ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Τα Παιδιά μας, οι Καθρέφτες μας»: Βιβλίο-Κατάθεση Ψυχής από την γνωστή Ψυχολόγο Τζίνα Θανοπούλου!
“Έχω δώσει την ψυχή μου για αυτό το βιβλίο”-Τζίνα Θανοπούλου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου της Τζίνας Γ. Θανοπούλου, Ed.M.,M.A., Harvard University Συμβουλευτική Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην Εξελικτική Ψυχολογία και αντιμετώπιση Τραυματικών Γεγονότων στη ζωή, παιδιών, εφήβων, γονέων, και οικογένειας, με τίτλο «Τα Παιδιά μας, οι Καθρέφτες μας», από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, στο PUBLIC Cafe, Συντάγματοs. 

Ένα σημαντικό Βιβλίο από μία σημαντική Ψυχολόγο και Συγγραφέα
Τζίνα Θανοπούλου , Ed.M.,M.A., Harvard University Συμβουλευτική Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην Εξελικτική Ψυχολογία και αντιμετώπιση Τραυματικών Γεγονότων στη ζωή, παιδιών, εφήβων, γονέων, και οικογένειας

Την παρουσίαση πλαισίωσαν σημαντικές κυρίες από το χώρο της Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης, Πολιτικής, Δημοσιογραφίας & Κοινωνικών Επιστήμων, οι οποίες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το βιβλίο, στο οποίο η συγγραφέας αναλύει τις αξίες της Συναισθηματικής Νοημοσύνης που πρέπει να υιοθετήσουν οι γονείς για να κάνουν ευτυχισμένα παιδιά, ενώ θίγει θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία και ανατροφή των παιδιών, προτείνοντας συγχρόνως «μυστικά» ισορροπημένης διαπαιδαγώγησης.

Ανάμεσά στους ομιλητές ήταν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Dr Λίζα Βάρβογλη, Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχολόγος, η Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη Πρόεδρος & ΔΣ ΕΚΑΠΤΥ Α.Ε, CEO Edu4all, η Μαέστρος Ευγενία Μανωλίδου- Γεωργιάδη, η Πόπη Καλαϊτζή-Χατζηδάκη, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταιείου Νοσοκομείου και η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α΄Αθηνών, Άννα Ροκοφύλλου.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως 
Η  υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α΄Αθηνών, Άννα Ροκοφύλλου
Τζίνα Θανοπούλου ( Ed.M.,M.A., Harvard University Συμβουλευτική Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην Εξελικτική Ψυχολογία και αντιμετώπιση Τραυματικών Γεγονότων στη ζωή, παιδιών, εφήβων, γονέων, και οικογένειας ) Έμη Λιβανίου ( Δημοσιογράφος Head of Special Editions Huffpost.gr ) Dr Λίζα Βάρβογλη ( Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχολόγος ) Πόπη Καλαϊτζή Χατζηδάκη ( Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταιείου Νοσοκομείου )
Τζίνα Θανοπούλου
Τζίνα Θανοπούλου ( Ed.M.,M.A., Harvard University Συμβουλευτική Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην Εξελικτική Ψυχολογία και αντιμετώπιση Τραυματικών Γεγονότων στη ζωή, παιδιών, εφήβων, γονέων, και οικογένειας ) Αλεξάνδρα Πάλλη Γιαννακοπούλου
Σάντρα Ζαφειρακοπούλου Κασταλία Σαμοΐλη Τζίνα Θανοπούλου ( Ed.M.,M.A., Harvard University Συμβουλευτική Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην Εξελικτική Ψυχολογία και αντιμετώπιση Τραυματικών Γεγονότων στη ζωή, παιδιών, εφήβων, γονέων, και οικογένειας ) Ελένη Δρακοπούλου
Dr Λίζα Βάρβογλη

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η καταξιωμένη δημοσιογράφος Έμη Λιβανίου, Head of Special Editions Huffpost.gr

Έμη Λιβανίου ( Δημοσιογράφος Head of Special Editions Huffpost.gr ) Ειρήνη Νταιφά

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί φίλοι της συγγραφέως που την παρακολουθούν και την στηρίζουν στην Υποστήριξη και Συμβουλευτική Παιδιών/ Εφήβων/Γονέων/ Οικογενειών που υπηρετεί εδώ και 25 χρόνια, με σθένος, όραμα και πολλή αγάπη. Mετά από τη παρουσίαση ακολούθησε διαδραστική συζήτηση με το κοινό πάνω σε θέματα που απασχολούν Γονείς, Παιδιά, Εφήβους & Οικογένειες, σε μία περίοδο δοκιμασίων και προκλήσεων, ενώ η συγγραφέας υπέγραψε αντίγραφα του βιβλίου της που αγόρασαν όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση.

“Κάθε παιδί φέρνει το μήνυμα ότι ο Θεός δεν έχει ακόμη αποθαρρυνθεί από τον Άνθρωπο” -R. Tagor

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς η συγγραφέας δέχθηκε πολλές ευχές και δώρα από ανθρώπους που την αγαπούν και επιβραβεύουν το αξιόλογο έργο της, όπως το ξεχωριστό artpiece της αγαπημένης της φίλης Ειρήνης Νταϊφά, ένα επάργυρο δίσκο που είχε χαραγμένο το απόφθεγμα του R. Tagor “Κάθε παιδί φέρνει το μήνυμα οτι ο Θεός δεν έχει ακόμη αποθαρρυνθεί από τον Άνθρωπο”.

Ευγενία Μανωλίδου Γεωργιάδη
Φανή Λεβέντη Νάνσυ Νικολακοπούλου
Φλώρα Γεωργίου Κωστής Γεωργίου
Τζίνα Θανοπούλου ( Ed.M.,M.A., Harvard University Συμβουλευτική Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην Εξελικτική Ψυχολογία και αντιμετώπιση Τραυματικών Γεγονότων στη ζωή, παιδιών, εφήβων, γονέων, και οικογένειας ) Γιάννης Κωνστανταρόπουλος ( Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ )

H Τζίνα Θανοπούλου είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Έχει εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Παιδιών, Εφήβων σε «Ρίσκο» ( Risk & Prevention Psychology), στη Συμβουλευτική Οικογένειας & Ζευγαριών και στην Γυναικεία Ψυχολογία. Με  20 χρόνια εμπειρίας ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος στο International School of Athens/TASIS και στο  PIERCE του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, έχει μια πολύπλευρη και μοναδική εμπειρία που συνδυάζεται με βαθιά γνώση και αγάπη για τους ανθρώπους και ιδιαιτέρως τα παιδιά. Είναι έγκριτο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας  Συμβουλευτικής ΕΕΣ και μέλος του Δ.Σ. και μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρείας Συμβουλευτικής & της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας.

Φωτογραφίες: Papadakis Press

error: Content is protected !!