ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Πως περνάω τις Παρασκευές μου, και τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του εστιατορίου “Milos”…

decoΈχουμε κάποιες συνήθειες με τον Νικόλα που αν δεν είμαστε δεσμευμένοι με άλλες κοινωνικές υποχρεώσεις , μας αρέσει να τις ακολουθούμε. Πιστά. Ας πούμε, τα Σαββατόβραδα μας τα περνάμε μαζί με την Ελμίνα, μιας και μπορεί να κοιμηθεί πιο αργά. Αποφασίζουμε και οι τρεις μαζί τι θα κάνουμε, καμιά φορά μπορεί να μην κάνουμε και τίποτα, το ίδιο όμορφα περνάμε. Τα βράδια της Κυριακής, μόλις κοιμηθεί, μας αρέσει να παραγγέλνουμε junk food και να βλέπουμε ταινίες στη Nova. Τις Παρασκευές, δίνουμε ραντεβού με τον άντρα μου στο “Χίλτον” και τρώμε στο εστιατόριο “Milos”. Το γραφείο του είναι ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο, και αναπόφευκτα, έχει γίνει αγαπημένη οικογενειακή ρουτίνα. Φυσικά, μετά την επιτυχία του “Milos”, άνοιξαν και άλλα αξιόλογα εστιατόρια στην περιοχή, αλλά κανένα δεν έχει τα ψάρια του. Έτσι και χθες Παρασκευή, δώσαμε το καθιερωμένο μας ραντεβού στις 8, στο “Milos”. Το ότι δεν έρχεται να με πάρει από το σπίτι αλλά συναντιόμαστε εκεί, κάνει αυτή τη συνήθεια της Παρασκευής, ακόμη πιο sexy…

fishesΦυσικά, μετά από τόσα χρόνια ξεκάθαρης κυριαρχίας, ουδείς περιμένει από εμένα να του συστήσω το καλύτερο seafood εστιατόριο της πόλης, αλλά μετά από όλες αυτές τις …Παρασκευές , μπορώ να υπερηφανευτώ πως γνωρίζω τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του. Επίσης, το γεγονός ότι γράφω πλέον σε αυτές εδώ τις σελίδες, που ουδεμία πελατειακή δέσμευση έχουν, μου δίνει την ελευθερία να σας δώσω τις πληροφορίες ως έχουν και όχι όπως “πρέπει”. Καταλαβαίνετε τι εννοώ…

Κατ’ αρχήν λοιπόν, ρίχνοντας κάποιος μία ματιά στο menu του εστιατορίου, αντιλαμβάνεται εύκολα το πόσο έχουν πέσει οι τιμές του. Αρκεί να σας πω πως το Dinner Menu που προτείνει ο κατάλογος και περιλαμβάνει: Ποικιλία Carpaccio και Tartar, Ντοματοσαλάτα με την φέτα της “Χήρας”, Χταπόδι στη σχάρα με κάπαρη και φάβα Σαντορίνης, Σουπιά ψητή με λαδορίγανη , Λαβράκι στη σχάρα με χόρτα και λαδολέμονο, Μπακλαβά του “Milos” με παγωτό βανίλια , καθώς και ένα ποτήρι κρασί, κοστίζει 45 ευρώ το άτομο. Περίπου, όσα πληρώσαμε για μισή βότκα και μισή Μαργαρίτα – “λόγω μεζούρας” όπως μας εξήγησαν – σε ένα από τα μπαρ του ξενοδοχείου, αλλά σε αυτό το “ατυχέστατο” γεγονός θα αναφερθώ άλλη φορά.

bar

Τα μυστικά που προαναφέρθηκα τώρα: Μην πάτε κατευθείαν στο τραπέζι σας. Ποτέ, ποτέ, ποτέ! Θα χάσετε το 80% της απόλαυσης που μπορεί να σας προσφέρει το εστιατόριο. Δώστε το παλτό σας, αφήστε την τσάντα σας στο τραπέζι σας και πηγαίνετε αμέσως στο εντυπωσιακότατο stand με τα ψάρια και τα θαλασσινά. Αναζητήστε τον Στέφανο και αφήστε τον να σας ξεναγήσει στις ψαριές της ημέρας και πρωτίστως, στους δεκάδες διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να μαγειρευτεί -ή να μην μαγειρευτεί και να προσφερθεί ωμό- το κάθε ψάρι. Στα αριστερά του συγκεκριμένου stand θα δείτε το “ενυδρείο” με τους αστακούς και τα καβούρια. Δεξιά, το γνωστό “οπωροπωλείο” του “Milos”. Πιστέψτε με, και να μην είστε λάτρεις των ζαρζαβατικών νοιώθοντας ντελίριο στη θέα μίας ντομάτας, εδώ θα θέλετε να τα δοκιμάσετε όλα! Όλα όμως. Αυτό έκανε χθες και ο “γνώστης” του καλού φαγητού, Κώστας Καίσαρης που τον άκουσα να ζητάει γοητευμένος “μία πράσινη σαλάτα με λεμόνι και ελαιόλαδο Marketa”. Πριν επιστρέψετε στο τραπέζι σας, ρίξτε μία ματιά στα ψυγεία με τα τυριά -τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε ως ορεκτικό αλλά και μαζί με το επιδόρπιο σας-, και φυσικά, στη περίφημη συλλογή με τα αλάτια από όλον τον κόσμο που διαθέτει το εστιατόριο. Επίσης, περιηγηθείτε στην open kitchen του εστιατορίου, και δείτε τον Περικλή Κοσκινά να μεγαλουργεί στην αποστειρωμένης καθαριότητας κουζίνα του. Τώρα, μην αρχίσω να αραδιάζω τις επιτυχίες του πασίγνωστου worldwide chef από την Κέρκυρα και για τα ομώνυμα εστιατόρια στο Μόντρεαλ, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και φυσικά, στην Νέας Υόρκη, τα γνωρίζετε…

aybe cover

shrimpsstand

Τα οστρακοϊδή έχουν την δική τους θέση στα stands με τα ψάρια

Τα οστρακοϊδή έχουν την δική τους θέση στα stands με τα ψάρια

 

and more

Το ενυδρείο με τους αστακούς και τα καβούρια

Το ενυδρείο με τους αστακούς και τα καβούρια

 

Το stand με τα λαχανικά

Το stand με τα λαχανικά

 

 

Mέρος της περίφημης συλλογής με τα αλάτια από όλον τον κόσμο...

Mέρος της περίφημης συλλογής με τα αλάτια από όλον τον κόσμο…

 

pumkinsΔεν τα βλέπετε και θέλετε να τα φάτε όλα; Όχι, πείτε μου...Δεν τα βλέπετε και θέλετε να τα φάτε όλα; Όχι, πείτε μου…

 

Οι ντομάτες οι οποίες είναι ικανές για το ντελίριο...

Οι ντομάτες οι οποίες είναι ικανές για το ντελίριο…

Συνεχίζω…Μία από τις εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε, είναι να κάνετε κράτηση στο “τραπέζι του chef”. Το τραπέζι στο κέντρο της κουζίνας, στο οποίο έχετε την δυνατότητα να γίνετε μάρτυρας της ιεροτελεστίας της προετοιμασίας του δείπνου σας, καθώς και της ενέργειας που επικρατεί στην κουζίνα και γίνεστε μέρος αυτής.

Το τραπέζι του chef...

Το τραπέζι του chef…

Μετά από τόσες Παρασκευές λοιπόν, εμείς παραγγείλαμε μία ποικιλία από ωμά θαλασσινά -που περιελάμβανε Λαβράκι carpaccio με θυμάρι, τσίλι και yuzu- σολωμό ταρτάρ και αχινοσαλάτα, ένα Καλαμάρι γεμιστό, τη νοστιμότατη ντοματοσαλάτα -ναι, στη θέα αυτής της ντομάτας μπορείς να πάθεις ντελίριο, και Χτένια Σχάρας. Φυσικά, τα μοιραστήκαμε όλα, και αυτό είναι ένα ακόμα από τα μυστικά του “Milos”. Τόσο τα πρώτα πιάτα όσο και το κυρίως ψάρι φυσικά, μπορείς να τα μοιραστείς. Για κυρίως, επιλέξαμε μία Στείρα σχάρας που συνοδέψαμε με χόρτα Οβριές. Λόγω όλων αυτών των υπέροχων αλλά διαφορετικών γεύσεων επιλέξαμε να πιούμε ένα μπουκάλι “Ντάμα Κούπα” του Λαζαρίδη. Κάθε πιάτο και ένας ύμνος στην εποχικότητα και την φρεσκάδα των πρώτων υλών…

Το ελαιόλαδο Marketa, δίπλα στα λουλούδια από τα Κύθηρα, τιμή στο αγαπημένο νησί του Chef...

Το ελαιόλαδο Marketa, δίπλα στα λουλούδια από τα Κύθηρα, τιμή στο αγαπημένο νησί του Chef…

Παρθένο Ελαιόλαδο με ζυμωτό ψωμί, είναι το καλωσόρισμα...

Παρθένο Ελαιόλαδο με ζυμωτό ψωμί, είναι το καλωσόρισμα…

Salmon tartar...

Salmon tartar…

 

Ψητά Χτένια...

Ψητά Χτένια…

 

 

first course

Carpaccio λαβράκι με θυμάρι, με τσίλι και με yuzu... Carpaccio λαβράκι με θυμάρι, με τσίλι και με yuzu…

 

 

Η αχινοσαλάτα...Μυρίζει Αιγαίο...

Η αχινοσαλάτα…Μυρίζει Αιγαίο…

H στείρα...Όσο ζουμερή πρέπει...H στείρα…Όσο ζουμερή πρέπει…

Αν η χθεσινή δεν ήταν η πρώτη μέρα του Μάρτη και είχα πιο πολλά χρονικά περιθώρια για δίαιτα, μπορεί να επέλεγα την θεϊκή Μακαρονάδα Οστρακοειδών ή το Γιουβέτσι με καπνιστό Χέλι και μυρωδικά. Ή ακόμα, κάποια από τα αγαπημένα…finger food που συνηθίζει να επιλέγει ο πατέρας μου, όπως το τηγανητό Γαριδάκι Αίγινας, το Μαριδάκι ή τον Γαύρο, και φυσικά, το to die for πιάτο “Milos Special” που αποτελείται από τηγανητά κολοκυθάκια και μελιτζάνες, με σαγανάκι γραβιέρα.

Μέρος από τα άπειρα βραβεία που έχει κερδίσει το εστιατόριο...

Μέρος από τα άπειρα βραβεία που έχει κερδίσει το εστιατόριο…

Μην διστάσετε να ζητήσετε τον chef και να σας ξεναγήσει στα δικά του μυστικά. Εδώ, με την Έλενα Παπάζογλου, "ψυχή" και οικοδέσποινα του "Milos"

Μην διστάσετε να ζητήσετε τον chef και να σας ξεναγήσει στα δικά του μυστικά. Εδώ,ο Περικλής Κοσκινάς με την Έλενα Παπάζογλου, “ψυχή” και οικοδέσποινα του “Milos”

Όπως κάθε δείπνο μας, έτσι και αυτό, το ολοκληρώσαμε με μία Grappa. Την οποία συνοδέψαμε με μία ωδή στη σοκολάτα, ένα Coulant με μία μπάλα παγωτού καϊμάκι. Από ότι παρατήρησα, το ίδιο έκαναν και τα διπλανά τραπέζια. Το εστιατόριο ήταν γεμάτο. Στο διπλανό μας τραπέζι μία οικογένεια από δέκα άτομα κάτι γιόρταζε. Το κατάλαβα από τις φωτογραφίες που τραβούσαν και από την μικρότερη της παρέας, ένα κοριτσάκι στην ηλικία της κόρης μου που φορούσε “επίσημο” φόρεμα. Παραδίπλα άλλη μία παρέα , γνωστή από τις κοσμικές σελίδες των περιοδικών, φαίνεται πως επίσης συνηθίζει να δειπνεί συχνά εδώ μιας και επίσης γνώριζε τα “μυστικά”. Και ζευγάρια. Πολλά ζευγάρια νεότερης ή μεγαλύτερης από εμάς ηλικίας, και σίγουρα, γευσιγνώστες.
Φεύγοντας, ήμουν πια σίγουρη… Σήμερα το πρωί, μαζί με τον πρώτο καφέ της ημέρας, έπρεπε να μοιραστώ μαζί σας τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά των Παρασκευών μου…

error: Content is protected !!