ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Για αυτά τα Χριστούγεννα έκανα δώρο στον εαυτό μου ένα «Vampire Lift»!

Θεραπείες κατάλληλες για την εορταστική περίοδο που αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή για τη βελτίωση της εικόνας του προσώπου μας, διορθώνοντας τις οποιεσδήποτε ατέλειες του και ενισχύοντας την υγεία και την λάμψη αυτού. 

Δεν ήθελα και πολύ. Ήταν την περασμένη Τρίτη, στην καρδιά του οργασμού των προετοιμασιών του «Christmas at The Pop up Project» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά, μόλις τέσσερις ημέρες πριν ανοίξει την επιβλητική του πύλη για να σας υποδεχθούμε. Το ίδιο βράδυ ήμουν καλεσμένη στο Christmas Dinner του Οίκου Dior στο Athénée, μεταμορφωμένο για τη βραδιά σε Jardin des Τuileries του Παρισιού και ήθελα (δεν ήθελα απλά, έπρεπε οπωσδήποτε) να μην φαίνεται η όψη μου κουρασμένη ή αγχωμένη, την επόμενη ημέρα ήταν η γιορτή του Νικόλα, ενώ την μεθεπόμενη (μετά από άπειρα back to back ραντεβού) είχαμε ραντεβού με τα κορίτσια για dinner στο Salumaio. Κάτι έπρεπε να κάνω και εγώ για εμένα, ήταν προφανές. Και έτσι επέλεξα να προσφέρω στην επιδερμίδα μου την πιο δραστική μη επεμβατική θεραπεία, τον κορυφαίο συνδυασμό του Fractional laser και του Tru PRP, που αποτελούν ένα πολυδύναμο πρωτόκολλο, το οποίο ακούει στο ευφάνταστο όνομα «Vampire Lift». Mία ιατρική και απολύτως ασφαλής μέθοδος της αισθητικής δερματολογίας ώστε να λάμπουμε από μέσα προς τα έξω, το οποίο είναι άλλωστε και το ζητούμενο.
Για την ιατρό Δερματολόγο Ελισάβετ Τσιαμπαλή  γνώριζα πολλά και είχα ακούσει ακόμη περισσότερα από τις φίλες μου. Ξέρετε, από αυτές τις φίλες μου που εμπιστεύομαι απόλυτα και που μοιραζόμαστε “μυστικά” ομορφιάς ή τα καλύτερα “μυστικά” της πόλης, πότε έχει ας πούμε έκπτωση 30% η Luisa… Έτσι, το να κλείσω το πολυπόθητο ραντεβού μου, εκείνη την τόσο πιεσμένη περασμένη Τρίτη ήταν τόσο επείγον για την επιδερμίδα μου, όσο οι βαθιές ανάσες για το νευροφυτικό σύστημα.

Μόλις την βλέπεις σε κερδίζει αμέσως η ομορφιά της, το μεγάλο της χαμόγελο και τα υπέροχα μάτια της. Και η ζεστασιά της. Όμως οι λόγοι που είσαι εδώ, στο ηλιόλουστο αυτό ιατρείο στην καρδιά της Κηφισιάς (ναι, ακριβώς απέναντι από το Soho-Soho και το Salumaio) είναι πολύ πιο ουσιαστικοί, όσο και το βιογραφικό της.

Μόλις την βλέπεις σε κερδίζει αμέσως η ομορφιά της, το μεγάλο της χαμόγελο και τα υπέροχα μάτια της. Και η ζεστασιά της. Όμως οι λόγοι που είσαι εδώ, στο ηλιόλουστο αυτό ιατρείο στην καρδιά της Κηφισιάς (ναι, ακριβώς απέναντι από το Soho-Soho και το Salumaio) είναι πολύ πιο ουσιαστικοί, όσο και το βιογραφικό της.

Μετά την απόκτηση του πτυχίου της Ιατρικής, η ίδια επέλεξε να συνεχίσει την επαγγελματική της πορεία στην υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων Βαυαρία της Γερμανίας, για την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας της Δερματολογίας. Εκεί εργάστηκε στην Πανεπιστημιακή Δερματολογική Πολυκλινική Biederstein στο Μόναχο καθώς και στη Δερματολογική Κλινική του Κρατικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Νυρεμβέργης, κάνοντας μετεκπαίδευση στο τμήμα αισθητικής Δερματολογίας, αλλά και Δερματοχειρουργικής. Επιπλέον, εντρύφησε στη χρόνια δερματολογική νόσο της ψωρίασης, έχοντας λάβει διετή εκπαίδευση στην εξειδικευμένη για τη νόσο δερματολογική κλινική PsoriSol Hautklinik στο Hersbruck. Απέκτησε την ειδικότητα του Δερματολόγου – Αφροδισιολόγου το 2019, από τον ιατρικό σύλλογο του Μονάχου της Γερμανίας. Η ιατρός εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας με θέμα «Ονυχομυκητίαση στην ενήλικη ηλικία με ευρύ παθογόνο φάσμα και πολλαπλές εστίες». Επίσης, έχει εξειδικευτεί σε σημαντικούς τομείς της αισθητικής δερματολογίας όπως τα ενέσιμα fillers, τα εξειδικευμένα χημικά peelings, τις εφαρμογές βοτουλινικής τοξίνης σε αισθητικές, αλλά και κλινικές ενδείξεις, την ορθή χρήση νημάτων ανάπλασης και ανάρτησης, τη μεσοθεραπεία προσώπου και σώματος και τις δερματολογικές εφαρμογές laser.

Last but not least, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης, έχει εκπαιδευτεί στο Ιατρείο του «θρύλου» Dr. Neil S. Rosenthal στην Νέα Υόρκη!

Τέλος, εκπαιδεύτηκε στη δερματοσκόπηση στο Δερματολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Μονάχου με σκοπό την ακριβέστερη διάγνωση των δερματολογικών παθήσεων και την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Κάθε χρόνο, η ιατρός συμμετέχει σε κλειστά προγράμματα εκπαίδευσης πάνω σε νέες τεχνικές, αλλά και σε συναντήσεις ειδικών στα μεγαλύτερα παγκόσμια και ευρωπαϊκά συνέδρια. Η Ελισάβετ Τσιαμπαλή είναι μέρος της ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία), της EADV (European Academy of Dermatology and Venereology) και της DDG (Deutsche Dermatologische Gesellschaft – Γερμανική Δερματολογική Εταιρία). Αξίζει να σημειωθεί πως έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τα μεγαλύτερα κέντρα δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής της Αθήνας. Πλέον δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο άρτια εξοπλισμένο ιδιωτικό ιατρείο της με σκοπό την προσφορά υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών.

But first… Xylocaine!

“Ουσιαστικά το Fractional δίνει την βελτίωση στο επιδερμικό κομμάτι, εξαλείφοντας σταδιακά τα οποιαδήποτε defaux του και το PRP είναι η ενέσιμη θεραπεία με την οποία ολοκληρώνουμε το πρωτόκολλο δίνοντας ενυδάτωση και «τροφή» για την ανάπλαση και την ανανέωση του δέρματος”, μου λέει τώρα όσο εγώ έχω αφεθεί στο πιο απολαυστικό facial massage, που προφανώς ετοιμάζει την επιδερμίδα μου για το κορυφαίο αυτό treatment.
Για αυτές τις μη επεμβατικές θεραπείες οι οποίες είναι ανώδυνες και χωρίς χρόνο αποθεραπείας, που γίνονται με τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας και η διάρκεια του όλου πρωτοκόλλου είναι στα 20-30’. To make a long story short, μπορείς να κάνεις την θεραπεία σου και αμέσως μετά να πας για shopping στο Soho-Soho ή για lunch με τις φίλες σου στο γειτονικό Salumaio.

Το True-PRP είναι ένα υλικό, που παράγεται από τον ίδιο μας τον οργανισμό. Με μία απλή αιμοληψία φυγοκεντρούμε το αίμα και συλλέγουμε το πλάσμα. Το πλάσμα είναι ένα «χρυσό» μέσο για την ανάπλαση του δέρματος, ιδιαίτερα εάν εμπλουτιστεί με τους σωστούς παράγοντες όπως π.χ. βιταμίνες και βλαστοκύτταρα. Όταν ενίεται στο δέρμα μας είναι το πιο αποτελεσματικό υλικό στοχευμένου boost για τους εν τω βάθη ιστούς.

Και οι δύο θεραπείες είναι κατάλληλες για την εορταστική περίοδο πριν τα Χριστούγεννα και αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή για βελτίωση της εικόνας του προσώπου μας, διορθώνοντας τις οποιεσδήποτε ατέλειες του και ενισχύοντας την υγεία και την λάμψη αυτού.  Μέσα σε λίγες μόλις συνεδρίες (6 έως 10) μπορούμε να επιτύχουμε ένα αποτέλεσμα λεύκανσης, λείανσης, λάμψης και «ένα γενικό αποτέλεσμα photoshop για το δέρμα και την εικόνα του ακόμα και χωρίς μακιγιάζ», όπως μου τονίζει η Ελισάβετ, που δεν χρειάστηκε πολύ ώρα ώστε από Δερματολόγος μου να γίνει φίλη μου.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου με τη μέθοδο True-PRP (True Platelet Rich Plasma), είναι μία επαναστατική θεραπεία ανάπλασης και αντιγήρανσης μέσω της χρήσης πρωτεϊνών (αυξητικών παραγόντων) που προάγουν την ανάπλαση και την επανόρθωση των βλαβών στους ιστούς. Οι πρωτεΐνες αυτές παράγονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια που λαμβάνονται από το αίμα του ίδιου του ασθενή. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία True-PRP διαφέρει από την απλή μεσοθεραπεία PRP λόγω της διπλής φυγοκέντρησης στην οποία υποβάλλεται το αίμα για να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα. Η διαδικασία αυτή επιτυγχάνει 4-6 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση αιμοπεταλίων και αυξητικών παραγόντων από ό,τι η απλή PRP. Έτσι, αυξάνουμε τις αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες της θεραπείας

Πανάδες, κηλίδες, δυσχρωμίες κάθε αιτιολογίας, διεσταλμένοι πόροι, ουλές ακμής, επιδερμική χαλάρωση και ρυτίδωση αλλά και θαμπό δέρμα αποτελούν παρελθόν μέσα σε λίγες μόλις συνεδρίες. Το Fractional Laser, το πολυδύναμο αυτό ιατρικό λέιζερ αναπλάθει το πρόσωπο εις βάθος, αναδομεί το κολλαγόνο των κυττάρων, απομακρύνει τα ταλαιπωρημένα και γηρασμένα κύτταρα και διεγείρει τους ινοβλάστες του δέρματος για ένα δυνατό rejuvenation…εκ των έσω! Αποτελεί μία ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία χωρίς πόνο και χωρίς χρόνο αποθεραπείας, που δίνει ένα αποτέλεσμα “photoshopping” στα οποιαδήποτε defaux του δέρματος βοηθώντας το να δείχνει στιλπνό και λαμπερό. “Απαραίτητη είναι μόνο η καθημερινή χρήση αντιηλιακού και συστήνεται η συχνή ενυδάτωση με την χρήση αναπλαστικής κρέμας” μου λέει τώρα η γιατρός μου, πριν ανανεώσουμε το επόμενο μας ραντεβού.

Η ελαφρά κοκκινάδα στο πρόσωπο εξαφανίζεται πίσω από μία απλή ενυδατική κρέμα με χρώμα, όπως αυτή που άπλωσε η Ελισάβετ στο πρόσωπο μου, πριν αποχωρίσω από το ιατρείο της για για την υπόλοιπη ατζέντα της ημέρας, όπως σου την περιέγραψα παραπάνω. Λοιπόν, άλλη μία συνεδρία αύριο Τρίτη, και άλλη μία που έκλεισα για τις 19 Δεκεμβρίου (όπου και θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο Christmas Party των Ημερών) και η Ελισάβετ μου υπόσχεται μία ανανεωμένη επιδερμίδα, πανέτοιμη για να υποδεχθεί τις πιο λαμπερές Ημέρες του χρόνου. Αν θέλεις να κάνεις το ίδιο προλαβαίνεις, μπες εδώ και κλείσε τα δικά σου ραντεβού να σε βρει το 2024 πιο όμορφη και ξεκούραστη από ποτέ!

error: Content is protected !!