ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δείπνο στην ομορφότερη ταράτσα του κόσμου όλου!

«Και στην τελική, τι θέλει ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος? Τους φίλους του και την Ακρόπολη αγκαλιά, και ένα θεσπέσιο δείπνο στο rooftop του The Dolli!»

«Και στην τελική, τι θέλει ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος? Τους φίλους του και την Ακρόπολη αγκαλιά, και ένα θεσπέσιο δείπνο στο rooftop του The Dolli!» έγραψα το επόμενο πρωί στο Instagram μου, και πριν καν το καταλάβω, άρχισαν να καταφτάνουν τα μηνύματα με τέτοια ταχύτητα, σαν τη βροχή από τα πεφταστέρια το προηγούμενο βράδυ, στο rooftop του Dolli, την ώρα του aperitif.

Ναι το ξέρω, θα μπορούσα εύκολα να πέσω στην παγίδα των κλισέ «δείπνο στην σκιά της Ακρόπολης», «ηλιοβασίλεμα στην αγκαλιά του Παρθενώνα» και τόσα άλλα αληθινά μεν χιλιοειπωμένα δε, όμως ευτυχώς, είναι αυτή η ίδια η θέα που δεν σε αφήνει να παρασυρθείς σε κανένα στερεότυπο. Γιατί απλά το εμβληματικό ξενοδοχείο που επιλέξαμε για να δειπνήσουμε το βράδυ της Παρασκευής αγκαλιάζει την πιο όμορφη πλευρά της πόλης, όπως δεν την έχεις ξανά δει. Γιατί όσες φορές κι αν έχεις απολαύσει τον Ναό της Αθηνάς, από κοντά, από πιο μακριά ή απλά και μόνο την θέα του, αν δεν έρθεις εδώ, σε αυτή τη μαγική γωνία στο 49 της Μητροπόλεως, είναι σαν να μην την έχεις δει ποτέ.

Follow me…

Πρώτη φορά που επισκέφθηκα το The Dolli ήταν πέρυσι τον Απρίλιο, με αφορμή τα γενέθλια της Καθλήν Μακροπούλου. Η αγαπημένη μου Καθλήν είχε προσκαλέσει τις φίλες της σε ένα champagne cocktail την ώρα που έδυε ο ήλιος, για να ακολουθήσει καθιστό dinner στο DOLLI·S rooftop restaurant με την καθηλωτική 360ο οπτική της πόλης, όπου ο chef Σάκης Τζανέτος δημιούργησε για τις εκλεκτές καλεσμένες της συζύγου του Προέδρου και Δ. Συμβούλου της Ευρώπη Ασφαλιστική, Νίκου Μακρόπουλου, ένα γαστρονομικό menu με αριστοτεχνικά πιάτα και απρόσμενους συνδυασμούς που ενσωμάτωναν εκλεκτές πρώτες ύλες και αναφορές στη Μεσογειακή παράδοση. Του δείπνου, ακολούθησε πάρτι στην ταράτσα υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας και εμάς μας βρήκαν τα μεσάνυχτα να χορεύουμε με την Αθήνα ολάκερη στην ποδιά μας. Στην ομορφότερη ταράτσα του κόσμου όλου…

Δεύτερη φορά που επισκέφθηκα το The Dolli, ήταν προχθές, όπου μαζί με τους φίλους μας το επιλέξαμε για να ζήσουμε παρέα την εμπειρία του.

Γιατί πέρα από την breathtaking θέα του -ίσως μία από τις καλύτερες του κόσμου- το The Dolli προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία, η οποία ξεκινάει από την άφιξη σου έξω από το εμβληματικό ξενοδοχείο, με το ανακουφιστικό service του vallet, συνεχίζεται στα ευφάνταστα cocktail (αν πας δοκίμασε το Votanikon Gin – 20 Greek Botanicals και θα με θυμηθείς), με τις γαστρονομικές προτάσεις του, και πάνω από όλα, με τον επαγγελματισμό του προσωπικού και τη μοναδική αίσθηση της φιλοξενίας, που τόσο γενναιόδωρα προσφέρει. «Από εδώ και πέρα τους ξένους μου μόνο εδώ θα τους φέρνω» είπαν συγχρόνως και εντελώς αυθόρμητα τόσο ο Γιάννης όσο και ο Μάκης.

Προχθές βράδυ, στην ομορφότερη ταράτσα του κόσμου…

Το THE DOLLI, ένα μοναδικό ξενοδοχείο που ανήκει στον όμιλο Grecotel hôtel maison στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, με όραμα τη δημιουργία μιας νέας αισθητικής ταυτότητας φιλοξενίας στην πόλη, είναι το λαμπρό διατηρητέο Μέγαρο Καλλιμασιώτη του 1925, έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα Ανδρέα Κριεζή που έχει σχεδιάσει και το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, απέκτησε μια νέα ζωή με σεβασμό στον ιστορικό του χαρακτήρα και την ποιότητα, τις προδιαγραφές και την ατμόσφαιρα των κορυφαίων ξενοδοχείων στον κόσμο.

Ω ναι, το THE DOLLI προσφέρει αναμφισβήτητα την καλύτερη θέα στην Αθήνα. Αγκαλιάζει ανεμπόδιστα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, βλέπει σε απόσταση αναπνοής την Πλάκα, τη Ρωμαϊκή Αγορά, ατενίζει γαλήνια το Αστεροσκοπείο και το λόφο Φιλοπάππου. «46 δωμάτια και σουίτες, που μετατρέπονται συνδυαστικά σε ανεξάρτητα pied-à-terre και apartments privés, λουσμένα στο Αθηναϊκό φως, περικλείουν τη ζωντανή ενέργεια, την απαράμιλλη ιστορία, το βιωμένο συναίσθημα και το ανοιχτό πνεύμα της πόλης» μας ξεναγεί ο ευγενέστατος μετρ όσο μας οδηγεί προς το τραπέζι μας. Το rooftop του THE DOLLI συνδέει ιδανικά το σήμερα με την αρχαιότητα και τον κλασικό κόσμο κι εξυμνείται από τα διεθνή μέσα, με το εστιατόριο DOLLI·S και την πισίνα που μοιάζει να αιωρείται κάτω από τον Παρθωνώνα, να δημιουργούν μια απαράμιλλη εμπειρία.

Μαρίλυ Φίλιου, Φαίη Μπέη, Τίνα Στεφάνου, Σαλώμη Φλουτάκου

Σε κάθε χώρο του THE DOLLI, ο επισκέπτης συναντά και ανακαλύπτει μια μοναδική σύνθεση σπάνιων έργων τέχνης και αυθεντικών, συλλεκτικών αντικειμένων design, και βιώνει την εμπειρία ενός ‘Hotel to Live’, όπως είναι η υπογραφή του.

Από το επιβλητικό Salon με ύψος 10 μέτρων ανάμεσα στα συλλεκτικά έργα των Lalannes, του Pablo Picasso και τα κεραμικά του Jean Cocteau, το αισθαντικό Le Bar Secret με ανατρεπτικά cocktails, ξεχωριστά pairings κι επιμελημένα menus για γεύμα ή δείπνο και το ατμοσφαιρικό Library με all-day προτάσεις γύρω από σπάνια objets & art pieces, mobile του Alexander Calder, ιστορικά κειμήλια, αντικείμενα design κι ενδιαφέρουσες εκδόσεις, το THE DOLLI συνθέτει μια νέα κουλτούρα στο φάσμα του hoteling, το οποίο -οφείλω να ομολογήσω- μας έχει συνεπάρει.

Τον χώρο του DOLLI·S και του Pool Lounge υπογράφει ο διακεκριμένος Έλληνας αρχιτέκτονας Στέλιος Κόης, που τους σχεδίασε με άξονα την ανάδειξη της μοναδικότητας της θέας, επιλέγοντας ατόφια υλικά και οργανικές φόρμες.

Το THE DOLLI αναγνωρίζεται για το ισχυρό του αποτύπωμα στο luxury travel industry, έχοντας την υπογραφή και παρακαταθήκη φιλοξενίας του κορυφαίου ομίλου Grecotel, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, έχει κερδίσει πολλαπλές υψηλές διακρίσεις από σημαντικά διεθνή μέσα, όπως το Condé Nast Traveler που το ανακήρυξε ως το ν.1 ξενοδοχείο της Αθήνας, ορίζοντας ένα νέο, κοσμοπολίτικο σημείο αναφοράς στην Ελλάδα.

Εδώ, η τέχνη και η αισθητική συνδέονται άρρηκτα με την παράδοση της αυθεντικής, προσωπικής φιλοξενίας όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν υπέροχες στιγμές κάθε ώρα της ημέρας. Tο THE DOLLI μετουσιώνει την απαράμιλλη ιστορία της πόλης με τη σύγχρονη οπτική σε μια περήφανη ταυτότητα, δίνοντας έμφαση στην ουσιαστική πολυτέλεια, καλλιεργώντας την ομορφιά, αναδεικνύοντας τα συναισθήματα.

«Θέλω να πάμε άμεσα!!!» καταφτάνει ακόμη και τώρα που γράφω αυτό εδώ το post, άλλο ένα μήνυμα, αυτή τη φορά από τους φίλους μας, τον Αλέξη και τη Ντένη Στεφανάκη. «Άμεσα!» η ακόμη πιο άμεση απάντηση μου. Γιατί το ξέρω πως δεν θα αργήσω να ξανά έρθω…

error: Content is protected !!