, όλη μου η προεκλογική διαδρομή άξιζε και μόνο για τη βραδιά αυτή…

Όλα όσα έγιναν στην προεκλογική συγκέντρωση που διοργανώσαμε με την Ζίνα Μπαμπή προς τιμή του Δημάρχου Φιλοθέης-Ψυχικού, Δημήτρη Γαλάνη, με αφορμή την υποψηφιότητα μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Φίλες και φίλοι ευχαριστώ που είστε απόψε εδώ.

Όσοι έχουν εμπειρία από εκλογικές διαδικασίες μου λένε ότι οι προηγούμενες εβδομάδες, της προεκλογικής περιόδου ήταν από τις δυσκολότερες που θυμούνται. Οι δραματικές στιγμές που έζησαν οι συμπολίτες μας σε πυρκαγιές και πλημμύρες, οι απότομες αλλαγές του καιρού από τον καύσωνα στις βροχές και πάνω απ’ όλα η κούραση από τις διπλές εθνικές εκλογές δημιούργησαν πρωτοφανείς συνθήκες.
Γι αυτό σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως που ήρθατε απόψε εδώ.


Αυτό που λέμε «τα κοινά» μου είναι πολύ γνωστά από διαφορετική βέβαια θέση. Δημοσιογράφος είμαι, με τα κοινά ασχολούμαι.  Γι αυτό και όταν ο Δήμαρχός μας, ο Δημήτρης Γαλάνης, μου πρότεινε να ενταχθώ στην ομάδα του δέχτηκα με χαρά.

Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας απόψε εδώ. Ευχαριστώ θερμά την φίλη μου Ζίνα Μπαμπή, που μοιραζόμαστε αυτή τη μεγάλη χαρά, αυτή τη διαδρομή, αυτή τη μεγάλη γιορτή, πριν την τελική ευθεία του επιθυμητού αποτελέσματος των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης, η Υπουργός Ζωή Ράπτη που μας τίμησε, προλογίζοντας τη βραδιά και παρουσιάζοντας μας με τα ομορφότερα λόγια, και οι οικοδέσποινες της βραδιάς, Ζίνα Μπαμπή και Φαίη Μπέη, χθες το βράδυ στο Τένις της Φιλοθέης, όπου υποδεχθήκαμε φίλους μας Δημότες, που ήρθαν να μας ευχηθούν για το εκλογικό αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου.

Μία διαδρομή που επέλεξα -με όσα ρίσκα εμπεριέχει αυτή η απόφαση- να την διασχίσω “my way”, με τους δικούς μου όρους, με τους δικούς μου “τρόπους”, απέχοντας από κάθε ίντριγκα, από οποιοδήποτε χτύπημα κάτω από τη μέση, απλά επειδή θεωρώ πως θα ωφελήσει την εκλογή μου, αποφεύγοντας δολοπλοκίες, αποφεύγοντας τα “σου’πα, μου’πες”, τους ανταγωνισμούς χωρίς αιτία και δίχως αντικείμενο και πάνω απ’ όλα, με κακή προαίρεση.

Φαίη Μπέη, Ζωή Ράπτη, Ζίνα Μπαμπή

Προτιμώντας μία προεκλογική διαδρομή με όλα τα συστατικά που έχω μάθει να πορεύομαι τόσα χρόνια και που υπογράφουν με τη δική μου αισθητική και ακεραιότητα, όλα όσα ασχολούμαι, πάντα με το ίδιο πάθος.

Τα όσα είπαν ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού και η Υπουργός Ζωή Ράπτη τόσο για την Ζίνα όσο για εμένα, είναι τόσο κολακευτικά που επιτρέψτε μου, δεν τολμώ να τα γράψω σε αυτές εδώ τις σελίδες.

Από την ημέρα που αποδέχθηκα την πρόταση του Δημάρχου μας να μπω στο Ψηφοδέλτιο του “Προάστιο Πρότυπο”, προσπαθώ να επικοινωνήσω προσωπικά με όσους περισσότερους από εσάς μπορώ και είναι εφικτό, μιας και όσοι πιστεύουν σε εμένα και θα με εμπιστευτούν με την ψήφο τους, το κάνουν επειδή γνωρίζουν πως έχω όραμα, έχω όρεξη, δεν έχω πολιτικό dna, ούτε πολιτικούς μηχανισμούς να με στηρίζουν, έχω όμως την διάθεση να δουλέψω για τον Δήμο μας που θέλω να τον βλέπω τόσο όμορφο, τακτικό και καθαρό, όπως ξέρω να διατηρώ το σπίτι μου. Γιατί ο Δήμος μας, η πιο όμορφη κηπούπολη της Αττικής, είναι το σπίτι μας.

Δημήτρης Εφραίμογλου, Χριστίνα Μαντζαβίνου

Μετά από τόσα χρόνια στη δημοσιογραφία, είναι η πρώτη φορά που στέκομαι εγώ στη σκηνή. Θα μου δικαιολογήσετε, λοιπόν το τρακ, θα με δικαιολογήσετε που κρατάω σημειώσεις, η όποια επιτυχία μου βασιζόταν πάντα στον γραπτό μου λόγο, ο προφορικός δεν είναι το φόρτε μου.

Μπάρμπαρα Δανελιάν, Μαρίλυ Καλαβρού-Φίλιου
Μπάρμπαρα Δανελιάν, Φαίη Μπέη, Σαλώμη Φλουτάκου, Μαρίλυ Καλαβρού-Φίλιου

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση που δέχομαι από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας μου, είναι γιατί αποφάσισα να ασχοληθώ με τις υποθέσεις του Δήμου μας. Στην αρχή η ερώτηση με αιφνιδίασε. Τη λίγη ώρα που βλέπω τηλεόραση όμως, κυρίως νωρίς το πρωί, βλέπω τους δημοσιογράφους να την απευθύνουν σε όσους από τους υποψηφίους συμμετέχουν στις εκλογές, ενώ έχουν ήδη μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Ζούμε λοιπόν στην εποχή που όσοι έχουν δουλειά και ζωή πρέπει να απολογηθούν γιατί θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά; Ελπίζω όχι. Σίγουρα όμως, ζούμε στην εποχή που η καχυποψία είναι εύλογη. Τα λόγια είναι εύκολα.

Αρετή Ντάρμα, Μαρία Καλλιμασιά, Εμμανουέλα Λύκου
Με την Άντυ Τουρνικιώτη
Δέσποινα Πορτοκάλη, Ελένη Πρωτόπαπα, Καλλιόπη Τζοάννου, Έρση Ρόκα Βότση
Ανάμεσα στον κορυφαίο ζωγράφο Τάσο Μαντζαβίνο και τη σύζυγο του Χριστίνα
Η αγαπημένη μου εικαστικός Βάσω Τρίγκα μας τίμησε με την παρουσία της

Στην περίπτωση του Δήμου μας όμως και για τον συνδυασμό του Δημάρχου μας Δημήτρη Γαλάνη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για τον συνδυασμό μας και τον Δημήτρη Γαλάνη μιλούν τα έργα μας. Με σημαντικότερο την επιτυχία του ώστε ο Δήμος Ψυχικού – Φιλοθέης να διατηρήσει τον οικιστικό του χαρακτήρα. Από πολλές απόψεις η Φιλοθέη έχει καταφέρει να γίνει ένα προάστιο-πρότυπο. Κι αυτό το κεκτημένο δεν πρέπει να το διακινδυνεύσουμε με αχρείαστους πειραματισμούς. 

Μελέτης Μελετόπουλος, Νικόλας Κατσαρός

Μπορούμε όμως και καλύτερα. Ακριβώς επειδή εγώ κυκλοφορώ αρκετά -παντού- έχω εντοπίσει την ανάγκη να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας την αισθητική όπως την εννοούμε τον 21οαιώνα: ως wellbeing, ως βιωσιμότητα, ως μια νέα, συνειδητή κοινωνικότητα, τα διδάγματα άλλωστε από την πανδημία, ήταν πολλά γι αυτό, το τελευταίο. Η εποχή έχει αλλάξει. Δεν αρκεί πλέον να ζούμε στα ωραία σπίτια μας ασφαλείς, έχουμε την υποχρέωση να βρίσκουμε τρόπους να αλληλεπιδρούμε και να χτίζουμε μαζί μια βατή αλλά και όμορφη καθημερινότητα.

Έλενα Πάτση, Παύλος Καλαμαρίδης, Κατερίνα Γουλανδρή

Αυτές τις σκέψεις τις είχα μοιραστεί με τον Δήμαρχο, όταν αποδέχθηκα την πρόταση του και με την βοήθεια των ψηφοφόρων του Δήμου μας, να ενταχθώ στην ομάδα της επόμενης πενταετίας για να τα εφαρμόσουμε μαζί.

Μπάμπης Πανδής, Γιώτα Καμάρα
Ζήνα Αμπαριώτη, Φαίη Μπέη, Αρετή Ντάρμα
Φαίη Μπέη, Αχιλλέας Τσαντίλης
Μαρίνα Ελευθερουδάκη, Φαίη Μπέη, Ζίνα Μπαμπή

Όσοι με γνωρίζουν λένε πως είμαι άνθρωπος «αμέσου δράσεως». Έχω εξασκηθεί σε αυτό γιατί οι δημοσιογράφοι δουλεύουμε με πολύ σφιχτά deadlines και ακριβώς επειδή μέσα στη μέρα έχουμε να κάνουμε πολλά και διαφορετικά πράγματα, έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε το χρόνο μας μέχρι το τελευταίο του δευτερόλεπτο.

Για να ασχοληθείς άμεσα με ένα θέμα πρέπει να έχεις πολλά στη λίστα με τις καθημερινές σου υποχρεώσεις. Ακούγεται παράδοξο όμως είναι έτσι. Οι περισσότεροι άλλωστε το γνωρίζετε από τη δική σας εμπειρία.

Γιατί είναι άλλο να είσαι αρχάριος στα κοινά και άλλο «χομπίστας». Μια εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα δεν είναι χομπίστρια σε τίποτα. Έτσι λοιπόν, εφόσον εκλεγώ ο Δήμος δεν θα είναι ένα χόμπι.

Για μένα ο Δήμος δεν θα είναι ένα χόμπι που θα κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου. Αφενός δεν έχω ελεύθερο χρόνο αφετέρου το βλέπω ως μια δουλειά και λένε πως ό,τι αναλαμβάνω το κάνω πολύ καλά. 

Φαίη Μπέη, Εριέττα Βορδώνη
Ντένη Βαχλιώτη-Στεφανάκη, Φαίη Μπέη, Έλια Πορταλάκη

Η ομάδα του Δημήτρη Γαλάνη έχει πολλούς άξιους, με γνώση των προβλημάτων που έχουν συμβάλλει καθοριστικά στο να γίνει ο Δήμος Ψυχικού-Φιλοθέης αυτό που είναι σήμερα. Παρ’ όλα αυτά όμως πιστεύω ότι σε αυτή την επιτυχημένη ομάδα μόνο να προσθέσω έχω γι αυτό ζητώ την ψήφο σας.

Δεν είμαι πολιτικό ον και η κεντρική πολιτική σκηνή δεν είναι μέσα στα σχέδια μου. Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου. Όπως θα έχετε διαπιστώσει σε αυτό τον προεκλογικό αγώνα συνεχίζω κανονικά να εργάζομαι.  Δεν άλλαξα για να ζητήσω την ψήφο της Φιλοθέης και του Ψυχικού.
Είμαι αυτή που ξέρετε από τη δουλειά μου, αυτή σας ζητώ να ψηφίσετε.

Όμως, στο Ψηφοδέλτιο θα με βρείτε με το “περίεργο” όνομα Μπέη-Κατσαρού Φανύ (Φαίη). Το επίθετο Κατσαρού, το έβαλα καταρχήν για να τιμήσω τον άντρα μου Νικόλα, δίχως την απόλυτη και ουσιαστική υποστήριξη του δεν θα έβρισκα το θάρρος και το κουράγιο να ασχοληθώ με τα κοινά του Δήμου μας, και αφετέρου, για να τιμήσω την μητέρα του και πεθερά μου, Ειρήνη Κατσαρού, μία από τις πιο δραστήριες Γυναίκες και επιτυχημένες Δημάρχους που πέρασαν ποτέ από τον Δήμο του Παλαιού Ψυχικού.

Στις 8 Οκτωβρίου κάνουμε το επόμενο βήμα. 

Βαγγέλης Μπέης, Μπάρμπαρα Δανελιάν
Με τους αγαπημένους μου φίλους Αλέξη και Ντένη Στεφανάκη
Μπάρμπαρα Δανελιάν, Εμμανουέλα Λύκου, Φαίη Μπέη

Αυτά ήταν τα λόγια με τα οποία καλωσόρισα όλους όσους με τίμησαν χθες βράδυ με την παρουσία τους στην προεκλογική μου συγκέντρωση, που διοργάνωσα μαζί με την συνυποψήφια μου και φίλη μου, Ζίνα Μπαμπή, προς τιμή του Δημάρχου μας Δημήτρη Γαλάνη, με αφορμή την υποψηφιότητα μας, με το ψηφοδέλτιο Προάστιο Πρότυπο, για το Συμβούλιο του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τόσο τον Δήμαρχο όσο και την Υπουργό Ζωή Ράπτη για τα υπέροχα λόγια που επέλεξαν για εμένα και για την έως τώρα διαδρομή μου, καθώς και για την στήριξη τους σε όσα ονειρεύομαι να πετύχω στην Φιλοθέη και στο Ψυχικό που αγαπώ.

Νινέτα Πατέρα, Ντένη Βαχλιώτη-Στεφανάκη, Φαίη Μπέη, Καλλιόπη Τζοάννου, Μαρίλυ Καλαβρού-Φίλιου, Σαλώμη Φλουτάκου

Όπως είπα και χθες, η συγκεκριμένη συγκέντρωση ολοκληρώνει μία προεκλογική διαδρομή που διέσχισα “my way”, με τους δικούς μου όρους, με τους δικούς μου “τρόπους”, με όλα τα συστατικά που έχω μάθει να πορεύομαι τόσα χρόνια και που υπογράφουν με τη δική μου αισθητική και ακεραιότητα, όλα όσα ασχολούμαι, πάντα με το ίδιο πάθος. Και είμαι πολύ υπερήφανη για αυτό.

Ευχαριστώ όσους με στήριξαν σε όλη την προεκλογική μου διαδρομή και όσους θα με εμπιστευτούν και θα με ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή!
#ΨυχικόΦιλοθέηΜεΤηΦαίη

error: Content is protected !!